Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 05 червня 2021, 12:51
10790
23

Еліна Світоліна - Барбора Крейчикова. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос

Перше серйозне випробування для української тенісистки

| Оновлено 05 червня 2021, 12:51
10790
23
Еліна Світоліна - Барбора Крейчикова. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос
Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

У суботу, 5 червня, українка Еліна Світоліна (№6 WTA) зіграє матч третього кола основної сітки Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. Суперницею українки стане чешка Барбора Крейчикова (№33 WTA). Час початку матчу - 13:00 за Києвом.
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток 57 тисяч євро призових на додаток до €113 тисяч, які вже завойовані. Обидві тенісистки поки що не зароблять очок в рейтинг, оскільки минулої осені дійшли до більш пізніх стадій. До слова, обидві тоді програли сенсаційній Наді Подоросці з Аргентини.
 
Суперниця
 
Барбора Крейчикова розцвіла під час пандемії коронавірусу. До цього її знали як першокласну парницю, але не більше. На рахунку 25-річної чешки два виграних Шоломи в парі (Ролан Гаррос і Вімблдон у 2018-му) і три - в міксті (останні три Australian Open). Результати в одиночному розряді стали з'являтися лише минулого року.

Getty Images/Global Images Ukraine. Барбора Крейчикова

Судіть самі, вперше Барбора «увірвалася» до топ-200 ще у 2014-му році, але за п'ять сезонів вище 115-го місця не піднімалася. І лише після успішного минулорічного Ролан Гаррос їй вдалося зайти до сотні найсильніших. Хоча потрібно врахувати і на те, що минулого року чешці трохи пощастило. Як і багато інших, Барбора потрапила до основної сітки через неучасть багатьох топових спортсменок. На той момент її рейтинг був №114, чого в стандартній ситуації вистачить лише для високого номера посіву у відборі. Дорогою до четвертого раунду Крейчикова зустріла лише одну сіяну - свою співвітчизницю Барбору Стрицову (32), яка вже рухалася до завершення кар'єри. У третьому колі Крейчикова повинна була вийти на Серену, але Вільямс-молодша знялася перед матчем з Цвєтаною Піронковою на одну стадію раніше. Теоретично протистояння зі Світоліною могло відбутися вже тоді, але чешка в четвертому колі поступилася Подоросці, яка слідом вибила ще і Еліну.
 
У 2021-му році Крейчикова повірила в себе і вже практично дісталася до топ-30. Вона дійшла до фіналу великого хардового турніру в Дубаї, де поступилася лише Гарбінє Мугурусі. На грунті результати не гірші: перша перемога над суперницею з топ-10 (Кенін, Рим), виграний турнір в Страсбурзі і діюча серія з семи перемог поспіль. На кортах Парижа Барбора обіграла Крістіну Плішкову і Катерину Александрову. Обидві не є грунтовими фахівцями, але точно виглядають сильніше опозиції Світоліної на цьому турнірі.

 Шлях на турнірі

Стадія  Світоліна    Крейчикова
1-е коло  Бабель (6-2 7-5) №1111 WTA  Кр. Плішкова (5-7 6-4 6-2) №89 WTA
2-е коло  Енн Лі (6-0 6-4) №75 WTA  Александрова (6-2 6-3) №34 WTA

Статистика у 2021 році
 
   Світоліна   Крейчикова
матчі (виграних) 21-9 (70%) 21-9 (70%)
% першої подачі 59.7 59.1
виграних очок на першій подачі, % 66.8 67.5
виграних очок на другій подачі, % 46.2 48.8
виграних очок на прийомі, % 45.6 43.9
ейси, % 4.4 4.0
тай-брейки (виграних) 5-6 (45%) 2-5 (29%)

Прогноз
 
Якщо перші два матчі Світоліна могла програти через своє погане налаштування на матч, то в цій зустрічі Крейчикова все може зробити сама. Вона вже більше пів року грає на високому рівні в одиночці і готова тільки прогресувати. Для цього якраз і потрібно перемагати більш високорейтингових тенісисток.
 
Крейчикова, як і будь-яка топова парниця, відмінно грає біля сітки. У цьому буде її головна перевага перед Світоліною. На грунті це не відіграє визначальної ролі, але може вирішити в кількох важливих моментах. Зі свого боку Еліна набагато краще рухається по корту, цей козир обов'язково потрібно витягувати з рукава. Але щоб побачити різницю, потрібно максимально рухати суперницю. Крейчикова не любить занадто багато бігати по задній лінії. Для неї ідеальна ситуація, коли потрібно зробити не більше двох кроків перед ударом.
 
Що стосується лише ігрової майстерності, то у чешки з цим проблем немає. Матч з Крейчиковою - серйозне випробування, яке покаже, чи готова Еліна до серйозних досягнень на цьому турнірі. Звичайно ж, не варто забувати про ранній виліт Гаеля Монфіса. Будемо сподіватися, що це не принесло занадто багато негативних емоцій його нареченій.

Сітка до півфіналу потихеньку розчищається, але чи не вперше щось подібне?
 
Прогноз: перемога Світоліної у трьох сетах

1xBet  
  • 1.75
  • 2.19
Зробити ставку
Favbet  
  • 1.66
  • 2.3
Зробити ставку
Parimatch  
  • 1.71
  • 2.15
Зробити ставку
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kanarejka
Як на мене, оптимістичний прогноз. Проте, я дуже вірю в те, що Еліна добре розуміє серйозність суперниці і налаштується на неї не як на ноунейма, а як на Гауфф на АО або Гарсію на минулорічному РГ, і видасть один із найкращих своїх матчів на цьому турнірі. Адже, на кожному Шоломі у Елі є блискавичний матч, то нехай на РГ таким буде з Крейчикою. А потім ще 4 наступних таких же
Andy Chak
Не знаю чому, але мені чогось здається, що цей матч буде впевнено виграний Еліною, таке відчуття.
axylinam
Судя по котировкам буков предполагается равная игра,но если Свитолина будет нормально подавать и не делать царских подарков и не будет играть мягко с примитивной подкруткой в середину корта,то безусловно победит
captain2009
сорь за оффтоп, але матч Бадоса - Богдан - це реально вогонь! дівчата не жаліють одна одну і бьются завзято! Швидкості, гра по направленнях, драма - все є в цьому матчі. Евроспорт 1, якщо щось. Це, дійсно, битва!
Stanislav Matusevych
За нинішнім станом речей рівний матч із великою кількістю нюансів, які можуть повернути гру в той чи інший бік. Наскільки зібраною буде Еліна на першу серйозну суперницю на турнірі? Наскільки втомленою за останні два тижні є Крейчикова? Яка погода буде під час матчу і чи будуть перерви на дощ? Важко прогнозувати щось конкретне.
fifa89
для Світолінай это будет очень тяжелая игра Крейчикова в очень в хорошей форме но Світоліна должна побеждать главное что бы пошла первая подача и Світоліна не делала много вынужденных ошибок как это бывает в последних ее матчах
introvert
Чесно кажучи, при всьому моєму особистому скепсисі у відношенні Еліни, якось забагато побоювань зі сторони інших коментаторів відносно результату матчу. Нагадую, це лише перший тиждень Шолому. На цих стадіях Еліна впевнена у собі (не плутати з "самовпевнена"), вміло контролює гру і ще не тремтить в колінках. От коли РГ перевалить за екватор - тоді можна починати хвилюватись
The_Kostbest
За Світоліну я не переживаю , вона набагато краще грає з гравцями свого рівня ... А коли потрапляє слабший гравець тоді вже потрібно переживати за Світоліну в більшості випадків бувають проблеми , прям до програшу .. Думаю багато що буде залежить від подачі Крайчикової , вона може і десять ейсів подати може жодного може бути процент подачі і під 70 а може бути і 40 .. Вірю в нашу перемогу , Удачі)
introvert
У румынки много пробелов в технике - боится пробивать смеш, не умеет играть по "стоячему" мячу - но в матче с хваленой Бадосой она все равно выглядит поинтереснее. Так что драма там, конечно, присутствует, но сама игра явно ниже среднего. Выиграет та, у кого осталось больше сил.
vital
А по завтрашньому дню, незважаючи на те що в Еліни, за котируваннями буків, наче й складніша суперниця, ніж у Марти, все таки за рахунок стабільності, вважаю що в Світоліної побільше шансів на вихід у другий тиждень шлему, ніж у Костюк.
KirTheKing
Владимир Клепач, ты хоть сам понял что ты написал: "Обе не являются грунтовыми специалистами, но точно выглядят сильнее оппозиции Свитолиной на данном турнире" ?????????