Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Челсі
05.05.2021 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:1 2 : 0
Ліга чемпіонів
| Оновлено 06 травня 2021, 11:13
13728
53

Фінал буде англійським. Челсі здолав Реал і зіграє з Манчестер Сіті

Лондонці були дуже переконливі в матчі-відповіді півфіналу Ліги чемпіонів

| Оновлено 06 травня 2021, 11:13
13728
53
Фінал буде англійським. Челсі здолав Реал і зіграє з Манчестер Сіті
Getty Images/Global Images Ukraine

Ще в першому півфінальному матчі в Мадриді з перших хвилин все пішло не за сценарієм «королів». Під акомпанемент зливи команда Томаса Тухеля краще пристосувалася до мокрого газону «Альфредо Ді Стефано» і відкрила рахунок вже на 14-й хвилині зустрічі, відзначився Пулішич. «Бланкос» зусиллями Бензема відігралися досить швидко, але більшого досягти так і не змогли - 1:1 і вирішення питання про вихід до фіналу було відкладено до поєдинку в Лондоні.

До столиці Англії «вершкові» приїхали вже з деяким побоюванням, та й не в ранзі фаворитів двоматчевого протистояння. Правило виїзного голу, досі не відмінене УЄФА, надавало впевненості саме «аристократам». Тож забивати завжди впевненим в собі «галактікос» потрібно було «кров з носу». А ось експерти і навіть деякі вболівальники «Реалу» перед матчем були не настільки оптимістичні.

Вся справа в тому, що за Тухеля «Челсі» дійсно дуже хороший, до того ж ще й до кінця не вивчений, що є великим мінусом для суперників. Німецький тренер прийняв напівмертву команду посеред сезону і з тих пір провів біля керма 23 матчі, програвши всього двічі. А з огляду на результат першого матчу в столиці Іспанії і відмінну гру «синіх» в обороні при німецькому наставника (17 матчів на «нуль») лондонці могли не встояти перед спокусою просто засушити гру.

Але не тут-то було. Зі стартового свистка арбітра «Челсі» досить несподівано і агресивно пішов в атаку. «Сині» дуже жваво вибігали зі своєї надійної оборони в напад, і бекам гостей доводилося несолодко. «Реал» відповів дальніми ударами. Спочатку гармату зарядив Кроос - Менді лише розім'явся, а після схожого удару завдав Модріч - теж в руки кіпера. Але особливо небезпечним вийшов постріл Бензема. Француз з розвороту потужно пробив в кут воріт, але Менді в красивому стрибку ягуара ліквідував загрозу.

А на 28-ій хвилині рахунок став 1:0. «Сині» провели швидку і дуже переконливу контратаку - Канте віддав на Хаверца, той пробив у поперечину і Вернер головою добив м'яча.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ледве почався другий тайм, як Хаверц після навісу від партнера головою пробив у поперечину - «Реалу» просто пощастило. А через три хвилини пробачив мадридців Маунт. Нападник на високій швидкості вийшов сам на сам із Куртуа, але пробив вище воріт. Не минуло й п'яти хвилин - знову Хаверц не реалізував рандеву з Куртуа - бельгієць відбив удар. А ще через кілька миттєвостей Канте не переграв кіпера «Реала».

Команда Тухеля була настільки хороша, що мадридців на полі навіть не було видно. У другому таймі гості жодного разу і в отвір воріт суперника не пробили. А «Челсі»! Просто фантастика, скільки ж моментів не реалізував «Челсі»!

Другий гол прийшов лише під завісу поєдинку. Канте відібрав м'яча у суперника, віддав в прорив на Хаверца, німець прострілив і Маунт вколотив снаряд у сітку воріт Куртуа - 2:0!

Лондонці вразили! Вони грали просто чудово! Це було практично побиття «Реала», хоча за рахунком усього 2:0.

Зінченко і Ко таке навряд чи пробачать.

Ліга чемпіонів УЄФА. 1/2 фіналу. Матч-відповідь.

«Челсі» - «Реал» - 2:0 (перший матч - 1:1)

 Вернер, 28, Маунт, 85

 Жоржиньо, 14, Крістенсен, 39 - Рамос, 37, Начо, 62, Кроос, 72, Вальверде, 90

«Челсі»: Менді, Аспілікуета (Джеймс, 88) Рюдігер, Крістенсен, Тіагу Сілва, Чілуелл, Жоржиньо, Канте, Маунт (Зієш, 89) Вернер (Пулішич, 67), Хаверц (Жиру, 93).

«Реал»: Куртуа, Мілітао, Начо, Рамос, Менді (Вальверде, 63), Каземіро (Родріго, 75), Кроос, Модріч, Вінісіус Жуніор (Асенсіо, 63), Азар (Діас, 89), Бензема.

