Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2021, 20:56
17205
86

УАФ: «Червона картка Васілю була правильним рішенням»

Комітет арбітрів – про епізод, який призвів до важкої травми Ібрагіма Каргбо

| Оновлено 30 квітня 2021, 20:56
17205
86
УАФ: «Червона картка Васілю була правильним рішенням»
ФК Олімпік

Комітет арбітрів Української асоціації футболу прокоментував суддівський скандал, що стався в перенесеному матчі 10-го туру УПЛ «Олімпік» – «Зоря» (2:1).

«Під час єдиноборства, що межувало з надмірною силою, за м’яч між Каргбо та Васілем неподалік від меж його штрафного майданчика відбулося жорстке зіткнення з наявним фізичним контактом між гравцями, що призвело до падіння обох гравців. Арбітр зупинив гру, зафіксувавши першочергове порушення Каргбо ФК «Олімпік» — «поза грою», та призначив вільний удар.

Захист гравців від небезпечних дій суперника є головною складовою арбітражу футбольних матчів. Подібні ігрові ситуації під час проведення матчів зустрічаються не досить часто та вимагають від арбітрів максимальної концентрації уваги, «очікування неочікуваного» та суворої оцінки таких дій гравців, які ведуть єдиноборства за м’яч і несуть у собі загрозу безпеці суперника в будь-якій частині футбольного поля.

Під час гри головою в м’яч саме воротар наражав себе на небезпеку, але після гри в м’яч за рахунок високої інтенсивності та неконтрольованих власних дій він припустився небезпечного фізичного контакту з Каргбо, що призвело до завдання останньому дуже важкої травми (перелому ноги). Польовим арбітрам було важко миттєво оцінити небезпечність дій Васіля, акцентувавши власну увагу на грі воротаря в м’яч, але ВАА (VAR) мав очевидні відеодокази того, що саме відбулося на полі.

Тому, згідно з Протоколом ВАА, він рекомендував польовому арбітру перегляд цього епізоду на полі (ПНП) для більш якісної оцінки та ухвалення остаточного рішення. Призначення вільного удару (первинне порушення «поза грою») на користь ФК «Зоря» та винесення червоної картки (серйозне ігрове порушення) Васілю за боротьбу за м’яч зі створенням небезпеки для (здоров’я) суперника є правильним рішенням, що відповідає вимогам духу гри та п. 3 (стор. 112) правила 12».

