Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 серпня 2021, 12:25
31737
175

На характері. Шахтар вирвав виїзну перемогу у Генка

«Гірники» здобули важливу перемогу в Бельгії

| Оновлено 04 серпня 2021, 12:25
31737
175
На характері. Шахтар вирвав виїзну перемогу у Генка
ФК Шахтар Донецьк

Для наставника гірників Роберто Ді Дзербі це був перший офіційний матч в єврокубкових турнірах на чолі українського клубу. І, звичайно ж, італійський фахівець дуже старався, щоб його дебют вийшов успішним. У стартовому складі головний тренер «Шахтаря» зробив ставку на легіонерів, яких виявилося відразу дев'ять.

На початку зустрічі господарі поля кілька разів спробували організувати швидкі атаки на ворота Трубіна, але вони так ні до чого не привели. А потім ігрова перевага перейшла до нашої команди, яка більше контролювала м'яч і багато часу проводила на половині поля суперників. Кілька разів гості розігрували комбінації поблизу штрафного майданчика «Генка», але теж безрезультатно. А перший удар в матчі завдав Тете на 15-й хвилині, пробивши здалеку вище поперечини.

На 21-й хвилині знову на вістрі атаки «Шахтаря» опинився Тете. Цього разу він пробивав з центру штрафного майданчика, а скидку йому робив Траоре. Однак удар вийшов не дуже сильним і голкіпер бельгійців без особливих проблем забрав м'яч у руки. А ось через чотири хвилини Вандервоордт вже по-справжньому виручив свою команду після того, як справа небезпечно пробивав у ближній кут Соломон.

Щодо «Генка», то після сплеску активності на самому початку матчу, його футболісти в основному захищалися. А з того, що вони створили за цей період, можна згадати хіба що зароблений перспективний штрафний удар на 29-й хвилині, але Бонгонда пробив у стінку.

Гості ж продовжували йти вперед великими силами. Так, на 31-й хвилині з дальньої дистанції пробив вище воріт Педріньо. І ще за чотири хвилини також неточного удару, тепер вже низом, завдав Тете.

Все йшло до того, що «Шахтар» ось-ось заб'є гол, але зовсім несподівано він пропустив. На 39-й хвилині бельгійці застосували високий пресинг, зумівши перехопити м'яч на половині поля гірників. І поки наші захисники розбиралися що до чого, Іто точною передачею знайшов на лінії воротарського височенного Онуачу і той головою точно пробив у протихід Трубіну.

У перерві Де Дзербі зробив заміну, випустивши на поле замість Соломона досвідченого Алана Патріка. Гірники продовжували атакувати великими силами і на 53-й хвилині створили ще один небезпечний момент, який міг привести до голу. Додо здорово зіграв на правому фланзі і від лицьової лінії викотив м'яч під удар Майкону. Бразильському півзахисникові залишалося тільки точно потрапити в ціль, але, на жаль, він цього не зробив і м'яч полетів далеко у бік.

«Генк» тут же гідно відповів. Після навісу з лівого флангу і скидки від партнера, Онуачу бив по воротах з близької відстані. І якби не Трубін, рахунок на табло цілком міг збільшитися на користь бельгійської команди.

А «Шахтар» не зупинявся. Раз по раз на ворота господарів поля накочувалась його хвилі атак. Могли забивати Алан Патрік, Маркос Антоніо і Тете. Проте всі їхні удари були неточними. Втім на 62-й хвилині Педріньо змусив захисника «Генка» Муньоса порушити на собі правила у штрафному майданчику. Суддя вказав на точку і пенальті пішов виконувати Тете. Бив він трохи правіше Вандервоордта і воротар навіть доторкнувся до м'яча. Благо, що удар був сильним і круглий все ж таки влетів у сітку воріт.

Зрівнявши рахунок, вже на 66-й хвилині гості цілком могли залишитись у меншості, але арбітр матчу показав всього лише жовту картку Марлону за відверту грубість (удар рукою в обличчя Іто). А ще за дві хвилини Майкон не тільки заробив попередження, а й привіз небезпечний штрафний удар поблизу своїх воріт. Як і в першому таймі, пробивав Бонгонда - Трубін вибрав правильну позицію і забрав м'яч в руки.

Кінцівка матчу вийшла нервовою. Обидві команди іноді діяли досить жорстко, прагнучи вирвати перемогу. На 77-й хвилині Іто увірвався до штрафного майданчика гірників і сильно пробив низом, але Трубін зіграв надійно. А на 81-й хвилині у «Шахтаря» пройшла чудова комбінація, в якій брали участь три гравці, що вийшли на заміну. Марлос довгою передачею знайшов на лівому фланзі Ісмаїлі, а той вивів на ударну позицію Алана Патріка, який не схибив.

Ось такою непростою вийшла перемога гірників в першому матчі з «Генком». А, враховуючи, що правило виїзного голу вже не діє, то у Києві 10 серпня підопічним Де Дзербі знову треба серйозно налаштовуватися на боротьбу, щоб виходити в наступний раунд Ліги чемпіонів.

Ліга чемпіонів. 3-й відбірковий раунд. Перший матч.

