Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 04 серпня 2021, 01:07
5482
6

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Питання про переможця ще відкрите»

Головний тренер донецького «Шахтаря» – про вольову перемогу над бельгійцями

| Оновлено 04 серпня 2021, 01:07
5482
6
Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «Питання про переможця ще відкрите»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер донецького «Шахтаря» Роберто Де Дзербі прокоментував виїзну перемогу над «Генком» (2:1) в матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів:

– У першому таймі при виході з оборони Майкон буквально руками показував Матвієнко і Додо, яку позицію їм займати. У нього завжди буде така роль, чи футболісти ще не зрозуміли, як грати?

– Думаю, що мої гравці знають, як грати. А Майкон показав, що він може підказувати партнерам.

– Чим був зумовлений вихід Матвієнка ліворуч в обороні?

– Хотіли, щоб нападники «Генка» не відчували себе вільно. Хотіли, щоб Матвієнко був латералем і грав проти Іто. Протягом всього матчу не знижували наш рівень, тому що обидва наших крайніх захисника грали на найвищому рівні.

– У моменті з голом, який забив Алан Патрік, хотілося б відзначити пас Марлоса. Його вихід був спланований. Або по ходу гри хотіли змінити хід матчу?

– Я знаю, що у мене сильна команда. Коли ми граємо, все залежить не тільки від нас, але і від суперника. Але якщо у нас справа і зліва є дуже багато сильних футболістів, то це дуже добре.

– Як ви думаєте, ця перемога заслужена? Наступна гра буде легшою чи ні?

– Я дуже радий сьогоднішньому результату. Питання переможця ще відкрите, ми повинні зіграти ще 90 хвилин. Для мене велика честь тренувати цих футболістів, тому що вони грають дуже добре.

– Ви сказали, що «Генк» – сильна команда. Поясніть, чому.

– Тому що у «Генка» є сильні футболісти, Іто, Бонгонда, Кристовськи. Я звичайно не роздаю компліменти, але коли говорю – вони завжди чесні. У цьому протистоянні є ще 90 хвилин. Якщо у нас вийде пройти далі, то ми це заслужили.

– У перерві замінили Соломона. Що з ним? Якщо пошкодження, то наскільки серйозне?

– У найближчі дні будемо дивитися, як відчуває себе. Дуже хвилююся, він сильний футболіст. У нас є на цій позиції Мудрик, Конопля і Судаков. Тому ми повинні поліпшити їх рівень, особливо рівень молодих футболістів.

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
New Zealander
Де Дзерби очень хвалит футболистов Шахтёра после каждого матча. А помню даже в какойто момент сказал: "все чересчур хорошо чтобы быть правдой". Наверное пришёл и увидел что класс футболистов Сассуоло и Шахты это небо и земля. Вот взял Марлона, и сразу видно что выпадает человек из игры. В то время как в Сассуоло он был одним из лидеров. Думаю что и Дзерби уже заметил разницу в класе футболистов Шахты и Сассуоло.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Николай Власов
поздравляю всех нас болельшиков с победой нашей любимой команды шахтер с победой поздравляю раберто де дзерби спервой викторией в кв лиги чемпионов удачи вам шахтер в перед
euro2012_za_2012euro
Да-да Генк на краю пропасти и ему надо помочь сделать широкий шаг вперёд!
Yurii Alexandrovich
Неоднозначная игра, в первом тайме все была хорошая игра до пропущенного гола. Не было много моментов но было видно , что есть скорость и пресинг и понятно за счёт чего Шахтер хочет выиграть. Во втором тайме , особенно во второй его половине видео было , что команда подсела физически и уже было не так много пресинга и быстрых переходов в атаку.
Хватит пинать на Марлона , он выполняет то , что от него требует тренер (придерживать мяч и потом быстро через короткий пас с ближним выходить из обороны в атаку) , это уже схема игры Шахтера в обороне при выходе из под пресинга. Да иногда это рисковано но такое виденье тренера и это видно , что это его указания так играть защитникам и постоянно подключать вратаря.
Bolshoi
А ведь это всего лишь Генк. Шахтёр мне напоминает утопающего в болоте, лишние движения способствуют ещё большему погружению.