Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 червня 2021, 20:30
46036
74

Україна – Північна Македонія. Прогноз і анонс на матч Євро-2020

Мабуть, ключовий поєдинок для команди Андрія Шевченка на турнірі

| Оновлено 19 червня 2021, 20:30
46036
74
Україна – Північна Македонія. Прогноз і анонс на матч Євро-2020
Getty Images/Global Images Ukraine

Після поразки в першому турі в поєдинку з Нідерландами на команду Андрія Шевченка чекає протистояння з номінальним аутсайдером квартету С - Північною Македонією. У складі майбутнього суперника немає зірок рівня Депая, Де Йонга або Де Лігта. Немає навіть близько таких гравців, як Думфріс, який сам «відутюжив» лівий фланг збірної України, створивши масу проблем всім, хто проти нього діяв. Але це ні в якій мірі не говорить про те, що «синьо-жовтим» буде легше, ніж в попередньому матчі.

Якщо з Нідерландами у нас було право на помилку, то з Македонією його немає: потрібно обов'язково брати очки, бажано три. В іншому випадку, не дай Бог, звичайно, можна попрощатися з шансами на вихід до плей-оф уже після другого туру, як це було на Євро-2016. Тоді, якщо пам'ятаєте, ми теж непогано (по грі) провели матч з фаворитом групи - Німеччиною, але в другому турі сталося непорозуміння в поєдинку з Північною Ірландією, яку перед турніром особливо в розрахунок не брали.

Тому в плані турнірної боротьби другий матч в групі не просто важливий, він - стратегічний. Причому і для нас, і для Македонії. Але дебютанту чемпіонату Європи, якого записали в головні аутсайдери групи С, в матчі з Україною нічого втрачати. Команда Ігора Ангеловськи, на відміну від нашої команди, може дозволити собі зіграти, не переживаючи за результат і без зайвого мандражу. Приблизно так, як в кінці березня в поєдинку відбору чемпіонату світу-2022 з Німеччиною, в якому македонці сенсаційно перемогли на виїзді з рахунком 2:1, завдавши Німеччині першої за багато років поразки у відборах чемпіонатів світу.

Північна Македонія - досить організована і силова команда, у якої є свій ігровий стиль. Відсутність майстерності компенсується боротьбою і бажанням себе проявити. Гравці збірної Македонії не грають у великих клубах і не мають великих контрактів, а чемпіонат Європи - це ярмарок, на якому можна себе показати. Тому нашій збірній потрібно бути готовою до того, що проти них вийдуть не на бій, а на війну. Редути біля своїх воріт македонці точно збудують: команда практично завжди грає з насиченою обороною і двома форвардами - 5-3-2. По ходу матчу схема може змінюватися, але почне гру суперник, окопавшись у своїх воріт і сподіваючись на контратаки.

Відповідно, збірна України гратиме першим номером. За словами Шевченка, важливо буде контролювати м'яч і створювати моменти. «Ми повинні зіграти дуже впевнено і акуратно в обороні і креативно - в атаці. Ми повинні дотримуватися певного балансу, для того щоб не дати їм можливість атакувати, змінювати напрямок наших атак, контролювати м'яч», - зазначив напередодні головний тренер «синьо-жовтих».

Природньо, велику роль буде грати і реалізація гольових моментів. З Нідерландами Ярмоленко і K, по суті, забили навіть більше, ніж створили (Xg не дасть збрехати) і було б чудово, щоб реалізація з першого матчу перенеслася і на другу гру на турнірі.

Напевно в стартовому складі збірної України, в порівнянні з матчем з Нідерландами, відбудуться заміни. Точно в поєдинку з Македонією не зіграє Зубков: у півзахисника «Ференцвароша» пошкодження і він не буде готуватися до гри. Хто вийде на його позиції? Швидше за все, Циганков, який останні дні працював у загальній групі. Якщо його нічого не турбуватиме, він вийде з перших хвилин. Не виключено, що Шевченко поміняє опорного півзахисника: замість Сидорчука, який віддав багато сил, вийде Степаненко. Можливо, потрібно дати відпочити і Миколенку, який, скажімо відверто, був небезгрішним в першому матчі. Тим більше, що зліва в обороні у нас є багато варіантів - і Соболь, і переведення з центру на фланг Матвієнка. Та й Зінченко може зіграти зліва, а в трикутнику в центрі поля його місце може зайняти Шапаренко, вихід якого з Нідерландами додав швидкості при переході з оборони в атаку. В цілому, 3-4 позиції в складі Шевченко повинен поміняти, хоча б для того щоб команда виглядала більш свіжою.