Огляд матчу

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 86
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василь Казімко
Це навіть і не смішно Такі висновки--це для лохів. Ще ніколи мерзоти не звинуватили мерзотника.
sahka1981
УЖАСНАЯ ТРАВМА ВАН ДЕЙКА.
Защитник Ливерпуля Вирджил ван Дейк получил травму в матче с Эвертоном в 5-м туре английской Премьер-лиги.
На 6-й минуте встречи ван Дейк получил удар по ногам от голкипера Джордана Пикфорда в штрафной площади. Нидерландский центрбек не смог продолжить поединок, и на 11-й минуте вместо него на поле вышел Джо Гомес.
Арбитр Майкл Оливер не стал назначать пенальти в этом эпизоде и не показал Пикфорду красную карточку, поскольку после просмотра повтора зафиксировал офсайд у ван Дейка."
У нас другие правила чем в Англии???!
Arius
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sergii Novykov
они сами поняли что написали?
Igor Игорь
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Саша Заливадний
Пид"расы КДК
Vitalik_Medvid
Це вже просто переходить усі межі. Це не чемпіонат, а клоунада якась... Сором, ганьба, деградація
Axel222
Продолжайте в том же духе.Стадионы уже лет 10 пустые. Скоро и по телевизору это смотреть ни кто не будет.Я уже давно в лучшем случае иногда смотрю только обзоры.
Александр Федько
Столько воды в решении я еще не видел, тут надо весло брать чтоб разобраться.
Для меня например аналогичная ситуация, если бы два игрока боролись за верхний мяч и один падает первым, а второй падает ему на ноги и ломает ногу, так что теперь давать красную карточку тому кто упал вторым?? Что за бред... ПОЗОР !
Sergii Novykov
>>але після гри в м’яч за рахунок високої інтенсивності та неконтрольованих власних дій він припустився небезпечного фізичного контакту з Каргбо
__
високої інтенсивності та неконтрольованих власних дій.. еще раз (високої інтенсивності та неконтрольованих власних дій).
б..ть. Вы ж сами по факту написали что игровой момент. Да не риятный.. да игркоа олимпика жаль... но момент игровой.
zzg77
Правильным решением было бы разогнать КДК УАФ в полном составе, а заодно всю Павелкину шайку-лейку!!!
Konstantin Osipenko
Если так, почему не был удален игрок Александрии за нанесение тяжелой травмы Бондарю? Чем тот эпизод отличается от этого?
Один в один:
"але після гри в м’яч за рахунок високої інтенсивності та неконтрольованих власних дій він припустився небезпечного фізичного контакту з Бондарем, що призвело до завдання останньому дуже важкої травми"
Или вы не понимаете, это другое?
Владимир Копяк
Трезвомыслящий народ все давно понял, особенно в отношении арбитров. Они тоже люди, хотят жить хорошо и хорошо кушать. Молодняк давно понял, что не надо напрягать мозги, заканчивать ВУЗы и другие учебные заведения, просто надо вовремя внестись тому,кто откроет тебе шлагбаум в касту неприкасаемых людей в черном, а дальше все зависит от тебя, как ты приспособишся к новым условиям. Многим это удается, не забив гвоздя в жизни,а только бегая на свежем воздухе со свистком в зубах, достигают определенных успехов - дома,квартиры,машины,элитный отдых, а после ухода по возрасту - делегаты и наблюдатели арбитража.... жизнь удалась.Так что все эти абсурдные решения арбитров, с последующим комментарием заинтересованной стороны (тесно повязанные между собой финансовыми обязательствами) в их якобы справедливых решениях -очень красиво вписываются в коррупционную составляющую нашего отечественного футбола.
BaZia
Пока КДК УАФ будет покрывать свои же злодеяния до тех пор футбол в стране будет деградировать. Более того я скажу что весь мир видит какой беспредел творится и нашим судьям дадут обслуживать максимум матчи квалифайраунды каких то второсортных турниров. Твари у руля корумпированы, это не некомпетентность, они знают кто заказывает музыку и как оправдать музыканта в волчьей шкуре
sartan71
Правильним рішенням буде взагалі бойкотувати чемпіонат вболівальниками. Подібне систематичне "кіберсуддівство" унеможливлює отримання позитивних емоцій від гри, а гейдарасного макаронника давно пора 🤪 (на батьківщину)
Макс Руденко
Суддівство всьо, повний зашквар. Таке в кінці мутять, що й самі по людськи потім не можуть пояснити. Те що воротар перший на мячі був вже знімає з нього всю вину.
А тепер як інцидент. Воротар перший на мячі, забирає в руки в своїй штрафній. Нападник не зупиняється, таранить воротаря, розбиває собі ніс. Воротар червона картка і пенальті?
Це все перетворюється на нікчемне ла.но, а не футбол.
padlo95
Что тут обсуждать!? Сразу видно что все это говно кобло продажное.... На белое, чёрное и насрать на всех...
Davidson
Во время единоборства, которое граничило с чрезмерной силой, за мяч между Каргбо и Василем..." - клоуны тупые где вы видели борьбу за мяч если Василь первый на мяче, выбивает его и уже после этого Каргбо впилился в него ногой, о боже какие же Duraki 120% работают в этом комитете, позорище.
Александр Шевченко
Интересно, они за лохов нас держат что-ли? Историю с Вандейком и Пикфордом в АПЛ все болельщики футбола помнят, ровно такая же ситуация и совершенно разные решения. Я так понимаю, что это все для лохов нам написали, ибо где Англия с ее уровнем судейства и где Украина. Любой болельщик, который хоть как-то осведомлен с футболом вспоминает именно Пикфорда и Вандейка в такой ситуации
DK1961
КАК УАФ: лохметка спонсировал нам сказать, что красная карточка Василю правильное решение