Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Італії
| Оновлено 19 травня 2021, 20:53
9163
4

Аталанта - Ювентус. Прогноз і анонс на матч фіналу Кубку Італії

З Маліновським, що набрав феноменальну форму, але без травмованого Коваленка

| Оновлено 19 травня 2021, 20:53
9163
4
Аталанта - Ювентус. Прогноз і анонс на матч фіналу Кубку Італії
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 19 травня, відбудеться фінал Кубку Італії з футболу, в якому зустрінуться «Аталанта» та «Ювентус». Матч пройде в місті Реджо-нель-Емілія на стадіоні «Мапеї», де грають свої домашні поєдинки «Сассуоло» і «Реджана» (не плутати з «Реджиною»). Стартовий свисток Давіде Масси з Лігурії прозвучить о 22:00 за Києвом.
 
Обидві команди ще остаточно не вирішили свої завдання в чемпіонаті, але у «Аталанти» з цим справи йдуть набагато краще. Бергамаски вже точно зіграють в Лізі чемпіонів, а ось у туринців завдання набагато складніше. Перед останнім туром команда відстає на одне очко від «Мілана» і «Наполі», обов'язково потрібна осічка хоча б одного з конкурентів. З «Аталантою» можна лише зрівнятися за очками, тому що в особистих зустрічах Стара синьйора показала себе гірше.
 
Джан П'єро Гасперіні не приховував, що для нього остаточне місце в турнірній таблиці Серії А буде не так важливо, головне - путівка в групу ЛЧ. Тому він зробить ставку на майбутній матч з «Ювентусом» у фіналі Кубку, а в заключному турі чемпіонату проти «Мілана» (23.05) результат вже буде не так важливий. Потрібно розуміти, що «Аталанта» на внутрішній арені вигравала тільки один важливий титул. У сезоні 1962/63 бергамаски перемагали саме в Кубку Італії. Наступні три виходи до фіналу не принесли результатів. Напевно, вболівальники ще пам'ятають фінал дворічної давності, коли титул взяв «Лаціо» Сімоне Індзагі, вирвавши перемогу над командою Гасперіні в кінцівці зустрічі (2:0). У свою чергу, «Юве» буде боротися за 14-й титул, в минулому році вони також програли фінал. Чинний чемпіон турніру «Наполі» цього року програв у півфіналі «Аталанті».
 
Українських уболівальників найбільше хвилює персона Руслана Маліновського, який в кінцівці чемпіонату перетворився на справжню машину. 28-річний хавбек обов'язково відзначався результативною дією в десяти останніх матчах поспіль, встановивши історичний рекорд для «Аталанти». На рахунку Руслана 6 голів і 9 асистів за два неповних останніх місяці. Можливо, їх було б більше, але Гасперіні береже лідера під головний матч сезону. У трьох попередніх поєдинках 63-річний італійський фахівець обов'язково міняв українця в період з 56 по 58 хвилини. Останній повний матч, який зіграв Маліновський, був проти «Сассуоло» (1:1). Дивлячись на рахунок, не важко здогадатися, чому Руслана тримали на полі до кінця.
 
Рівно місяць тому «Аталанта» вже обігрувала «Ювентус» в рамках Серії А. До речі, єдиний гол на рахунку Маліновського. Він вийшов на 79-й хвилині, забивши переможний м'яч на 87-й. А в першому колі команди розійшлися миром. Потрібно визнати, що «чорно-білим» не пощастило, за рахунку 1:1 в середині другого тайму Кріштіану Роналду не реалізував пенальті.
 
На даний момент «Аталанта» виграла 14 з 17 останніх матчів в рамках внутрішніх змагань, програвши лише «Інтеру», який цього року достроково став чемпіоном. «Ювентус» не може похвалитися подібною стабільністю. Команда Андреа Пірло вже давно не вигравала більше двох матчів поспіль, поступаючись у зустрічах з прямими конкурентами. За це тренерський штаб нещадно критикують, що також не додає впевненості в своїх силах перед фінальною зустріччю.
 
І все ж клас гравців «Ювентуса» вищий, досвіду у важливих матчах у них набагато більше. Через це і букмекери не поспішають робити «Аталанту» фаворитом. Шанси команд рівні, все може вирішитися в додатковий час або навіть в серії післяматчевих пенальті.
 
Орієнтовні склади:
 
«Аталанта»: Голліні, Толой, Ромеро, Джімсіті, Хатебур, Де Рон, Фройлер, Госенс, Маліновський, Муріель, Сапата.
 
«Ювентус»: Буффон, Куадрадо, де Лігт, К'єлліні, Даніло, Маккенні, Бентанкур, Рабьо, К'єза, Роналду, Дібала.

 
  • 2,58
  • 3,62
  • 2,84
Сделать ставку
 
  • 2,45
  • 3,4
  • 2,87
Сделать ставку
 
  • 2,65
  • 3,4
  • 2,75
Сделать ставку

19 травня, середа

«Аталанта» – «Ювентус»
Реджо-нель-Эмілія. Стадіон «Мапеї». 22:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports 1» і відеосервісе MEGOGO
АТАЛАНТА — ЮВЕНТУС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Давіде Масса (Імперія)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Какой счет?
- 0:0.
А кто ведёт?
Наши!
hawk
"Украинских болельщиков больше всего волнует персона Руслана Малиновского"
Лично меня Малиновский в зарубежном клубе совсем не волнует. Другое дело - в сборной.
Так что тут за Юве!