Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 серпня 2021, 00:23
9863
21

Відвели душу. Зоря крупно обіграла Інгулець

Свої перші м'ячі в УПЛ зуміли забити відразу два новачка луганчан

| Оновлено 03 серпня 2021, 00:23
9863
21
Відвели душу. Зоря крупно обіграла Інгулець
УПЛ

Для «Зорі» зараз кожен матч чемпіонату України є дуже важливим не тільки з турнірної точки зору, а й в плані підготовки до раунду плей-оф Ліги Європи. А оскільки поєдинок першого туру на своєму полі у Запоріжжі команда провела невдало, програвши «Олександрії» 0:1, Віктор Скрипник зробив деякі перебудови у стартовому складі, випустивши на поле з перших хвилин Хомченовського та Аллах'яра.

Саме іранський форвард вже на 4-й хвилині задав тон грі і створив перший небезпечний момент біля воріт «Інгульця». Він отримав передачу в штрафному майданчику суперників і, довго не роздумуючи, пробив по центру. Гальчук зіграв невпевнено, але все ж відбив м'яч на кутовий. Та відразу ж після розіграшу стандарту гості відкрили рахунок. М'яч вдало відскочив на ногу Кочергіну і той з льоту приблизно з лінії штрафного майданчика завдав сильного і точного удару в лівий від себе нижній кут.

Пройшла всього лише хвилина, а на табло кропивницького стадіону «Зірка» вже горіла цифра 2 навпроти команди з Луганська. Вибиваючи м'яч від воріт, грубо помилився Гальчук. Все той же Аллах'яр м'яч перехопив і зробив передачу праворуч на Громова, який сам міг завершувати цей епізод. Але він не поскупився, а побачив Кочергіна, що знаходився в більш вигідній позиції. Не забарився ще один разючий удар від Владислава, тепер вже у протилежний кут, і атакуючий хавбек «Зорі» став приймати поздоровлення з одним із найбільш ранніх дублів за всю історію української Прем'єр-Ліги.

До честі футболістів «Інгульця», такий приголомшливий початок гри не надломив команду і вона великими силами пішла вперед, щоб відігратися. Двічі на 14-й і 19-й хвилинах Опанасенко бив з середньої дистанції, але Шевченко був уважний і обидва рази зіграв надійно. А ще одного разу, на 23-й хвилині, на шляху м'яча, пущеного Ковальовим, вчасно для гостей опинився Фаворов, який зумів відвести загрозу.

Відбивши цей натиск господарів поля, «Зоря» знову заграла активно в атаці і ще, як мінімум, двічі могла збільшити свою гольову перевагу. Особливо шикарний момент для взяття воріт був у Шахаба на 26-й хвилині, коли йому асистував зліва Хомченовський. Бив іранський нападник метрів з чотирьох прямо в упор, але цього разу Гальчук зіграв вище всяких похвал і відбив м'яч. За чотири хвилини голкіпер «Інгульця» знову опинився в центрі уваги, коли парирував небезпечний і неприємний удар від Кочергіна з меж штрафного майданчика.

І вже перед самою перервою на 42-й хвилині був непоганий шанс відзначитися у Запорожця. Отримавши передачу від Гопея, він бив низом в дальній кут, але трохи промахнувся.

Початок другого тайму був дуже схожий з тим, що ми побачили в першому. Знову на шостій хвилині забив Кочергін, оформив, таким чином, хет-трик. Гольову атаку тут розігнав Шахаб, який вже на половині поля суперників віддав зручну передачу направо своєму партнеру. Незважаючи на те, що перед Кочергіним був захисник, він вирішив пробити в ближній від воротаря кут та влучив у ціль. Гальчук і в цьому епізоді виглядав непереконливо, пропустивши третій м'яч у грі від одного і того ж футболіста.

Результат матчу практично був вирішений наперед, але команди продовжували грати з акцентом на атаку і моменти ще виникали як біля одних, так і біля інших воріт. З найбільш гострих можна відзначити контрвипад «Зорі» на 67-й хвилині, коли Аллах'яр і Шахаб здорово зіграли на лівому фланзі і останній зробив довгу передачу на Булецу. Але той не зумів як слід влучити по м'ячу. А потім на 72-й хвилині в третій раз в цьому поєдинку бив по воротах гостей Опанасенко, проте знову Шевченко не дозволив тому відзначитися.

І все-таки «Інгулець» забив. На 75-й хвилині, застосувавши високий пресинг, господарі поля відібрали м'яч у гравців оборони «Зорі» і Полегенько точною передачею знайшов у штрафному майданчику суперників Сітала, який своїм шансом скористався сповна.

