Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 14 червня 2021, 20:13
9607
8

Артем ФРАНКОВ: «На два хороших м'ячі України голландці забили три дурня»

Головний редактор журналу «Футбол» прокоментував матч Євро-2020

| Оновлено 14 червня 2021, 20:13
9607
8
Артем ФРАНКОВ: «На два хороших м'ячі України голландці забили три дурня»
Telegram. Артем Франков

Відомий журналіст Артем Франков висловився про матч збірної України проти Нідерландів (2:3) на Євро-2020.

«Ну а що я вам розумного можу сказати по гарячих слідах цього суперпоєдинку? Безумовно, він поки найкращий на Євро, але це слабенька втіха - куди корисніше пам'ятати, що попереду два матчі, який ми при такій грі, як в середині другого тайму, зобов'язані вигравати.

Але ми і тут повинні були брати хоча б нічию - адже «помаранчевий» суперник не показав зовсім нічого видатного, надприродного або позамежного! На два хороших голи України (гіперкручений удар Ярмоленка - окрема пісня) голландці, вибачте вже мені цю грубість, забили три дурня, які ми привезли самі собі! Всю гру Франк Де Бур і його контора зробили на наших не особливо-то і вимушених ляпах! Про що це говорить? Не витримали тиску, зламалися психологічно, затремтіли коліна.

А ось коли при 0:2 здалося, що вже все, і багато хто тупо повимикав телевізори або перевів товариські перегляди в режим «п'янка дика без міри, без закону», збірна України немов скинула з себе невидимий вантаж і понеслась вперед на хвилях атаки, майстерності і натхнення. Неймовірної краси гол Андрія Ярмоленка, поки, можливо, взагалі найкращий на Євро, відкрив цей камбек, і коли Роман Яремчук головою вбив другий м'яч, у мене встала перед очима картинка з Євро 17-річної давності: Нідерланди - Чехія в групі, відіграш і вирвана чудовими чехами перемога 3:2, командою, яка лише за дикого непорозуміння і еллінської борзості не виграла той португальський чемпіонат... А ми? А ми знову відчули відповідальність і затремтіли. Голландці, ледь переставляючи ноги (в штанях ой не порожньо було після такої зміни!), покрокували вперед і зовні без особливих зусиль, знову ж на індивідуальній майстерності, точніше, в перевазі по ній в одній точці, забили переможний третій.

Я не хочу називати прізвища тих, хто персонально підвів в ті чи інші моменти. До речі, цей список буде досить широкий - тому, що є, є претензії і до півзахисту, і до атаки, не до однієї оборони. Помилялися всі, і багато - занадто часто, а ще дехто відверто загубився на полі. Зубкова з його неймовірною бойовитістю, звичайно, шкода, і не вистачило його, але знову ж таки - без конкретики! Нічого не втрачено, і шукати цапів-відбувайлів або хоча б просто винних рано - тримайте в умі матчі з Македонією і Австрією. Обидві команди під силу нашій команді, тим більше найсильніший суперник вже позаду, тільки будь ласка - не заважайте їй готуватися і грати!!!

Memento! І пам'ятайте про відбір на ЧС-2022 - не в тому плані, що він ще має бути, а в тому, що там ми теж гранично бадьоро почали, навіть ще краще... Найкращий матч на Євро, поза конкуренцією. Два наших голи - через дев'ять років після дубля Шеви шведам. Чудове камбечище, на жаль і ах, яке не доведене до розуму. Тримайтеся, хлопці. Всі ви можете і все у вас/у нас буде добре», - написав Франков.

Оцініть матеріал
(87)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жузеп ГВАРДІОЛА: «Зіграли виключно у всіх аспектах. Невелика маржа»
Футбол | 18 квітня 2024, 04:19 0
Жузеп ГВАРДІОЛА: «Зіграли виключно у всіх аспектах. Невелика маржа»

Головний тренер Манчестер Сіті прокоментував поразку від Реалу у матчі ЛЧ

Україна U-19 дізналася суперників. Підсумки жеребкування Євро-2024 U-19
Футбол | 17 квітня 2024, 17:23 5
Україна U-19 дізналася суперників. Підсумки жеребкування Євро-2024 U-19

У Белфасті відбулося жеребкування фінального раунду чемпіонату Європи

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Это не правда и полнейшая глупость.Все мы болеем за свою сборную но и нада говорить и писать правду о соперниках.Голландцы наиграли свои голы.
Mr.Budd
Верно сказал, над психологически настроем на матчи надо работать.
~ Viacheslav ~
Когда Франков говорит, такое впечатление что он бредит.
аоот оооит
Так голы ето всегда чьи то ошибки. Де бур примерно тоже самое сказал за гол ярмолы - 10 секунд до удара уже было понятно что он левой бьет
pike1
Не подобаються мені слова багатьох вболівальників і експертів про те що все нормально і в нас ще дві гри які ми повинні і можемо перемагати, забули старт відбору на ЧС, фінни і казахи були легшими суперникам ніж Австрія і Македонія, гру с голандцями ми провалили і не треба тішити себе голами красунями, голандці могли забивати більше і якби не розслабились то могли і не пропускати, нажаль центр, на який ми так сподівались посередньо зіграв, а лівий фланг знову зіграв на "рівні", нажаль немає в нас ще одного Караваєва(
Andrii_MKh
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Михаил Степанов
у нас "трудовые" , у Нидерландоа такое...на наших ошибках выехали