Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 28 червня 2021, 11:09
24747
40

Чемпіон склав повноваження. Бельгія втримала перемогу над Португалією

«Червоні дияволи» вийшли до 1/4 фіналу чемпіонату Європи

| Оновлено 28 червня 2021, 11:09
24747
40
Чемпіон склав повноваження. Бельгія втримала перемогу над Португалією
Getty Images/Global Images Ukraine

У Севільї на стадіоні «Ла-Картуха» відбувся поєдинок 1/8 фіналу чемпіонату Європи, в якому зустрілися збірні Бельгії та Португалії. Бельгійці впевнено виграли групу В, і майбутня зустріч очікувалася з особливим інтересом в контексті перевірки боєздатності «червоних дияволів» на тлі топового суперника. Адже нинішньому поколінню бельгійських футболістів давно пророкують великі звершення, але поки головним успіхом «червоних дияволів» стала «бронза» ЧС-2018. Перед початком поєдинку букмекери віддавали невелику перевагу саме команді Роберто Мартінеса.

Також цікаво було поспостерігати, яку тактику на подальшій турнірній дистанції буде використовувати тренерський штаб Португалії. На Євро-2016 португальці демонстрували атакуючий футбол під час групового турніру і насилу зуміли вийти в плей-оф. А далі «обрані» зробили ставку на прагматичне ведення гри, чого вистачило для завоювання титулу.

Ну, і не можна не відзначити протистояння двох бомбардирів. Ромелу Лукаку забив вже три голи на поточному турнірі, а Кріштіану Роналду з п'ятьма результативними ударами очолює гонку бомбардирів Євро-2020.

Getty Images/Global Images Ukraine

На початку поєдинку бельгійці заволоділи тотальною територіальною перевагою. Але португальці побудували ешелоновану лінію оборони, яку подолати було непросто. Вертикальні передачі в напрямку Лукаку номінальним господарям якихось дивідендів не приносили, та й з фланговими атаками суперників «обрані» справлялися.

Але за таким сценарієм події розвивалися перші хвилин 15, далі вже португальці володіли територією. Тепер бельгійцям доводилося діяти другим номером, більшу частину часу приділяючи увагу обороні своїх володінь. З цим завданням «червоні дияволи» справлялися непогано, і свій кращий момент для взяття воріт номінальні гості створили після стандартного положення. Це Роналду бив зі штрафного, але Куртуа зіграв надійно в епізоді.

Гра наближалася до перерви і цілком логічних нулів на табло. Але одна з нечисленних вилазок бельгійців завершилася точним ударом Торгана Азара, який відкрив рахунок у матчі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Друга половина зустрічі почалася так само, як і закінчувалася перша. Португальці багато володіли м'ячем, намагаючись знайти вільні зони біля штрафного майданчика суперників. Тепер «обраним» потрібно було відіграватися, і вони починали більш агресивно атакувати. Незабаром після перерви хорошу можливість не використав Жота, який з центру штрафного з розвороту не влучив у ціль. Головного болю тренерському штабу збірної Бельгії додало пошкодження де Брюйне. Кевін вийшов на другий тайм, але відразу попросив заміну: продовжувати зустріч він не міг. А в кінці поєдинку також через пошкодження змушений був покинути поле ще й Еден Азар.

Час минав, а змінити рахунок на табло португальцям не вдавалося. Ближче до кінця матчу номінальні гості пішли в наступ великими силами і ледь не досягли успіху. Після удару головою Діаша свою команду виручив Куртуа, а Геррейро з лінії штрафного влучив у стійку. Могли підловити суперників на контратаці і бельгійці: особливо старався в цьому напрямку Лукаку.

«Червоні дияволи» зуміли зберегти переможний рахунок, позбавивши збірну Португалії звання чемпіона Європи. В 1/4 фіналу підопічні Роберто Мартінеса зустрінуться з командою Італії.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу.

Бельгія - Португалія - ​​1:0

Т.Азар (42)

Вермален (72), Алдервейрелд (81) - Палінья (45), Далот (51), Пепе (77)

Бельгія: Куртуа, Вермален, Вертонген, Алдервейрелд, Т.Азар (Дендонкер, 90+5), Вітсель, Тілеманс, Меньє, Е.Азар (Феррейра-Карраско, 87), Лукаку, де Брюйне (Мертенс, 48).

Португалія: Патрісіу, Геррейро, Пепе, Р.Діаш, Далот, Саншеш (С.Олівейра, 78), Палінья (Данилу, 78), Моутінью (Феліш, 55), Жота (А.Сілва, 70), Роналду, Б. Сілва (Б.Фернандеш, 55).

Арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)

Стадіон «Ла-Картуха» (Севілья, Іспанія)

БЕЛЬГІЯ - ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

42’
ГОЛ ! М'яч забив Торган Азар (Бельгія).
Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Очень редко уходит с поля Лукаку без забитого гола.
Респект португальцам - очень классно играли.
Даже лучше, чем бельгийцы.
Такое ощущение, что дайте им ещё 10 минут, и они сравняли бы счёт.
Но, тот сумашедший удар Азара младшего, получается, решил всё в этом матче.
Европу ждёт новый Чемпион!
Sunrise
Хорошая заруба. Португалия наиграла на овертайм, сильная концовка. Но заслужили вылететь за своё костоломство.
Кевину здоровья и ждём в основе на Италию!
euro2012_za_2012euro
Игра забудется, счёт останется.
Но без де Брюйне и Азара туговато будет против Италии.
25 лет
Роналду поболтал с Куртуа и обнялся с Лукаку.
И никто не сидел тупо на траве, как Буратино...
sv_2000
Как-то не очень пока топы группового этапа выглядят.
О Голландии помолчу)) Италия на волоске от поражения была, вот сейчас Бельгия выглядела тоже так себе... В общем, пока мой фаворит - Дания
Canadian_stallion
Бельгия сыграла так, как играла Португалия в 2016м. Очень осторожно и без ненужных выбросов энергии. Так и с Италией им играть - может, что то и получится
garik_trinity
Бельгийцы подсели или не напрягались? Если первое, то тяжело им с Италией будет.
Pol Chopa
Такій як сьогдні Бельгії і *золотиму поколінні*знову мало шо світить з золотом ЧЕ.
А перед голом то Лукаку двома руками відштовхнув Пепе,куди Брих дивився?
Віталій Ткачук
Я хоч і вболіваю за Італію і Бельгію( окрім наших ), але й португальцям симпатизую давно. Хтось мав вилетіти. Хоча ці збірні би каменя на камені не залишили від деяких учасників 1/8.
Palyc
Игру и результат всегда не предугадаешь.Не всегда побеждает тот кто более силен по ходу матча..А еще везение. Эта игра подтверждение .
KOLDUNBCEM
сложила в бою....
Saar
Чемпіон ще не склав з себе статус, оскільки ще нема нового ! Вірю, що це буде Італія!
Saar
Бельгія для Італії буде кращим суперником за Австрію.
zelia73
браво дьяволы
Maks__7777.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Андрущик
Судья не дал пенальти,Роналду не выиграл,тем интересней будет дальше без него,пенальтиста,надоел.
S&L
Жаль, очень жаль. Португалия смотрелась мощно, интересно, бились на каждом сантиметре поля при чем очень грамотно, Но, это футбол, это жизнь. Дальше идёт Бельгия. Криштиану как всегда мододец, неймоверный игрок, при жизни уже легенда и остальные звезды футбола его боготворят, а встреча его с Мбапе, искренне общение, эмоции, лишний раз подтверждает не на камеру, что это человек с большой буквы!!!!! Браво Португалия, Браво Криштиану!!!
Rys2575
Бельгійці зняли корону з голови португальців, щоб самими стати новими королями!
Сергей Чёрный
Слава богу пеналду и его команда вылетели , теперь ждём зарубу Италия Бельгия
Орлов Михаил
Була б у нас своя Лукак, миб усіх разпіндолилі!