Був ще епізод на 80-й хвилині, коли в штрафному майданчику луганчан в боротьбі за м'яч зійшлися Сітало та Руфаті. Нападник впав, причому здалося, що його опонент притримував його. Але арбітр матчу Бойко прийняв інше рішення, показавши жовту картку гравцеві «Інгульця».

А всі крапки над «і» розставили новачки «Зорі» Крістіан та Фрімпонг, які наприкінці матчу вийшли на заміну. Голи вийшли схожими. На 83-й хвилині і на другій компенсованій вони отримували передачі зліва від Булеци і точно пробивали з близької дистанції.

Ось таким результативним вийшов цей матч, в якому «Зоря» домоглася своєї першої перемоги в новому чемпіонаті країни. Так би зіграти їй ще в Лізі Європи.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Інгулець» – «Зоря» - 1:5

Сітало, 75 – Кочергін, 6, 7, 51, Крістіан, 83, Фрімпонг, 90+2

Шишка, 56, Сітало, 80 – Вернидуб, 69

«Інгулець»: Гальчук – Опанасенко, Ковальов, Павлов (Козак, 60), Салем, Полегенько – Шишка (Шарай, 60), Коробенко, Запорожець – Гопей, Сітало.

«Зоря»: Шевченко – Хомченовський, Імереков (Снурніцин, 87), Вернидуб, Фаворов (Руфаті, 78) – Назарина – Кочергін, Громов (Фрімпонг, 88), Булеца – Аллах'яр (Крістіан, 78), Шахаб (Луньов, 78).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

Стадіон: «Зірка» (Кропивницький).

Удари (у площину): 9 (5) – 12 (9)
Кутові: 3 – 5
Оффсайди: 3 – 3.

ІНГУЛЕЦЬ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Овусу Фрімпонг (Зоря).
82’
ГОЛ ! М'яч забив Даніель Крістіан (Зоря).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Сітало (Інгулець).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Кочергін (Зоря).
7’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Кочергін (Зоря).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Кочергін (Зоря).
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Ну и давайте, Заря, не сбавляйте оборотов в чемпионате и еврокубках, чтоб аж пищали все. Потенциал у вас достойный!
...Ну и у Кочергина теперь должен быть шанс в сборной, всвязи с уходом тренера, "невидящего" игроков Зари
Николай Власов
браво мужики с победой заря в перед
norma_zap
Итак левый атакующий полузащитник Зари забил три гола, а где-то совсем недавно был очень, очень нужен левый полузащитник?
aleks19826
Папа має трохи заставити хлопаків попрацювати в полі з комбайньорами🤣
Grigorio666
Ви ЗАМІТИЛИ ЯК ГРАВ КРІСТІАН і ФРІМПОНГ за 5 хв. Забили по голу?????? А оце Зоря вміє брати гравців в команду??????
DK1970
С победой Зорьку!
Real20
Браво ЗаряНе сбавлять оборотов,только вперед💪👋
FoZZy
Браво "Зоря"! повозили сьогодні це непорозуміння під назвою "Інгулець" знатно. Ще раз Браво!
fifadinamo
Что то есть в Кочергине, он постоянно на слуху, часто выручает Зорю, а тут втащил по полной, пора в сборную. Я не болельщик Зори, но еще с прошлого сезона слышу Кочергин и Кочергин
zelc006
ВОВА (КОЧЕРГІН) . ІТАШ ЇХ!
Oleha1987
Нехай продовжує в тому дусі. Дальше хай Динамо прихлопне.
Денис Торопцев
Відволожили???
Владимир Копяк
Неужели игроки Ингульца поставили на такой счет в конторе?
Орлов Михаил
И здесь знасилование колхозного футбола?
lenares85
Или ингулец решил на ставках поднять бюджет , выиграть это слоэно у Зари а денег поднять на такой счет можно. Вратарь пропускал все что летело в ворота а ишгроки давали бить по воротам. Или директор по сраке кропивой будет воспитывать , на комбайна посадит
akleso95
Зачем было Гальчука брать после Мариуполя? Чи ни Буффон.
Зачем было с Шахтёром карячиться, когда надо было тут пытаться очки брать. Надеюсь, Поворознюк всех на свинарник отправит, на недельку.
akleso95
Ну ничего. Приедет Динамо, и Заре устроят закат с подобным счётом.
А Поворознюк должен написать телегу на арбитров матча. Они без ВАР, как слепые котята.
Николай Власов
прозьба к тем кто составляет названия команд подредактируйте названия команд играет заря а не звезда