Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
21.04.2021 18:30 – FT 1 : 1
3 : 4 Серія пенальті Серія пенальті
Кубок України
| Оновлено 22 квітня 2021, 08:49
13366
23

Зоря в серії пенальті пройшла Олександрію на шляху до фіналу Кубка України

Луганчани в післяматчевих пенальті здолали Олександрію

| Оновлено 22 квітня 2021, 08:49
13366
23
Зоря в серії пенальті пройшла Олександрію на шляху до фіналу Кубка України

21 квітня в Олександрії на місцевому стадіоні «Ніка» зустрічалися команди, які вирішували, хто стане другим фіналістом Кубка України і складе компанію, як виявилося трохи раніше, київському «Динамо» у фіналі поточного розіграшу. 

Наставники команд виставили практично бойові склади, що було логічно, враховуючи високі ставки. І одразу ж футболісти побігли забивати. Вже на 3 хвилині після кутового «Зорі» і подальшої скидки м’яч полетів свічкою високо вгору і опустився на перекладину воріт господарів – міг би бути курйозний гол. «Олександрія» огризнулася – Лучкевич зовсім трохи не встиг на закидання Ковальця.

Дуже активним в ці хвилини був Аллах’яр. Кілька разів він відгукувався на закидання за спину захисникам, але Паньків нейтралізовував його старання вчасними виходами та грою на перехопленні. Градус гри продемонструвало зіткнення Вернидуба і Третьякова, після якого захиснику луганчан довелося покидати поле для надання медичної допомоги. І тут же «Зоря» забила, причому якось просто – Кочергін отримав м’яч метрах в 20 від лінії штрафного майданчика, переклав круглого під праву ногу, обігравши Банаду,  і точно пробив у ближній кут. Власні захисники і Гладкий дезорієнтували Паньківа, який не зміг відбити м’яч.

«Олександрія» захотіла відігратися, але небезпечний навіс Вантуха зі штрафного Васіль вибив, а непоганий момент Третьякова, який зробив ривок у штрафний і отримав пас від Банади, закінчився нейтралізацією небезпеки захисниками.

Дуже активними діями відзначився Аллах’яр, причому на обох флангах – спершу після проходу зліва і пасу на Гладкого Олександр безхитрісно пробив у захисника, а потім, вже справа, Саядманеш вийшов на ударну позицію під доволі гострим кутом і не пробив Паньківа. З тим команди і пішли на перерву.

Знову активним на початку тайму був Аллах’яр, але перший напівмомент створили Кочергін і Кабаєв – другий трохи не встиг на гострий пас в штрафний. В «Олександрії» відразу ж момент створили Банада і Лучкевич, але по черзі втратили м’яч в чужому штрафному.

Можна відмітити момент «Олександрії» - Банада запустив Сітала по фланзі, той прострілив на Третьякова, удар якого вийшов слабким. Команди не те що завелися, але жовті картки почали часто з’являтися в руках головного арбітра. 
Кочергін пробував повторити свій гол, але на цей раз удар в нього не вийшов. В «Олександрії» по воротах бив Третьяков головою, але не влучив у рамку.

Здавалося, що гра так і закінчиться, але за кілька хвилин до кінця Іванісеня в своєму штрафному у верховій боротьбі сфолив на Устименку. Ігор Пасхал призначив пенальті, довго консультувався з помічниками, але після перегляду «телевізора» свого рішення не змінив. Бондаренко з «точки» був точним – не дуже логічні 1:1, і на нас чекали ще два тайми.

В першому овертаймі команди не хотіли ризикувати. Атаки були, але, швидше, за інерцією. Безмоментний футбол закінчився спірним рішенням на доданій хвилині – «Зоря» забила гол після кутового, але суддя його відмінив. Рішення виглядало спірним і незрозумілим, але не було навіть застосування VAR.

В другому овертаймі «Олександрія» мала супермомент після помилки Назарини – спершу Шастал пробив у голкіпера, після відскоку Вантух невдало пробив мимо воріт, а Шастал не зміг підправити, банально не влучивши по м'ячеві!

Команди дочекались-таки серію пенальті, причому Скрипник поміняв воротаря, випустивши Микиту Шевченка. І це допомогло – Шевченко потягнув вирішальний удар Стецькова!

«Зоря» - у фіналі. Чекаємо цікаву гру з «Динамо» у Тернополі!

