Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 29 червня 2021, 03:25
6199
2

Як серйозні травми де Брюйне і Едена Азара? Реакція Бельгії та Португалії

Автор переможного голу Торган Азар був визнаний Зіркою матчу

| Оновлено 29 червня 2021, 03:25
6199
2
Як серйозні травми де Брюйне і Едена Азара? Реакція Бельгії та Португалії
УЄФА. Торган Азар

Ефектний гол Торгана Азара в першому таймі вирішив на користь збірної Бельгії долю матчу 1/8 фіналу Євро-2020 проти Португалії (1:0). Півзахисник збірної Бельгії і автор переможного гола Торган Азар був визнаний Зіркою матчу.

Діючі володарі трофея залишають турнір, а разом з ними вибуває і найкращий бомбардир в історії чемпіонатів Європи. У цей день Крішітану Роналду не судилося відзначитися.

Головний тренер збірної Бельгії Роберто Мартінес:

«Ми показали приголомшливу концентрацію і дуже добре захищалися. Наша команда контролювала гру і відмінно оборонялася, коли це було необхідно. Ми забили дуже красивий гол, а в другому таймі, як і слід було очікувати, ініціатива перейшла до Португалії. Нам потрібно було показати свій непохитний характер. Наш план так чи інакше був заснований на двох аспектах – тактична дисципліна і холодний розрахунок. Якби ми краще розпоряджалися м'ячем в контратаках і більше володіли ним, то, можливо, могли б витягти більше з ризикованої гри збірної Португалії у другому таймі.

Чому я так довго чекав із замінами? Я не хотів, щоб команда втратила концентрацію, до того ж не можна було виключати додатковий час. Я більше думав про те, щоб нічого не зламати в нашій грі. Я бачив, що гравці справляються. Виходячи на заміну, іноді важко відразу увійти в гру, тому я не вважав за потрібне випускати інших футболістів.

Травми Кевіна де Брюйне і Едена Азара? Поки рано говорити про те, наскільки серйозні їхні травми. У Кевіна не все гаразд з гомілкостопом. У Едена м'язові проблеми. Щоб сказати точніше, ми повинні спочатку дочекатися діагнозу».

Голкіпер збірної Бельгії Тібо Куртуа:

«У мене було мало роботи в попередніх трьох матчах, але я знав, що з Португалією все буде по-іншому. Я пишаюся своїми товаришами – вони дуже добре захищалися. Італія – ​​теж складний суперник, але ми довели сьогодні, що готові грати з ким завгодно».

Захисник збірної Бельгії Томас Вермален:

«У першому таймі ми грали високо і чинили тиск на Португалію, але якщо подивитися на другий тайм, то нам пощастило, що ми виграли. Португалія дуже ускладнила нам задачу. Ми не могли дозволити собі розслабитися протягом усього матчу. Це забрало в нас багато сил, але у нас буде час на відновлення. Тепер ми з нетерпінням чекаємо гри проти Італії».

Португалія могла забити у другому таймі, так як на голову переважала Бельгію. Це була гра між двома топовими командами, результат якої вирішив приголомшливий удар Торгана Азара. Тренер Португалії Фернанду Сантуш зробив кілька замін в надії зрівняти рахунок, і португальці явно награли на нічию. У Португалії було все, щоб виграти цей матч, але Бельгія практично не допускала помилок.

Головний тренер збірної Португалії Фернанду Сантуш:

«Сьогодні удача відвернулася від нас. А як сказати по-іншому, коли противник за весь матч завдає один удар в площину воріт, і ти пропускаєш. Але гравці зробили все можливе, щоб уникнути поразки. Вони віддали всі сили, і ми не повинні звинувачувати їх у чомусь. У нас було менше часу на відпочинок, але ми знайшли в собі сили, щоб на рівних грати з більш свіжим суперником.

Ми розчаровані і дуже засмучені. Хтось навіть плаче в роздягальні. Хлопці віддали всі сили. Бельгія завдала шість ударів по воротах і забила гол. У нас було 29 ударів по воротах, ми двічі потрапили в штангу. Поразка є поразка. Чесно кажучи, у мене просто немає слів. Ми всі хотіли перемогти і вірили, що у нас все вийде. Ми вірили, ми були переконані, що можемо вийти в фінал і перемогти. Тут справа не в справедливості: ми пропустили гол і не змогли забити у відповідь».

Півзахисник збірної Португалії Жоау Пальінья:

«Ми створили більше моментів, ніж Бельгія. У першому таймі нам вдавалося добре контролювати гру. Я не пам'ятаю жодного моменту біля Бельгії, крім гола. Ми повертаємося до Португалії з почуттям величезного розчарування, тому що цей результат – не те, чого ми хотіли. Нам потрібно було зрівнювати рахунок, і ми наполегливо намагалися переломити ситуацію протягом усього другого тайму. У нас було кілька відмінних моментів, але ми не забили. Бельгії сьогодні пощастило. Ми хотіли більшого. Ми завжди прагнемо до перемоги на будь-якому турнірі. Незважаючи на те, що ми маленька країна, нам вдалося виграти Євро і Лігу націй. Це говорить про рівень нашої команди. Нам треба дивитися вперед».

Події матчу

42’
ГОЛ ! М'яч забив Торган Азар (Бельгія).
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 0
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 8
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Бельгія пройшла. Але це дно, а не команда.