Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2021, 23:11
10126
3

Бельгія - Португалія. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Євро-2020

Одне з центральних протистоянь 1/8 фіналу чемпіонату Європи

| Оновлено 27 червня 2021, 23:11
10126
3
Бельгія - Португалія. Прогноз і анонс на матч 1/8 фіналу Євро-2020
Getty Images/Global Images Ukraine

У неділю, 27 червня в Севільї відбудеться одне з двох центральних протистоянь стадії 1/8 фіналу Євро-2020 – Бельгія проти Португалії. Обидві команди входять в когорту топ-фаворитів Євро, а португальці ще і є чинними чемпіонами турніру.

Бельгія

Збірна Бельгії на груповій стадії свій статус одного з головних фаворитів Євро-2020 підтвердила. Підопічні Роберто Мартінеса виграли свою групу В, набравши максимальну кількість очок - 9. Бельгійці виглядали дуже переконливо в матчах з Росією і Фінляндією (перемоги 3:0 і 2:0 відповідно), і відчули проблеми лише з Данією. У першому таймі скандинави домінували на полі, і Бельгії відверто пощастило, що данці забили тільки один гол. А вже у другому таймі вихід на заміну Кевіна Де Брюйне повністю перевернув хід зустрічі.

Зараз Де Брюйне вже повністю відновився після травми, і разом з Ромелу Лукаку готовий вести свою команду до вершин. І з хавбеком «Манчестер Сіті» на поле бельгійці дійсно виглядають зовсім іншою командою, яка змушує забувати про незбалансованість складу і проблеми в обороні.

Правда, з сіткою плей-оф команді Мартінеса не пощастило, можливо, більше за всіх на нинішньому Євро - вже зі стадії 1/8 фіналу на них чекає топовий суперник. І далі простіше точно не буде: потенційні суперники по 1/4 і 1/2 фіналу - Італія і Франція/Іспанія відповідно. Пройти такий шлях до фіналу буде справжнім подвигом, але шанси у бельгійців є.

Португалія

Проте, суперник бельгійців, Португалія, має ще більше підстав скаржитися на жеребкування. У них сітка плей-оф рівно настільки ж складна, як і у Бельгії, але при цьому Кріштіану Роналду і компанія в цей плей-оф ще й вийшли з «групи смерті», де були Франція, Німеччина і героїчні угорці. Незважаючи на розгромний рахунок 3:0, португальцям з ними в першому турі також довелося неабияк помучитися - рахунок в тому матчі був відкритий лише на 84-й хвилині.

Що стосується очних протистоянь з грандами, то з Францією підопічні Фернанду Сантуша провели дуже солідний матч. А ось у поєдинку з Німеччиною португальці виглядали дуже слабо, потрапивши під каток Бундестіму і не зумівши нічого йому протиставити - все могло закінчитися гірше, ніж 2:4. Гра Португалії на груповому етапі залишила дуже двояке враження, і на стадії плей-оф чинним чемпіонам потрібно додавати - як мінімум, в стабільності.

Прогноз

Букмекери в майбутньому матчі невелику перевагу віддають збірній Бельгії. Ми ж вважаємо, що шанси команд рівні. Наша ставка - нічия в основний час, коефіцієнт - 3,28.

Орієнтовні склади:

Бельгія: Куртуа - Вертонген, Денайер, Алдервейрелд - Тілеманс, Карраско, Де Брюйне, Меньє - Еден Азар, Лукаку, Мертенс

Португалія: Руй Патрісіу - Геррейро, Діаш, Фонте, Семеду - Данілу, Моутіньо, Бруну Фернандеш - Роналду, Жота, Бернарду Сілва

27 червня, неділя

Бельгія – Португалія
Севілья. «Естадіо ла Картуха». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканали «Футбол 1», «Футбол 2», відеосервіс OLL.TV 
Арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)
БЕЛЬГІЯ — ПОРТУГАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:2
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Igorok Киев
будет заруба!
Сергей Шец
Понимаю, что Бельгия фаворит в этом матче, но ещё с детства болел за Голландию и Португалию! Мне 35, но эти сборные меня впечатлили ещё за долго, когда звездами стали Роналду, Снейдер, Ван Перси, Роббен и т. д. Я Болел за Клюйверта, братьев Де Буров и в Португалии за Руи Кошту и Фигу! Но времена поменялись.. Но я так же болею за эти сборные! Теперь тут Король Европы уже Роналду, которого я даже не знал в то время) ну плюс Бельгия сейчас реальный фаворит на ЕВРО! Не в обиду фанам Бельгии, но я с детства за Португалию!)
Сергей Иванамофф
Сегодня одни сюрпризы. Чехи выдержали натиск и ведут в один мяч в большинстве. Не приговор.
Победят более сильным духом команды.