Безумовно, дуже важливим моментом буде і психологічний стан, в якому підійдуть до гри наші гравці. Після матчу з Нідерландами в пресі з'явилася інформація про «конфлікт в роздягальні» між Ярмоленком і Марлосом. Гравці збірної і Андрій Шевченко цю інформацію категорично спростовують, мовляв, навіть фільм недавно вийшов «Особлива атмосфера», який може бути конфлікт? Однак, за нашою інформацією, розмова на підвищених тонах в роздягальні все-таки була і «дісталося» не тільки Марлосу, але і Миколенку. І в цьому, відверто кажучи, немає нічого такого: було б дивно, щоб після надемоційного матчу, нічия в якому була упущена на останніх хвилинах, в роздягальні, як у фільмі, панувала «особлива атмосфера». Але офіційно для преси і уболівальників - «ніякого конфлікту» не було. Ну, не було, і проїхали. Головне, щоб після Північної Македонії та Австрії не було навіть передумов з'ясувати стосунки ...

Орієнтовні склади:

Україна: Бущан, Соболь, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Степаненко, Зінченко, Маліновський, Циганков, Ярмоленко, Яремчук.

Північна Македонія: Димитрієвськи, Рістовськи, Мусліу, Велковськи, Аліоски, Ніколов, Адемі, Барді, Ельмас, Пандєв, Трайковськи.

 

17 червня, четвер

Україна – Північна Македонія
Бухарест. Національний стадіон. 16:00
Прямая ТБ-трансляція – телеканал «Футбол 1», відеосервіси OLL.TV та MEGOGO
УКРАЇНА - ПІВНІЧНА МАКЕДОНІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Фернандо Рапалліні (Аргентина)
Прогноз Sport.ua – 2:0

 

1xBet  
  • 1.66
  • 3.78
  • 6.45
Сделать ставку Зробити ставку
Favbet  
  • 1.58
  • 4.00
  • 6.90
Сделать ставку Зробити ставку
Parimatch  
  • 1.63
  • 3.75
  • 5.80
Сделать ставку Зробити ставку

 

 

 

Опитування

Голосів 221
Спрогнозуйте результат матчу Євро-2020 між збірними України та Північної Македонії, який відбудеться 17 червня у Бухаресті.

Велика перемога України

67 голосів 30.32 %

Мінімальна перемога України

104 голоса 47.06 %

Нічия

39 голосів 17.65 %

Мінімальна перемога Півн. Македонії

7 голосів 3.17 %

Велика перемога Півн. Македонії

4 голоса 1.81 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(74)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 0
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Коментарі 74
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trasher311987
Удачи пацаны.
axylinam
Если наши не сделают царских подарков в обороне,то без проблем выиграют с разницей два или три мяча
28cm
треба спокійно виходити і перемагати півн. македонію.
вважаю нам це по силах.
удачі хлопці!
FunnyCat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kherson384
Ждём позитивного результата. +3 очка.
Vlad Knyaznin
Прогноз может быть только один - победа
Megatru
Вперёд, братья, украинцы. Не верьте политикам. Россия за вас!!!
fifadinamo
Уважаемые знатоки, при счете 4-0 в пользу сборной Украины, на 88 минуте выйдет Соболь вместо Миколенко, и Пятов вместо Бущана, и Марлос вместо Цыганкова, и Де Дзерби вместо Шевченка, но все это будет через сутки
Владислав Антонов
Якщо не виграють сьогодні, то всі старання останніх 5 років буде помножено на нуль. Буде прикро. Вангую 3:0. Про різницю м'ячів теж треба думати.
Local78
Хлопці давайте без помилок і тоді шансів в македонців не буде!
Andrey Drach
Не зважаючи на розклади все одно ВБОЛІВАЙМО РАЗОМ 🇺🇦🇺🇦🇺🇦
Lion
Только победа.
Trasher311987
Степу надо со старта это правильно, потом усилить сидором.
Точно также с лавки усилить Шапаренко.
Minolt
Миколенко в атаке получше чем в обороне. Так как македонцы нас точно не будут возить, лучше выставить его чем Соболя, который в этом компоненте слабее
Зореслав Силин
То, что выигрывать надо и так понятно - главное побеждать с большим количеством мячей, создавать лучшую разницу забитых и пропущенных тоже хорошо бы.
RUX
Може Зінченка поставити крайнім захисником? І так будемо більшість часу контролювати м'яч, а при атаках буде займати позицію в центрі. Просто будемо мати в атаці на одного гравця більше, а Македонія на це не розраховує.
Shchebet
Момент!
Не нужно забывать, что в отборе на следующий чемпионат мира Македонцы на выезде у Германии выиграли. Пусть немцы и были в ослабленном коронавирусом составе.
Но не нужно расслаблять булки!!!
yuriy_kent
Удачи нашим. Степаненко должен играть с первых минут. Жаль без Зубкова, надеюсь Цыганков сыграет.
ua-igor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил