Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 14 червня 2021, 04:08
59076
318

Дали бій, але програли. Збірна України в Амстердамі поступилася Нідерландам

Українці ледь не зробили камбек

| Оновлено 14 червня 2021, 04:08
59076
318
Дали бій, але програли. Збірна України в Амстердамі поступилася Нідерландам
Getty Images/Global Images Ukraine

На стадіоні «Йохан Кройфф Арена» в Амстердамі відбувся матч першого туру групового раунду Євро-2020 між національними збірними Нідерландів та України. Мабуть, це був найбільш довгоочікуваний поєдинок для українських уболівальників, в першу чергу, звичайно, через перенесення чемпіонату Європи на 2021 рік.

Але була вагома причина з нетерпінням чекати цього матчу. У кваліфікації до Євро команда Андрія Шевченка виступила просто феноменально, посівши перше місце і обігравши діючих чемпіонів Європи, португальців. Однак після того, як COVID-19 кардинально змінив світ, «жовто-сині» виглядали не так вже й яскраво...

Вже на першій хвилині зустрічі українці створили непогану атаку, але щойно дійшли до штрафного майданчика суперника, як розгубилися і втратили м'яч, що призвело до дуже небезпечного контрвипаду. Мемфіс Депай втік від захисників, вийшов на ударну позицію і небезпечно пробив по воротах – Бущан насилу дотягнувся до м'яча.

Getty Images/Global Images Ukraine

Не встигли українські вболівальники перевести дух, як нідерландці знову створили гольовий момент. Цього разу вже Думфріс з правого кута воротарського пробивав в упор, однак Бущану вдалося ногою відбити удар. Після цього стало очевидно, що нашій збірній зачепитися за очки в цьому матчі буде ще складніше, ніж здавалося до стартового свистка.

Вже на 13 хвилині Андрій Шевченко був змушений випускати на заміну Марлоса замість Зубкова, який почав кульгати. Але вихід натуралізованого бразильця мало чим вплинув на хід гри, незважаючи на всі очікування.

Якщо збірна України і створювала непогану атаку, то довести її до логічного завершення не виходило від слова зовсім, а у відповідь виходила дуже небезпечна контратака Нідерландів, які добре знали, що робити з м'ячем біля наших воріт. На щастя, Бущан в першому таймі діяв просто блискуче і раз по раз рятував від, здавалося, неминучого голу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Все змінилося після перерви. Дві помилки Віталія Миколенка призвели до двох забитих м'ячів збірної Нідерландів. Спочатку відзначився Вейналдум, а через сім хвилин Бущану довелося виймати м'яч з сітки воріт після удару Вегхорста. 22-річний динамівець, ймовірно, зарано відчув себе зіркою. Як показав матч, поки Миколенко не може конкурувати навіть з Думфрісом, який у свої 25 років не має досвіду виступів у топ-чемпіонатах.

Незважаючи на те, що до кінця залишалося ще півгодини, здавалося, що питання про переможця де-факто було зняте. Але не тут-то було! Підопічні Шевченка не опустили руки і все-таки зуміли перервати п'ятиматчеву безгольову серію на чемпіонатах Європи. На 75 хвилині Ярмоленко в коронному стилі змістився з правого флангу в центр і всадив м'яч у дальню дев'ятку! Цей гол однозначно претендуватиме на звання найкращого на Євро-2020.

Не встигли нідерландці оговтатися, як вже через чотири хвилини рахунок на табло став рівним! Маліновський блискуче навісив зі штрафного на голову Яремчука, який переправив м'яч у ворота. Безумовно, на даний момент це найважливіший гол Романа за збірну!

На жаль, ейфорія тривала недовго. За 7 хвилин до кінця основного часу Аке подав з лівого флангу на голову Думфрісу, який виграв боротьбу у Зінченка і відправив м'яч точно в кут.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перший матч на Євро-2020 не приніс збірній України очок в скарбничку. Наступний поєдинок команда Андрія Шевченка проведе 17 червня проти Північної Македонії. Нідерланди, як і Австрія, набрали 3 бали і зробили вагомий крок до виходу в 1/8 фіналу.

Чемпіонат Європи. Група С. Тур 1.

Нідерланди - Україна - 3:2

Вейналдум (52), Вегхорст (59), Думфріс (85) - Ярмоленко (75), Яремчук (79)

Сидорчук (93)

Нідерланди: Стекеленбург, Блінд (Аке, 64), де Врей, Тімбер (Велтман, 88), ван Аанхолт (Вейндал, 64), Ф.де Йонг, Вейналдум, де Роон, Думфріс, Депай (Мален, 91), Вегхорст (Л. де Йонг, 88).

Україна: Бущан, Миколенко, Матвієнко, Забарний, Караваєв, Сидорчук, Зінченко, Маліновський, Зубков (Марлос, 13; Шапаренко, 64), Яремчук, Ярмоленко.

Арбітр: Фелікс Брих (Німеччина)

«Йохан Кройфф Арена» (Амстердам, Нідерланди)

НІДЕРЛАНДИ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

85’
ГОЛ ! М'яч забив Дензел Дюмфріс (Нідерланди).
79’
ГОЛ ! М'яч забив Роман Яремчук (УКРАЇНА).
75’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Ярмоленко (УКРАЇНА).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Ваутер Вегхорст (Нідерланди).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Жоржиньо Вейналдум (Нідерланди).
Оцініть матеріал
(136)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 318
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Жаль конечно что не взяли очки, но одумайтесь, мы почти сделали камбэк с топ сборной открывающей для себя турнир у себя дома (!), отыграли 2 гола и мы будучи аутсайдером полным у буков, а могли вполне брать очки, а не лететь как соседи злобные по О:3 еще и в домашнем матче, да проиграли сегодня, но за СБУ не стыдно совершенно, а так надо быть смелее, оч были зажаты долгое время, хотя с соперником можно играть. Ярмо, Бущан, Яремчук да и вся команда молодцы, но объективно соперник сильнее, как минимум, по составу и цена/ед.
Матч в любом случае получился оч классный и это не потому что патриотизм, а реально интересный, если будем играть хотя бы так, то очки возьмем еще.
Женя Матийчук
Ярмола шикарного поклав! прям респект Андрюха!
pricolist
Мне кажется, что Малиновскому и Зинченко нужно немного подумать над своей игрой в сборной. Ошибок очень много в простых ситуациях. Ну а так сборная молодцы и жаль, что не дотерпели
Trasher311987
Лучшая игра на евро.
Спасибо мужики.
При таком составе и 1 замене при 0:2.
Язык не поворачивается сказать плохое
István István
Не гоніть на Бущана ...там захист ніякий ...якби не Бущан, то було б 2-6 як мінімум.
~ Viacheslav ~
Шеве нужно было вовремя замены провести и Зину убрать с поля. Могли сегодня очки брать. Обидное поражение
abc
А что делал сегодня на поле Зинченко ?
KIPR ALECS
Малиновский голевй пас...а так не видно вообще, тоже слабовато
Nordenus
У нас привозят голы либо Зина, либо Миколенко, и это и не только в этом матче... надо что менять
DK1961
Бой дали. Проиграли, т.к. не хватило опыта удержать 2:2. Но для начала - нормально, может в итоге придется считать разность в группе. Теперь важно выиграть у Сев.Македонии. Посмотрим...
Jakub Lukasz Salamaj
Шева вовремя не сделал замену. Зину надо было менять сразу после второго гола. Ну не пошла игра у пацана, так замени его. Выпусти Стёпу или Макара, ну Соболя на крайняк...
Володимир Білик
Не вигороджуйте Миколенка.На його совісті 2 голи точно.Треба оленю було вибивати в аут а не корпусом крити..
zhyr
Програли практично всі підбори. Тільки який винос, нідерландці перші на м"ячі. Таке враження, що їх більше було.
Cityzen83
В любом случае уже лучше, чем в 16 году. Но.. Микола, в последних матчах привозит результативные ошибки в свои ворота ... это полный ппц. В любом случае шансы есть. У Македонии выигрывать кровь с носа.
Малина очень слабо, я думал тащить будет, но ни о чем ...
Tristan
главное разочарование матча-игра зинченко и малиновского,на которых возлагались особенные надежды.остальные сыграли на.своем уплвском уровне.В целом игра получилась веселой,динамичной...Нидерланды продемонстрировали очень качественный контроль мяча,выдав один из лучших своих матчей за последние ноды...марлос,думаю,на евро больше на поле не выйдет...
barca_messi
Обидно, конечно, что не удержали 2-2, так близко камбек был Но если по игре смотреть, то все закономерно, голландцы сильнее были.
Макс Никитин
Сборной Украины уважение от болелы сборной России, классная игра, немного не повезло
István István
Не гоніть на Бущана ...там захист ніякий ...якби не Бущан, то було б 2-6 як мінімум.
Денис Торопцев
Молодці хлопці. Дякую.