Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

02.07.2021 19:00 – FT 1 : 1
1 : 3 Серія пенальті Серія пенальті
Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 липня 2021, 07:30
4744
2

Унаї Симон витягнув серію пенальті, став героєм. Реакція Іспанії, Швейцарії

Воротар іспанців відбив два удари з точки, і його команда вийшла в півфінал

| Оновлено 03 липня 2021, 07:30
4744
2
Унаї Симон витягнув серію пенальті, став героєм. Реакція Іспанії, Швейцарії
УЄФА. Унаї Симон

Воротар іспанців Унаї Сімон визнаний Зіркою матчу проти Швейцарії в рамках 1/4 фіналу Євро-2020. Технічний спостерігач УЄФА Міксу Паателайнен високо оцінив його гру, особливо виділивши два відбитих удару в післяматчевій серії пенальті, що дозволило Іспанії здобути підсумкову перемогу (1:1, пен 3:1).

Головний тренер збірної Іспанії Луїс Енріке:

«Це була найспокійніша серія пенальті, яку я коли-небудь бачив, тому що ми добре підготувалися, потренувалися, і мені з тренерським штабом нічого не потрібно було робити. Я з самого початку сказав, що ми – одна з семи або восьми команд, які – я не перебільшую – здатні виграти турнір. Тепер ми увійшли в четвірку».

Воротар збірної Іспанії Унаї Сімон:

«Це футбол. Ми заслужено перемогли. Про цю перемогу треба забути так само швидко, як про помилку в минулому матчі, тому що в наступній грі нас чекає дуже складний суперник. До півфіналу ми повинні підійти свіжими і з високо піднятою головою. Тепер нам потрібно виграти Євро. Чесно кажучи, я б віддав звання Зірки матчу Яну Соммеру. Несправедливо, що все вирішувалося в серії пенальті. Ми повинні були вигравати раніше. Пенальті – лотерея, але я радий, що ми зробили свою справу і пройшли далі. Луїс Енріке поговорив зі мною, але це не для публіки. Я радий, що вніс свій внесок в перемогу в цьому матчі».

Нападаючий збірної Іспанії Жерар Морено:

«На тренуваннях ми будемо працювати над виправленням помилок. Якщо зробив помилку – потрібна психологічна стійкість. Зараз я відчуваю полегшення, тому що ми виграли. Якби не це, думаю, промахи б мене дуже мучили. Ми тренуємо пенальті, щоб бути готовими до таких ситуацій. Коли прийшла моя черга, у мене в голові було кілька варіантів, але я вирішив просто пробити від душі. Так, у нас було безліч моментів, які ми не реалізували. Але, як і у всіх попередніх іграх, ми були сильнішими».

Півзахисник збірної Іспанії Коке:

«Перемога всупереч усьому робить нас сильнішими. Я не можу не сказати, наскільки зрілий гравець Педрі: дуже складно грати так, як він. Іспанії дуже з ним пощастило».

Нападаючий збірної Іспанії Мікель Оярсабаль:

«Коли Бускетс не забив, я повернувся до Унаї та сказав йому, що він візьме три удари. Я був впевнений, що сьогодні його день, так йому і сказав. Коли йдеш до точки, в голові проноситься безліч різних думок, і шлях здається дуже довгим. Права на помилку у мене не було, але, на щастя, я забив. Якщо ми так само зіграємо в півфіналі, то цілком можемо виграти».

Головний тренер збірної Швейцарії Володимир Петкович:

«Мої гравці сьогодні – герої. Ми заслуговували виходу в півфінал. Я відчуваю змішані почуття. Я гордий – ми всі можемо пишатися. Ми їдемо з високо піднятою головою. З іншого боку, ми були так близькі до півфіналу, а це буває нечасто. Але позитивних емоцій більше, ніж негативних. Я оптиміст. Ми привеземо додому позитивні враження. Всі гравці – герої, тому що зуміли довести матч до серії пенальті. Подальше на це вже не впливає. Вітаю Іспанію. Вони спробували досягти свого усіма можливими способами і в підсумку виграли по пенальті. Я пишаюся своєю командою і всіма гравцями».

Нападаючий збірної Швейцарії Джердан Шакірі:

«Я дуже пишаюся командою. Пенальті – завжди трохи лотерея. Я нервував, коли стежив за серією. Думаю, нам сьогодні трохи не вистачило удачі».

Воротар збірної Швейцарії Ян Соммер:

«У мене було відчуття дежавю, коли ми пропустили: точно такий же гол ми пропустили тут три роки тому в матчі проти Швеції. Але я пишаюся командою і тим, чого ми добилися. Нас підтримувала вся країна».

Події матчу

120’ +5
ГОЛ ! З пенальті забив Мікель Оярсабаль (Іспанія).
120’ +4
ГОЛ ! З пенальті забив Херард Морено (Іспанія).
120’ +2
ГОЛ ! З пенальті забив Дані Олмо (Іспанія).
120’ +1
ГОЛ ! З пенальті забив Маріо Гаврановіч (Швейцарія).
77’
Ремо Фройлер (Швейцарія) отримує червону картку.
68’
ГОЛ ! М'яч забив Джердан Шакірі (Швейцарія).
8’
ГОЛ ! Автогол забив Деніс Закарія (Швейцарія).
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі
Бокс | 25 квітня 2024, 14:53 6
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме бій Усик – Ф'юрі

Також MEGOGO покаже поєдинок Берінчик – Наваррете

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 04:32 0
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
igor_986
Пенальти так странно пробивают, мяч как будто из под себя выргребают при ударе
Георгий Иванов
А с пяти ударов швейцарцы забили бы хотя б один? И в чем героизм вратаря испанцев, если игроки не хотят пробивать, как следует? Кажется, Бензема и с одного шага разбега лупит так пенальти, что сетка чуть не рвется! Но, то же Бензема!