Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

02.07.2021 19:00 – FT 1 : 1
1 : 3 Серія пенальті Серія пенальті
Чемпіонат Європи
| Оновлено 02 липня 2021, 19:01
18976
14

Швейцарія — Іспанія. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Євро-2020

Іспанці — фаворити, але швейцарці вже довели, що дива можливі

| Оновлено 02 липня 2021, 19:01
18976
14
Швейцарія — Іспанія. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Євро-2020
Getty Images/Global Images Ukraine

У п'ятницю, 2 липня, відбудеться перший поєдинок 1/4 фіналу Євро-2020, в якому зустрінуться національні збірні Швейцарії та Іспанії. Матч пройде в Санкт-Петербурзі на стадіоні «Санкт-Петербург».

Цей поєдинок стане першим чвертьфіналом у межах поточного турніру.

Швейцарія

Збірна Швейцарії, мабуть, стала одним з головних сюрпризів на цій стадії змагань. У групі А швейцарці зіграли з Уельсом, Італією і Туреччиною. З Уельсом Швейцарія розійшлася миром (1:1), Італії програла в одну хвіртку (0:3) і тільки у відверто слабкої турецької команди змогла виграти з рахунком 3:1. Цього вистачило, щоб з 4 очками в активі вийти до плей-оф Євро-2020 з третього місця.

Дива почалися в 1/8 фіналу, де на швейцарців чекала грізна збірна Франції, між іншим, чинний чемпіон світу і чинний віце-чемпіон Європи. Швейцарії, щоправда, вдалося досить швидко забити на 15-й хвилині зусиллями Сеферовича, але у другому таймі французи взяли гру до своїх рук і на 75-й хвилині вели з рахунком 3:1 завдяки дублю нев'янучого Бензема і голу Погба. А потім сталося те, чого ніхто не міг очікувати — Сеферович на 81-й хвилині скоротив розрив до мінімуму, а Гавранович на 90-й перевів гру в овертайм.

Франція, яка вже подумки святкувала вихід до 1/4 фіналу, більше забити не змогла, і справа дійшла до пенальті. Де були влучними всі гравці обох команд. Всі, крім 22-річного французького форварда Кіліана Мбаппе, з чиїм ударом впорався голкіпер. За іронією долі, Мбаппе вважається потенційно найдорожчим футболістом у світі, його орієнтовна вартість оцінюється у €160 мільйонів. Франція вилетіла, а Швейцарія несподівано пробилася до 1/4 фіналу Євро-2020.

«Іспанія — технічна і працьовита команда. Ми знаємо це по нашим попереднім матчам. Вони — фаворити, але ми хочемо досягти своїх цілей і продовжувати йти вперед», — зазначив головний тренер збірної Швейцарії Володимир Петкович.

Іспанія

На цьому турнірі іспанці довго запрягали, але швидко їхали. У своєму першому поєдинку в групі Е іспанці не змогли зламати оборону добре знайомої українцям Швеції — 0:0. Потім була досить кисла нічия з Польщею (1:1) і тільки до третього матчу іспанська команда розкочегарилася. Безвинно постраждала збірна Словаччини, якій іспанці відвантажили повний кошик — 5:0. Друге місце і вихід до плей-оф були в Іспанії у кишені.

А ось в 1/8 фіналу іспанська команда влаштувала гольову перестрілку не гірше за Швейцарію з Францією. Причому хід поєдинку з хорватами був схожий: Хорватія відкрила рахунок на 20-й хвилині, завдяки безглуздому автоголу імені Педрі-Сімона, іспанці повели 3:1 (Сарабія, 38, Аспілікуета, 57, Торрес, 77), але дзуськи! Хорватія знайшла в собі сили відігратися, завдяки голам Оршича (85) і Пашаліча (90+2).

Але в овертаймі хорватська карета швиденько перетворилася на гарбуз. Іспанці не стали чекати пенальті і повернули собі перевагу в два м'ячі завдяки влучним ударам Морати (100) і Оярсабаля (103). На ці козирі хорватам було відповісти вже нічим.

«Матч буде складним. Дивлячись на те, як атакує і захищається наш суперник, я передбачаю дуже непросту зустріч», — поділився очікуваннями від чвертьфіналу зі швейцарцями наставник збірної Іспанії Луїс Енріке.

Очікування від матчу

Іспанці — веселі хлопці: забили всього один гол у двох перших матчах Євро, а у двох інших відвантажили суперникам відразу десять м'ячів. Але це ні про що не говорить, як ми бачимо, Іспанія може бути як надрезультативною, так і навпаки.

У Швейцарії ж небувалий духовний підйом після перемоги над Францією, цій команді зараз і море по коліно. Але цілком можливо, що швейцарці витратили запаси своєї вдачі на два турніри вперед.

Букмекери вважають Іспанію явним фаворитом на вихід до півфіналу, і немає серйозних підстав їм не вірити. Але швейцарці вже справою довели, що дива — не рідкість навіть у сучасному футболі.

Орієнтовні склади:

Швейцарія: Зоммер — Ельведі, Аканжі, Родрігес, Відмер, Закаріа, Фройлер, Цубер, Шакірі, Сеферович, Емболо.

Іспанія: Сімон — Аспілікуета, Гарсія, Ляпорт, Альба, Коке, Бускетс, Педрі, Торрес, Мората, Сарабія.

Не зіграє: Джака.

2 липня, п'ятниця

Швейцарія — Іспанія
Санкт-Петербург. Стадіон «Санкт-Петербург». 19:00
Пряма трансляція на телеканалах «Футбол 1», «Футбол 2» и відеосервісі OLL.TV
ШВЕЙЦАРІЯ — ІСПАНІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Майкл Олівер (Англія)
Прогноз Sport.ua – 1:2
Михайло Шаповалов
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Термін Родрігеша, зняття Рятувальника, Санітру «злили», Келсі втече в MLS?
Футбол | 29 березня 2024, 06:31 1
Термін Родрігеша, зняття Рятувальника, Санітру «злили», Келсі втече в MLS?

Головні новини за 28 березня на Sport.ua

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Все идеально! Пока...)
Испания должна вынести швейцаров, а чудеса пусть останутся для сборной Украины.)
onco-clown
Поймал себя на мысли, что хотелось бы более глубокого анализа игры сборных о которых пишется прогноз и анонс. А не просто перечисление предыдущих результатов, которые все итак знают + небольшая цитатка тренеров.
Venom
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергій Іксенко
Я за Іспанію! Круті перці!
Саша Туманов
В одни ворота будет.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zac1310
Или победа испании... 3-0, 5-2, или пенали
Bosh1908
0:0, в доданий час 0:0, по пенальті 0:0, потім 0:0, мене переклинило) зупеніть мене 0:0
Oliynuk_sport
Сильні збірні, фаворит матчу Іспанія, але Швейцарія має теж не погані шанси пройти далі. Прогноз 2:1.
Орлов Михаил
Даже не знаю за кого... и те и те пеленгасы..
Сергей Иванамофф
Швейцария на мой взгляд пройдет эту Испанию, которая не стабильна эмоционально и играет не ровно. А болеть буду за Украину.