«Генк» - «Шахтар» - 1:2

Онуачу (39) - Тете (63, пенальті), А.Патрік (81)

Муньос (62), Торстведт (69) - Педріньо (50), Марлон (66), Майкон (68)

«Генк»: Вандервоордт, Артеага, Лукумі, Мухаід Садік, Муньос, Грошовскі (Ейтінг, 83), Хейнен, Ндайішиміе (Торстведт, 67), Бонгонда, Іто, Онуачу (Дессерс, 82).

«Шахтар»: Трубін, Додо, Марлон, Вітао, Матвієнко (Ісмаїлі, 64), Маркос Антоніо (Степаненко, 73), Майкон, Тете (Марлос, 64), Педріньо, Соломон (А.Патрік, 46), Траоре (Дентіньо, 86).

Арбітр: Тасос Сідіропулос (Греція)

Стадіон «Лумінус Арена» (Генк, Бельгія)

ГЕНК - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

81’
ГОЛ ! М'яч забив Алан Патрік (Шахтар Донецьк).
63’
ГОЛ ! З пенальті забив Тете (Шахтар Донецьк).
39’
ГОЛ ! М'яч забив Пол Онуачу (Генк).
Оцініть матеріал
(86)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 175
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cityzen83
С победой. Нам нужны 2 команды в лч!
Болела
Ну і моменти потрібно вирішувати. Тете з одинадцяти метрів правою погладив, потім у порожні не влучив. Соломон не вирішив, Маркос, Майкон два рази вище воріт майже з 11 метрів. Ну таке потрібно направляти, реалізовувати.
Алексей Голяченко
Молодцы. Но было опасно по такой игре
Boss
Со следующего сезона у нас не будет прямого попадания в группу ЛЧ.
И все благодаря всяким Колосам, Ворсклам, Александриям.
Вот зачем пыжется весь сезон чтоб пробиться в еврокубки, не усилится и слиться унылому овну из Финляндии.
Нужно эти клубы жёстко за такое штрафовать.
Вышел в еврокубки так будет любезны ответственно относитесь.усиляйтесь, тренеруйтесь.
Слов нет
Sergey Kovaleff
С победой. Игроки притираются. Вышли притёртые и слелали результат.
Predator
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Boss
Повезло..
Игра Шахтера не понравилась, было исполнение сосуоло.
Но слава богу победа.
Надеюсь пройдем Бельгийцев.
Сергей Шевченко
А коментатор звичайно рідкісний дятел. Таку х..ню молов весь матч.
wigg
Результат удовлетворительный, игра - нет. Мало сыгранности в команде, что вполне объяснимо из-за нового тренера и новых игроков основы. Нет остроты и давления в нападении, но это работа Траоре, он втянется и этот компонент заиграет, а вот за центр обороны страшно. Витао, Марлон очень слабы и пока совсем выпадают из команды. Особенно последний, который допускает идиотские скакания с мячом перед соперником и неоправданную грубость (спасибо, что не было ВАРа) в центре поля без всякой потребности. Де Дзерби есть чем заняться.
Генк, очевидно пройдут, а вот с Монако, если не сыграются будет уже очень сложно.
dd dent
С победой, оппоненты
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lion
Молодцы.
С Победой.
Ещё нужно работать...
Bulba_sumkin
С победой. Теперь с полной ответственностью нужно отнестись к ответной игре!) Ну и готовимся к Александрии)
Alexander Киев
Давайте без дерьма в Еврокубках. Даже если и кто то желает нашим клубам поражений, не обращайте внимание. Здорово же когда в ЛЧ будут 2 клуба от Украины, а не 1 (в основном Шахтер), а остальные по ТВ смотрят
Удачи всем наших! А сегодня браво Шахтер! новый тренер, новые игроки - надо дать аванс. Результат - уже есть. 3 матча 3 победы
Ilya
Клоуны дальше кукарекайте)
Забавно читать комменты)
3 официальный матч, команда строится, новые игроки, новый тренерский штаб, не все сразу.
Всех адекватных с победой. 1 команда в ЛЧ хорошо, а 2 - лучше.
maks--7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy Chak
Дійсно перемога на класі. Відчувалось, що можуть додати, але перша проблема Шахти - реалізація! Ну не можуть гравці, які коштують від 10-15 лямів не попадати у ствір воріт з меж штрафної, причому не один раз. Друга проблема - Марлон. Реально поки що явно переоцінений гравець, таке враження, що він як папік прийшов і керує, веде себе як мудак (вилучення було повінстю заслужене), та ще й поле хєрово бачить. Надіюсь, що Дзербі його приопустить на землю, бо поки що слабачок. Ну і молодці старі воїни - Марлос, Ісмаїлі і Степан. Удачі в матчі відповіді, Кротяри!
Болела
В принципі все по ділу. Де Дзебрі начудив з основним складом. При збалансованому складі спокійніше потрібно було закрити гру 1:3
Fender
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
spqr-te
Вітаю Шахтар з перемогою.
Жаль тільки, що скоро будуть грати без доброго українця. Зате зв’язок з шахтою буде проглядатись добре…