Кубок України. Півфінал.

«Олександрія» - «Зоря» - 1:1 (3:4 - пенальті)

Бондаренко, 92 (пен.) - Кочергін, 20

Бондаренко, 62 - Кочергін, 7, Іванісеня, 58, Гладкий, 62, Циганікс, 79

«Олександрія»: Паньків, Лучкевич (Стецьков, 78) Бабогло (Пашаєв, 46), Дубра, Вантух, Банада, Бондаренко, Ковалець (Шастал, 71), Третьяков (Мишенко, 83), Дришлюк, Сітало (Устименко, 71)

«Зоря»: Василь (Шевченко, 119), Фаворов, Іванісеня, Вернидуб, Циганікс, Назарин, Кочергін, Юрченко, Кабаєв (Луньов, 104), Гладкий (Цвек, 95) Аллахьяр (Шахаб, 104)

Арбітр: Ігор Пасхал, Херсон

Стадіон: «Ніка»

ОЛЕКСАНДРІЯ-ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Названо причину смерті ексфутболіста збірної України Богдана Шершуна
Футбол | 28 березня 2024, 14:38 7
Названо причину смерті ексфутболіста збірної України Богдана Шершуна

Укус кліща спровокував рак мозку

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Коментарі 23
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor5235
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
cucumber
Поздравление болельщикам Зари! Такая победа против соперника и арбитра одновременно приятнее и почетнее вдвойне!
Aleks04
Две лучшие команды Украины встретятся в финале. Интриге БЫТЬ!
alzhovtyak
Просто позор Александрии... И надеюсь, что после этого Пасхал будет судить максимум на уровне района.
Ну а Зарю с заслуженной на все 100% победой - всё-таки справедливость существует
avk2307
Вацко феерит в студии футбола по судьям. Молодец.
odiniznashih
А ещё судья с легкостью желтые давал на практически ровном месте и в основном Заре.
Sunrise
Спасибо, Команда! Браво, Мужики!!!
Я на поле увидел, то чего очень хотел. Я увидел немного хороших комбинаций, увидел как отскоки не отдавались безвольно, а выгрызались, увидел перехваты в подкатах от Аллахьяра и Гладкого. Увидел что xG Александрии за 90 минут было около 0,03 (один неопасный удар мимо).
Увидел, правда, и то чего опасался - домашнее судейство. Хотя такой наглости, признаюсь, не ожидал. Ладно желтые и борьбу в одну сторону свистеть, но такие две грубых результативных ошибки... В общем вся страна всё видела.
Второй финал Кубка для Зари и второй против Луческу, занятно
BekXanov
Заря заслужила и закономерно и это будет реально финал.Если бы Александрия пробилась то финал был бы в одни ворота.Шаран сделал многое для команды но ему пора на выход иначе следующий год будет ещё провальней.
Barsa
Браво Заря!Вы заслужили,👏👏👏
гол
и зачем был левый пеналь на свистке? зачем гол не засчитал паскаль?
зачем игрокам мотать кишки и нервы в серии пенальти?
Vadim-77
Заре не смогли помешать даже судьи, как не старались. Будет достойный финал.
@fczarya Телеграмм о Заре
odiniznashih
В моменте с незасчитаным голом судья вообще не должен был свистеть, даже если нарушение было.
Надо было дать доиграть, а потом смотреть ВАР.
А так свистнул и все, вар уже не смотрят.
Nashwill
ВадимБамбас,ти пішло в ігнор,разом зі своєю алкашною сімейкою Так що хоч усрись і наїжся,я тебе не читаю
Борис Гриб
судья урод
Ukrop
Судья пеналь поставил в конце игры ну очень странный. Там фол только если сильно захотеть можно увидеть
Владимир Копяк
Судья какой-то странный был сегодня, накосячил по-полной... Да и последний пеналь не забитый игроком Александрии,должен был дать перебить- вратарь до удара выскочил с ворот.... Но побоялся, игроки Заря могли бы его там же в штрафной живьем закопать... А так - все отлично получилось...
Виктор Алтухов
И что все оплчились против Пасхала? Он деньги зарабатывает, это карманный судья Суркиса. Вспомните, как он высосал из пальцв 2 гола в ворота Колоса. Лучи, как истинный итальяшка, любит деньги и, почти уверен, что Пасхал будет судить финал.
M@Ks7777.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил