Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 02 червня 2021, 10:08
7954
5

Ангеліна Калініна - Даніель Коллінс. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос

Битва за потенційний поєдинок із Сереною Вільямс

| Оновлено 02 червня 2021, 10:08
7954
5
Ангеліна Калініна - Даніель Коллінс. Прогноз і анонс на матч Ролан Гаррос
Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

У середу, 2 червня, українка Ангеліна Калініна (№139 WTA) зіграє матч другого кола основної сітки Відкритого чемпіонату Франції з тенісу. Суперницею українки стане американка Даніель Коллінс (№50 WTA). Орієнтовний початок матчу - 14:00 за Києвом.
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток 29 тисяч євро призових на додаток до € 84 тисяч, які вже завойовані. Калініна змагатиметься за 60 очок до рейтингу WTA, Коллінс очок поки не набирає, до осені у неї будуть в активі набрані бали за минулорічний чвертьфінал, якщо, звичайно, не вдасться перевершити те досягнення.
 
Суперниця
 
Коллінс зробила великий прорив після свого виступу в рамках Australian Open-2019. Тоді американці вдалося дійти до півфіналу, серйозно здивувавши і уболівальників, і фахівців. Загалом крім двох вже згаданих виступів на Шоломах, більше на такому рівні вона і не виблискувала. Даніель має один виграний титул WTA 125K на кортах США, а також чотири перемоги на турнірах ITF. Ще до тріумфального виступу на AO-2019 американка в статусі кваліфаєра дісталася півфіналу на престижних змаганнях у Маямі.
 
Між іншим, Коллінс вже 27 років, хоча на професійному рівні вона стабільно виступає менше п'яти. До цього американка грала в теніс на студентському рівні, навчаючись в Університеті Вірджинії. Двічі виграла титул NCAA (Національна асоціація студентського спорту) в одиночному розряді.

Getty Images/Global Images Ukraine. Даніель Коллінс

У Даніель останнім часом були проблеми зі здоров'ям, точний діагноз - ендометріоз (розростання внутрішньої слизової оболонки матки). У квітні тенісистка зважилася на операцію, за словами самої спортсменки їй «видалили з яєчника кісту розміром з тенісний м'яч». Оперативне втручання пройшло успішно, на цей момент спортсменка відзначає свій відмінний фізичний стан.
 
У Парижі, на відміну від Калініної, Коллінс провела всього один матч, через що не варто дуже сильно брати до уваги статистику виступу американки, яка подана в таблиці нижче.

Шлях на турнірі
Стадія  Калініна  Коллінс
Q1  Мельникова (7-5 6-1) №186 WTA -
Q2  Буассон (6-4 6-3) №917 WTA -
Q3  Крістіан (6-4 6-1) №152 WTA -
1-е коло  Кербер (6-2 6-4) №27 WTA  Ван Сіюй (6-2 4-6 6-4) №145 WTA

Статистика на турнірі

   Калініна  Коллінс
матчі 4 1
середній час матчу 1:25 2:15
витрачено секунд на одне очко 42 45
виграно очок на подачі, % 57.6 71.4
ейси/гейм 0.05 0.11
подвійні помилки/гейм 0.11 0.21
% першої подачі 70.8 47.6
виграно очок на першій подачі, % 59.9 82.5
виграно очок на другій подачі, % 52.1 61.4
виграно очок на прийомі, % 55.4 39.0
реалізовано брейкпойнтів, % 63.2 25.0
виходів до сітки/гейм 0.66 0.14
очки, виграні біля сітки, % 67.7 50.0
віннерси/гейм 1.1 1.04
невимушені помилки/гейм 1.3 1.14

Прогноз
 
У середу на корт вийдуть дві атакуючі тенісистки, але з деякими нюансами. Калініна трохи нижча за рівнем, але зіграє на своєму улюбленому покритті, на якому виграла 14 останніх матчів. Також у українки серія з семи перемог поспіль у двох сетах. Звичайно, рівень опозиції на турнірах ITF, на яких були зіграні 10 з 14 таких поєдинків, непорівнянний з Ролан Гаррос, але тенденція все одно говорить не тільки про прекрасну форму українки, але й про вміння досягати результату.
 
Головним мінусом для Калініної може стати банальна невпевненість в своїх силах. Все ж вона всього вдруге зіграє на цій стадії мейджора. Епічну зустріч проти Слоан Стівенс на кортах Нью-Йорка в 2018-му році забути складно. Тоді третя ракетка світу могла бути переможеною перед власними вболівальниками. З тих пір у Ангеліни було не так багато серйозних матчів, пора б уже надолужувати згаяне.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

Будемо сподіватися, що перемога над Кербер в першому колі додасть віри в себе. Ангеліна має все для того, щоб виграти майбутню зустріч, навіть букмекери віддають їй невелику перевагу. У третьому колі маячить потенційна зустріч з Сереною Вільямс, за це варто віддати всі сили. Подібна можливість може більше ніколи не випасти.

Прогноз: перемога Калініної у двох сетах

 
  • 1,8
  • 2,06
Сделать ставку
 
  • 1,72
  • 2,1
Сделать ставку
 
  • 1,76
  • 2,07
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

IBF позбавить свого титулу переможця бою Усик – Ф'юрі. Стала відома причина
Бокс | 06 травня 2024, 20:36 3
IBF позбавить свого титулу переможця бою Усик – Ф'юрі. Стала відома причина

Звання абсолюту буде у переможця 2 тижні – до поєдинку Хргович – Дюбуа

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Мессі покращив позиції
Футбол | 07 травня 2024, 07:20 7
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Мессі покращив позиції

Головним фаворитом все ще є Джуд Беллінгем

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Насправді, Ангеліну важко назвати атакуючою тенісисткою. Особливо, на тлі Коллінз) Зате грати доведеться на улюбленому покритті українки. А американка два місяці не виступала. Тому котирування букмекерів доволі зрозумілі. Тільки ставити на такий матч можна порадити хіба відчайдухам. Бо логічним чином спрогнозувати результат не видається можливим. Все буде залежати від того, з якої ноги встане завтра Коллінз, і, якщо з потрібної їй, то чи зможе Ангеліна зламати її впевненість, затягнути розіграші, примусивши Д-Р атакувати з не найзручніших ситуацій. Полетить чи не полетить у гарматниці, можна тільки вгадувати. Тому фіфті-фіфті.
olya403
Дійсно, багато чого залежить і від психологічного стану Ангеліни. Грала ж чудово проти Кербер до 5-0, а потім щось перемкнуло. Бажаю їй сьогодні впевненості у своїх силах та удачі!
axylinam
Даю оптимистический прогноз, Калинина выиграет,у таких теннисисток пару раз за карьеру могут быть успешные выступления на крупных турнирах
KirTheKing
тут ясно одно, Калинина сегодня играет против самой красивой теннисистки