Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 липня 2021, 12:53
6807
20

Знову на ті самі граблі. Зоря мінімально поступилася Олександрії

Луганчани починають другий сезон поспіль із поразки на своєму полі

| Оновлено 26 липня 2021, 12:53
6807
20
Знову на ті самі граблі. Зоря мінімально поступилася Олександрії
ФК Зоря

Поєдинок у Запоріжжі на «Славутич-Арені» між луганською «Зорею» і «Олександрією» обіцяв бути одним з найцікавіших у першому турі нового сезону української Прем'єр-ліги. Для «городян» це був перший за довгі роки офіційний матч не під керівництвом Володимира Шарана, якого на тренерському містку змінив Юрій Гура.

«Зоря» з перших хвилин грала першим номером і створила в першому таймі безліч небезпечних моментів. Однак в одних епізодах на висоті був молодий, але вже досвідчений воротар Олег Білик, в інших же атакуючим гравцям луганчан не вистачало точності.

«Не забиваєш ти – забивають тобі» – негласне правило футболу спрацювало на 40 хвилині поєдинку. Саме тоді новачок «Олександрії» Калюжний з центрального кола протаранив м'яч до лінії штрафного, ніхто з центральних захисників «Зорі» не зміг йому завадити, і 23-річний вихованець «Динамо» точно пробив під праву штангу.

Для Івана цей м'яч став першим у Прем'єр-лізі – відмінний дебют за новий клуб. Команда Віктора Скрипника в першій половині гри так і не зуміла відзначитися забитим м'ячем, а тому на перерву номінальні фаворити пішли, мінімально поступаючись у рахунку.

У другому таймі картинка гри мало в чому змінилася. На 52 хвилині «Зоря» була дуже близькою до голу, але Білик в черговий раз врятував свою команду, відбивши удар Кочергіна. А трохи пізніше голкіпер олександрійців затягував гру, за що отримав жовту картку від арбітра.

А за дві хвилини до кінця основного часу вже й Білик був безсилий. Бразильський новачок «Зорі» Крістіан в стилі Євгена Коноплянки змістився з лівого флангу в центр і класно пробив з-за меж штрафного майданчика, проте м'яч влучив у поперечину. 21-річному гравцеві трохи не пощастило, але його талант все одно очевидний.

0:1 – бронзовий призер чемпіонату України невдало стартував у новому сезоні. У першу чергу «Зорю» підвела реалізація. А ось «Олександрія» змогла приємно здивувати, взявши три очки в статусі аутсайдера. Схоже, Юрій Гура, який раніше очолював молодіжку клубу, не просто так отримав від керівництва шанс попрацювати з основною командою.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Зоря» – «Олександрія» - 0:1

Калюжний, 40

Імереков, 79, Кочергін, 90+3, Гладкий, 90+5 – Білик, 64, Бабогло, 90+5

«Зоря»: Шевченко – Жуніньо, Імереков, Вернидуб (Луньов, 85), Фаворов (Хомченовський, 73) – Булеца, Назарина (Крістіан, 73), Цвек, Кочергін – Громов (Аллахьяр, 62), Шахаб (Гладкий, 62).

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Дубра, Бабогло, Мірошніченко – Ковалець, Демченко, Калюжний (Дришлюк, 81) – Третьяков, Устименко (Спінеллі, 73), Одарюк (Кожушко, 69).

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 10 (4) – 8 (4)
Кутові: 8 – 4
Оффсайди: 3 – 2.

ЗОРЯ-ОЛЕКСАНДРІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Події матчу

40’
ГОЛ ! М'яч забив Іван Калюжний (Олександрія).
Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ
Футбол | 23 квітня 2024, 22:36 36
Джерело: Лунін відхилив пропозицію Реала і може перейти в гранд АПЛ

Український воротар влітку може перейти в «Манчестер Юнайтед»

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Hedgehog.Serge
Эх Зорька, Зорька...
Создаёт себе трудности,
потом героически их преодолевает,
бьясь с Шахтой и Д(К)...)))
Ну и аффтор конечно - "протаранил
мяч к линии штрафной")))
И притаранил гол)))
Sergii Novykov
Непонятно зачем было отпускать Циганикса и оставлять Жуниора. Очередная провальная игра, как и большинство до этого.
Заряженость на победу было видно только у Громова на старте.. пока не помер и у Алаьяра. остальные пинали как на тренировке.
Отдельные пару слов о судействе.. такого неумелого судейства и не припомню... столько ошибок как в одну так и в другую сторону. такое ощущение что человек первый раз в жизни вышел на поле со свистком и второй раз в жизни видит футбол.
Sunrise
Забивать надо просто. Заря на гол наиграла, но... Досадно. Александрия не была лучше сегодня.
Igorok Киев
Или Александрия стала лучше играть или Заря стала хуже ладно, дальше будем смотреть, по одной игре пока рано делать выводы Поздравляю Александрию, хотя игра мне не понравилась
Главное - сочувствие
Почему Заря не борется за серебро? Какой второй сезон? Это только с первым матчем конфуз. А так, каждый сезон дарят на Славутиче победы гостям из Стали, Мариуполя, Александрии, Десны и тд... Пока раскачаются. А потом начинают бомбить Львовы и округи, вставлять палки лидерам.
Віталій Ткачук
Зрозуміло що Зоря не нав'яже боротьбу ДК чи Шахті за чемпіонство, а бронзу мусять брати ( не вірю що Десна складе конкуренцію ).
Главное - сочувствие
И кому пришло в голову, вместо домашней формы, нарядиться в резервную №3? В спорте приметы часто сбываются. Про коней и переправу. Теперь она - нефартовая. Лучше бы во Львове в ней играли....
DSH88
Так Александрия сильнее вот и все. Заря слабый клуб
Володимир Ляшенко
Ну й добре. Точніше, все по справедливості. Бо Олександрія - дружня до Шахтаря команда, яка не перебігаєз пулу в пул.. А ЗЛ - зрадники!