Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 квітня 2021, 22:01
13425
105

Шахтар може спустити подих. Зоря поступилася Олімпіку в Чернігові

Юрій Калітвінцев здобув першу перемогу на чолі донецької команди

| Оновлено 28 квітня 2021, 22:01
13425
105
Шахтар може спустити подих. Зоря поступилася Олімпіку в Чернігові
ФК Олімпік

Нещодавно минулої неділі команди грали одна з одною у Запоріжжі в 23-му турі чемпіонату України. Тоді, нагадаємо, «Зоря» перемогла з рахунком 2:1. І ось через всього лише три дні суперники знову зустрілися, тепер вже у Чернігові в перенесеному ще з минулого року поєдинку 10-го туру.

Цікаво, що у порівнянні з попередньою грою Віктор Скрипник вніс досить значні корективи, залишивши в стартовому складі тільки Василя, Абу Ханну і Кочергіна. А ось його візаві Юрій Калітвінцев, навпаки, не став робити великі перебудови в основі, випустивши на поле тільки двох нових футболістів Векляка і Таллеса.

Перший по-справжньому гострий момент в матчі створила «Зоря». На 7-й хвилині небезпечно пробив в ближній кут Кочергін, але Кічак був уважний, парирувавши м'яч на кутовий. А потім ігрова перевага перейшла до «Олімпіка» і вже біля воріт луганської команди стало «гаряче».

Спершу на 11-й хвилині здалеку перевірив реакцію воротаря опонентів Пасіч, однак Василь виявився на місці. Буквально через хвилину після подачі кутового Векляк пробив головою і знову голкіпер «Зорі» зіграв надійно, відбивши м'яч з лінії воріт. А на 16-й хвилині Тейшейра підступним обвідним ударом цілився у кут воріт, однак і тут Василь виручив своїх партнерів.

Потім на 23-й хвилині після швидкої контратаки номінальні гості все ж таки забили гол. Спочатку удар Кочергіна парирував Кічак, потім добивав Луньов, але знову воротар «Олімпіка» м'яч відбив. І лише з третьої спроби Громов вразив ціль. Однак гравці «Зорі» зарано зраділи успіху. Після перегляду VAR, Микола Балакін порахував, що Луньов, який впав, перелетівши через Кичака, опинився в офсайді і взяття воріт відмінив.

Ще раз головний арбітр матчу скористався відеоповтором на 32-й хвилині, коли в боротьбі за м'яч зійшлися Василь і Каргбо. Суддя визначив, що правила порушив воротар «Зорі», причому це порушення відразу потягнуло на червону картку. Довелося Скрипнику випустити запасного воротаря Шевченка замість Луньова, а травмованого Каргбо замінив Чогадзе.

Треба віддати належне гравцям «Зорі», які навіть у меншості пішли вперед і заробили пару перспективних штрафних ударів. Ось тільки розіграти їх як слід гостям не вдалося. В той же час «Олімпік» наприкінці тайму посилив тиск на ворота суперників, але крім удару Тейшейри, з яким впорався Шевченко, більше нічого небезпечного не було.

До речі, з огляду на всі зупинки в першому таймі, Микола Балакін додав до основного часу аж 5 хвилин. Однак і в цей період суперники відзначитися не змогли.

Другу половину матчу активніше почала «Зоря», у складі якої особливо виділявся Шахаб. Він дуже старався завдати неприємностей своїй колишній команді, двічі заробивши кутові і одного разу пробивши головою вище воріт. «Олімпік» відбився і на 53-й хвилині зумів організувати гольову контратаку. Лебеденко стрімко промчав по лівому флангу і викотив м'яч під удар Бабенку, який вже з меж штрафного майданчика точно пробив у ціль.

Натхнені успіхом, господарі поля незабаром створили ще кілька небезпечних моментів. З ударами Тейшейри (двічі) і Чогадзе впевнено впорався Шевченко, а Таллес з близької відстані просто не влучив у ворота. І вже зовсім на 68-й хвилині просто зобов'язаний був забивати Нкенг. Він вибіг сам на сам із воротарем «Зорі», а й в цій ситуації Шевченко врятував свою команду від голу.

Втім на 71-й хвилині відзначився Тейшейра. Він підхопив м'яч на лівому фланзі, вбіг з ним до штрафного майданчика суперників, обіграв захисника і точно пробив у ближній кут. Цього разу голкіпер гостей вже нічим не зміг допомогти партнерам. До речі, і далі «Олімпік» продовжував активно грати в атаці. Вже після того, як рахунок став 2:0, могли забивати Таллес і Нкенг, але більше в цій грі господарям поля відзначитися не вдалося.

А «Зоря» забила вже у компенсований арбітром час. Сайядманеш, який вийшов на заміну, скористався точною передачею Юрченка і перекинув м'яч через Кічака.

В підсумку «Олімпік» взяв реванш у «Зорі» з тим же рахунком 2:1 і залишив «зону вильоту». Щодо «Зорі», то тепер їй знову треба буде переключиться на боротьбу за бронзові медалі, за які ще доведеться неабияк попітніти.