Арбітр: Даніеле Орсато, Італія

Стадіон: «Стемфорд Брідж», Лондон

ЧЕЛСІ - РЕАЛ. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(59)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала
Футбол | 27 квітня 2024, 08:43 3
Як Лунін відреагував на гру Кепи, який вийшов замість нього у старті Реала

Український воротар вперше за 16 матчів залишився на лаві для запасних

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Коментарі 53
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alehandro
МанЮнайтед уже, считай, прошел в финал ЛЕ. У Арсенала шансов 50/50... может быть сразу 2 английских евро-финала
roman75zpr
Зидан говорил, что у него хорошее предчувствие перед игрой... Ну пусть теперь порадуется за Челси
Поручик Ржевский
Тухель нереально крут.
Он научил команду очень сильному приёму - проход на скорости половины поля соперника.
Они создают кучу моментов - и в первом матче, и во втором.
Если реализовывают хотя бы 1 из 3-х, то они матч выигрывают.
Реал же сыграл, практически без моментов. Защита, которая нужна Челси для АПЛ, отлично сработала против лидера испанского чемпионата, а хитростей Зидан не придумал. Челси быстрым переходом в атаку не позволяли Реалу перейти на штурм и подбирать все мячи.
Кому-то не понравится, но команды из АПЛ - это просто закалённая в боях сталь. И Ман Сити, и Челси на сегодняшнем пике формы прошли полуфиналы на правах сильного.
SEMIRAMID
8 мая МанСити - Челси в чемпионате Англии! Это будет Генеральная Репетиция этих команд перед Финалом Лиги Чемпионов!
090545
Да здравствует родина футбола!
Избавили от опсж и регалий.
Боже, храни королеву!
_NATSGUL_
Ловлю себя на мысли, что как только судьи не тянут Реал или нет дикого фарта, то Реал сразу сливается, так было и в этом матче. Это ещё Реалу повезло, что счет 2:0, а не значительно крупнее. Отскок по счету. Судейсво порадовало, за исключением последних 10 минут, где уже начали многое игрокам Реала прощать, ну и на последних секундах нужно было ставить чистый пеналь.
Игра Челси очень понравилась, за последнии полгода ощутимо прибавила команда. Отличный прессинг на половине соперника и резкие контратаки.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ёкарный Бабай
Пока-пока, суперлиговые
Михаил Степанов
видя сколько моментов растранжирили игроки Челси, невольно понимаешь что Беседин ни чем не хуже)))
andre_lui
Ну, что Челси с финалом! Болел за Реал, было не без вариантов, особенно в первом тайме, но Челси заслуженно в финале. У Реала очень сложный год. У Челси тоже и не видать бы им финала, но вот боссы...ПСЖ подсобили! Конечно для интриги финала вывеска суто английская менее привлекательна, но что поделаешь - эти клубы сейчас сильнее. Есть еще ЛЕ, будем надеяться канониры не потопят еллоу субмарин, иначе будет ощущение, что это не финал еврокубков, а финал кубка лиги, кубка или суперкубок Англии!😊
Cruijff
Позитивне вийшло звільнення у Тухеля))))
Ніколи не підтримував Челсі, але була симпатія до команди Конте і зараз є до команди Тухеля.
bzzzzz
Канте это вопще чтото с чемто... и в атаке и в защите, все мячи перехватывал. Такое ощущение что все вокруг него в слоу моде каком-то
bzzzzz
Челси какойто божественный футбол показывает. Полностью декласировали Реал по всем фронтам. И самое главное это они показывают в каждой игре. Тухель такое ощущение душу дьяволу продал, просто в уме не укладывается что он сделал с Челси.
vitalikss86
Беззубым стал Реал
Guta
Guta, 15.04.2021 00:07:18-3
Сіті-Челсі
-1
І шо?
Kle
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Чёрный
Тухель молодец , поставил игру Челси меньше чем за полгода , ну а Реал Мадрид уже по-видимому постарели , пора им на свалку .
lizerginnn
Это даже к лучшему, что Реал не прошел в финал. Иначе позору было бы... я понял чего не хватает команде. Страсти. Все уже настолько устали друг от друга. Раньше хоть Рон и Бэйл зажигали, а щас какой-то тухлый состав. Ну посмотрим. Лет через 7 может быть что-то и получится. Купите Сона уж наконец.
Віталій Ткачук
Нижче про Канте згадували, - так він давно топ. Він перейшов в Челсі ще з того "чемпіонського" Лестера. Марез - в МС.
euro2012_za_2012euro
Ещё раз повторюсь - Челси самый эффективный клуб Европы начиная с 2004 среди клубов без традиций.
Но в финале поболеею.за "Команду Зинченко".