Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 червня 2021, 03:06
5572
6

Незабитий пенальті - не перешкода. Уельс в Баку переграв Туреччину

Два гольових паси Бейла допомогли Уельсу перемогти

| Оновлено 17 червня 2021, 03:06
5572
6
Незабитий пенальті - не перешкода. Уельс в Баку переграв Туреччину
Getty Images/Global Images Ukraine

На Олімпійському стадіоні в Баку відбувся поєдинок другого туру Євро-2020, в якому зустрічалися збірні Туреччини та Уельсу. Останнє очне протистояння команд відбулося в серпні 1997 року в рамках кваліфікації ЧС-1998. Тоді «трилер» у Стамбулі завершився перемогою турецької команди з рахунком 6:4.

Стартові матчі на чемпіонаті Європи у збірних Туреччини та Уельсу проходили за схожим сценарієм. Турки усіма силами намагалися стримати натиск «Скуадри Адзурри» і зі своїм завданням впоралися лише в першому таймі. Після перерви італійці реалізували свою перевагу, забивши три голи в ворота суперників. Валлійці проти Швейцарії також грали другим номером. «Наті» на початку другого тайму зуміли повести в рахунку, але «дракони» переломили хід гри і вирвали нічию. Таким чином, обидвом командам у сьогоднішньому поєдинку необхідно було грати на перемогу. Друга поразка могла поставити хрест на надіях турків вийти до плей-оф турніру. Те ж можна сказати і про Уельс. Попереду на валлійців чекає протистояння з Італією, в якому взяти очки буде дуже непросто.

У порівнянні з матчем першого туру тренерський штаб збірної Туреччини зробив дві зміни в стартовому складі. У центрі оборони Демірала, автогол якого поклав початок розгрому з Італією, замінив Айхан, а замість Язиджі вийшов Ундер, що розташувався на лівому фланзі півзахисту. Роберт Пейдж, у свою чергу, не став міняти стартовий склад своєї команди: валлійці вийшли на поле в тому ж поєднанні, що і на матч проти Швейцарії.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перший гольовий момент в матчі створили номінальні гості. Бейл зробив ювелірну передачу на хід Ремзі, який зліва увірвався до штрафного, на замаху обіграв опонента і пробив в ближній кут. Свою команду виручив Чакир, ногою відбивши м'яч. Турки з відповіддю баритися не стали. Йилмаз з центру штрафного замикав простріл Ундера і пробив поруч зі стійкою.

Поступово «дракони» почали заволодівати перевагою. Валлійці більше контролювали м'яч, після втрат якого відразу включали агресивний пресинг. У збірної Уельсу активно працювали фланги (особливо, лівий), а турки часто не встигали за забігами суперників. Ще один шикарний момент не використав Ремзі. Бейл ще раз вивів партнера на забійну позицію, і Ремзі пробив вкрай невдало. У турків же конструктивна гра зовсім не клеїлася. Підопічні Шенола Гюнеша нечасто наближалися до штрафного суперників, а якщо таке і траплялося, загострити ситуацію номінальним господарям не вдавалося.

«Прокинулася» турецька збірна під кінець півгодини гри. Валлійців чекали дуже неприємні хвилини, коли турки чинили тиск на штрафну «драконів». При цьому «червоні» частенько вигравали верхові м'ячі в штрафному Уельсу, і ця обставина трохи дивувала з урахуванням участі в матчі представників британського футболу. Але кінцівка тайму залишилася за Уельсом. І третя передача Бейла на Ремзі принесла результат. На цей раз Арон не підвів свого партнера і скористався асистом сповна, відправивши м'яч у ворота.

Getty Images/Global Images Ukraine

Початок другого тайму не дав відповіді, яким же чином збірна Туреччини збирається зрівнювати результат. Але робити це повинен був Йилмаз після стандартного положення. Навіс з кутового завершився скидкою на форварда, який з лінії воротарського пробив вище воріт. Тут же Ремзі міг оформити дубль у матчі, але на удар суперника зреагував Чакир. А незабаром Челік в куті штрафного збив Бейла, і арбітр вказав на «точку». Інтригу в матчі зберіг усе той же Бейл, який з 11-тиметрової позначки пробив вище воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

Турки намагалися врятувати матч, але їхнім атакам не вистачало вигадки. Та й валлійці оборонялися досить впевнено, справляючись з хаотичними наскоками суперників. Без різноманітності і без швидкості - саме так можна охарактеризувати сьогоднішню атакуючу гру номінальних господарів. Вирвати нічию для своєї команди міг Демірал, але з його ударом головою впорався Ворд. А крапка в матчі була поставлена в компенсований час: Бейл справа увірвався до штрафного і відпасував м'яч Робертсу, який завдав точного удару.

Уельс здобув перемогу і став набагато ближче до виходу в плей-оф. У третьому турі валлійці протистоятимуть Італії, а Туреччина проведе матч проти Швейцарії.

Євро-2020. Група А. 2 тур.

Туреччина - Уельс - 0:2.

 Ремзі, 43, К. Робертс, 90+5.

 Йилмаз, 90+2, Чалханоглу, 9+2 - Мефам, 90+2, Б. Девіс, 90+2.

Незабитий пенальті: Бейл, 61 (вище).

Туреччина: Чакір, Челік, Айхан, Сеюнджю, Мераш (Мюлдюр, 72), Чалханоглу, Йокушлу (Демирал, 46), Туфан (Ясиджі, 46), Караман (Дервішоглу, 75), Йилмаз, Ундер (Кахведжі, 82).

Уельс: Ворд, К. Робертс, Мефам, Родон, Девіс, Моррелл, Аллен (Ампаду, 73), Бейл, Ремси (Вілсон, 85), Джеймс (Н. Вільямс, 90+4), Мур.

Арбітр: Артур Мануель Соареш Діаш (Португалія).

Стадіон: «Олімпійський» (Баку, Азербайджан).

ТУРЕЧЧИНА - УЕЛЬС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Конор Робертс (Вельс).
43’
ГОЛ ! М'яч забив Аарон Рамзі (Вельс).
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
нестор
Британцы в Баку почти вышли из группы! А Шотландия дома сливает...
Таких розыгрышей угловых, как у драконов на последних минутах, я что то не припомню даже в АПЛ. Два раза подряд турков обвели вокруг пальца! А со второго ещё и забили. Браво!
Дмитрий Чёрный
Уельс сегодня очень понравился.
garik_trinity
И да, после сонного матча финнов с РФ этот просто космос
Поручик Ржевский
Матч вытянул Бейл.
Несмотря на то, что не забил пенальти.
garik_trinity
Несмотря на фактически домашнюю поддержку на стадионе в Баку, Турция, похоже, покидает нас Кстати, они могут антирекорд Украины побить 5-летней давности Тем не менее, их жаль. Могли быть одной из сенсаций в хорошем смысле.
Аа Бб
Могут повторить успех 2016 г.