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Олімпік» – «Зоря» - 2:1

Бабенко, 53, Тейшейра, 71 – Сайядманеш, 90+2

Каргбо, 17, Таллес, 44, Бабенко, 45+3, Векляк, 47, Кичак, 90 – Хомченовський, 45+2, Руфаті, 89

Васіль, 32 (грубе порушення правил)

«Олімпік»: Кичак – Лебеденко, Векляк, Драме, Пасіч – Політило, Бабенко – Тейшейра, Нкенг, Таллес – Каргбо (Чогадзе, 36).

«Зоря»: Васіль – Циганікс, Абу Ханна, Іванісеня, Руфаті – Цвек (Назарина, 56) – Кочергін (Юрченко, 81), Хомченовський (Кабаєв, 56) – Луньов (Шевченко, 35) – Шахаб (Сайядманеш, 81), Громов.

Арбітр: Микола Балакін (Київська обл.).

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Удари (у площину): 18 (9) – 14 (5)
Кутові: 7 – 8
Оффсайди: 3 – 1.

ОЛІМПІК-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 11°C

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 27 квітня 2024, 00:05 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1
Футбол | 27 квітня 2024, 15:39 109
Виграш на характері. Динамо вирвало на виїзді перемогу у Дніпра-1

Команда Олександра Шовковського здобула перемогу у меншості

Коментарі 105
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ёкарный Бабай
Ржавое королевство кривых судей.
Вернули за счет Зари Олимпику очки, которые подарили Шахтеру в матче с отмененным голом.
Бурбасовцы поносившие Олимпик и Гельзина почем зря уже переметнулись на сторону Олимпика
Sunrise
Надеюсь очередной ссыкливый гранд теперь спокоен и Заре не будут мешать забрать законную бронзу.
Второй год подряд то же самое. Да подавитесь вы своей ЛЧ! Давайте первые два места вообще забронируем за грандами. Только не мешайте остальным нормальным командам в честной борьбе определять своего Чемпиона (бронзового)!
P.S. А главное лица те же - Балакин что Динамо тянул год назад, что Шахту сейчас. Ему пофиг кто "просит", он не местный форумчанин у которых либо ДК, либо Шахтёр))) Арановский - я вообще молчу.
Trasher311987
Позор Упл уаф судьям.
Заря по силе в этом чемпионате обязана была брать серебро.
Состав гораздо сильнее шахтера именно по игре а не именам.
Лавка сильнее.
Просто клуб не богатый и все.
Володимир Ляшенко
Тут бачите яка справа. В минулому сезоні ми, фани ШД, дуже хотіли, щоб Зоря завоювала срібло. Не завоювала, на жаль для нас.
В цьому сезоні вже ви, фани ДК, гаряче бажаєте Зорі другого місця в УПЛ. Швидше всього, це їй не вдасться зробити. Самі винні, наприклад, програли тій же Ворсклі без питань і шансів.
Так що все паритетно і справедливо по великому рахунку.
Sunrise
Аллахьяр - красавчик! Ни дать , ни взять. Есть непростой момент - он решает. Желаю ему успешной карьеры в ТОП чемпах!
А пока у нас, то пусть Шахаба научит как завершать и как видеть партнёров вокруг.
Андрей Абзонь
Это позорище. Лучше бы, так называемые, ультрас Динамо выгнали это шобло с Олимпийского, вместо того что бы бастовать против Луческу..
Футбол в квадрате
Лучше бы эта игра, судилась без ВАР! Хоть раньше болел за Шахтер, но все таки хотелось победы Зари и борьбы за второе место...
zzg77
Ребята, пока у руля будет Павелко-вор со своей шайкой, вы всегда будете иметь такое судейство и такие результаты!!! Надо было поддержать Гельзина и делать революцию, сбросить с трона этого футбольного царька. А теперь мучайтесь, глотайте всё, что вам скармливают!!!
Aleks04
Вот и всё, конец интриги за второе место. Разочаровала Заря, правда и судейки тоже поучаствовали...
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Gateway_enemy
//Шахтар спустити подих. Зоря поступилася Олімпіку в Чернігові//
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
Заголовок - реально-дійсний стан душі зграї-оточення Ахмет-баши
Сергей Ионов
відео до сих пір не доступне! Що ж там таке було? Вже й Львів з Рухом є, а цього матчу немає, дивно!
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Поручик Ржевский
Заря могла спокойно в этом сезоне взять серебро.
Достаточно было всего лишь держать себя в тонусе и не забивать болт за месяц до конца сезона.
Alexey Antonenko
Бобёр, тобишь крот, выдыхай. Зоря не хочет в ЛЧ
lenares85
А что скрынгик ж говорил второе место ненужно так как там денег не дают а им нужно 10 лямов за участие в кубке Уефа Думаю нужно менять правила чтобы чемпионат развивался. Пусть за вторе место федерация украины заплатит 10 лямов, а то так и будет 2 команды пожизни которое в еврокубках будут обсираться.
bolelschik
я что бы было, если б подсудили Заре?
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил