Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 квітня 2021, 11:10
36874
366

Майже чемпіони. Динамо з мінімальним рахунком обіграло Шахтар

Кияни вже в наступному турі можуть оформити завоювання чемпіонського титулу

| Оновлено 18 квітня 2021, 11:10
36874
366
Майже чемпіони. Динамо з мінімальним рахунком обіграло Шахтар
twitter.com/DynamoKyiv

Всім добре відомо, що матчі двох кращих команд країни завжди очікуються з великим інтересом, незважаючи на те, яка між ними на даний момент різниця в очках. Так було наприкінці минулого сезону, коли «Шахтар» і «Динамо» грали при «плюс 17» на користь гірників. Теж саме передчувалось і сьогодні, але тепер вже за переваги киян «плюс 7». Адже і для футболістів, і для тренерів, а, головне, для вболівальників дуже важливо визначити хто сильніший саме зараз безпосередньо у цій грі.

З різних причин Луїш Каштру та Мірча Луческу не змогли задіяти всіх футболістів, які входять в основну обойму. У «Шахтаря» в нинішньому сезоні ми вже не побачимо через травми Ісмаїлі і Коноплянку, не знайшлося місце в заявці Алану Патріку і Корнієнку. А багаторічний лідер атак Тайсон днями завершив ігрову кар'єру в донецькому клубі і вирушив додому у Бразилію. Щодо динамівців, то у них був відсутній капітан команди Сидорчук, що знаходиться останнім часом у відмінній формі, але який відбував дискваліфікацію через перебір жовтих карток. На лавці запасних залишився ще не зовсім готовий до великих навантажень Циганков. Втім, стартові склади суперників вийшли досить бойовими і про одне лише можна було пошкодувати, що немає глядачів на трибунах НСК «Олімпійський».

Початок поєдинку вийшов досить видовищним. Вже на третій хвилині Манор Соломон, який опинився зліва в штрафному майданчику динамівців, небезпечно пробив з гострого кута, але трохи вище воріт. Тут же послідував контрвипад, на вістрі якого опинився Бєсєдін. Він бив з близької відстані, однак Трубін м'яч парирував. Але арбітр матчу Катерина Монзуль в цьому епізоді зафіксувала офсайд.

Далі гра проходила з невеликою територіальною перевагою номінальних господарів поля, а «Динамо» намагалося діяти на контратаках. Ось тільки до ударів по воротах справа доходила рідко. Так, на 16-й хвилині несподівано пробив з-за меж штрафного майданчика Кривцов, але прямо в руки Бущану. А на 28-й хвилині Андрієвський з перспективного штрафного спрямував м'яч над поперечиною.

Саме Андрієвський незабаром на 32-й хвилині став співавтором пенальті, який був призначений Монзуль за порушення правил на ньому Маркосом Антоніо. Судді, які відповідали за VAR, уважно переглянули цей епізод і залишили вирок у силі. Де Пена через дві хвилини сильно пробив в лівий від себе кут воріт. Трубін стрибнув у той же кут, але відбити м'яч не зумів.

До перерви більше небезпечних моментів не виникало і команди пішли відпочивати. 

У другому таймі малюнок гри не змінився. «Шахтар», як і раніше, більше володів м'ячем, але загострити ситуацію біля воріт Бущана у них не виходило. Кияни продовжували робити ставку на швидкі контратаки, які іноді завершувалися ударами по воротах. Наприклад, на 52-й хвилині Миколенко з «неробочої» правої ноги спрямував м'яч трохи повз ціль.

Цікавий факт. Тільки на 60-й хвилині в матчі був поданий перший кутовий удар. Його виконали динамівці, але Трубін спокійно забрав м'яч у руки. А за дві хвилини після передачі від Караваєва з правого флангу Бесєдін головою пробив у ворота і знову голкіпер гірників виявився на місці.

Намагаючись якось пожвавити гру своєї команди наставник «Шахтаря» зробив кілька замін, випустивши на поле Тете, Фернандо, Дентіньо, а згодом і Судакова. Кияни відповіли тим же, і у них з'явилися Родрігеш, Шапаренко, Циганков та Гармаш. Проте, в матчі мало що змінилося. М'яч в основному перебував поблизу центра поля, а уваги заслуговували хіба що епізоди з падіннями у штрафних майданчиках Мораеса і Буяльського. Але Монзуль в цих випадках порушення правил не визначила.  

Ось таким малоцікавим і з мінімальною кількістю небезпечних моментів вийшов матч лідерів української Прем'єр-Ліги. «Динамо» виграло 1:0 і тепер уже навряд чи що завадить киянам завоювати в нинішньому сезоні золоті медалі.

Українська Прем'єр-ліга. 22 тур.

«Шахтар» - «Динамо» - 0:1

Де Пена (34, пенальті)

Матвієнко (25), Бондар (27), Майкон (41), Кривцов (91) - Кендзьора (31), Буяльський (65)

«Шахтар»: Трубін, Додо, Бондар, Кривцов, Матвієнко, Степаненко, Майкон (Судаков, 82), М.Антоніо (Тете, 46), Марлос (Дентіньо, 71), Соломон (Фернандо, 64), Мораес

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Попов, Забарний, Кендзьора, Шепелєв, Андрієвський (Шапаренко, 71), Буяльський (Гармаш, 80), Де Пена (Родрігеш, 71), Караваєв (Циганков, 74), Бесєдін

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(126)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Призові збірної України, ультиматум Ротаня, Зінченко врятував уболівальника
Інші види | 28 березня 2024, 07:00 0
Призові збірної України, ультиматум Ротаня, Зінченко врятував уболівальника

Головні новини за 27 березня на Sport.ua

ВІДЕО. Довбик популяризує українську. Жирона припустилася кумедної помилки
Футбол | 28 березня 2024, 23:05 1
ВІДЕО. Довбик популяризує українську. Жирона припустилася кумедної помилки

Артем взяв участь у відео з чудовою ідеєю від прес-служби «червоно-білих»

Коментарі 366
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Всех с победой, сезон удался относительно, так что не зря так подгорало от назначения румына у них, который смог немного наладить механизм ДК, при чем даже без трансферов.
Ждем усиление и сл. евокубковый год, надеюсь более интересно сыграем.
Луческу таки сделал шахту с первой попытки - удивительно.
Вбили таки последний гвоздь в сезон шатра. Но зато они 2 раза обыграли реал)
Михаил Степанов
Оле, оле, оле, оле! Динамо Киев- чемпион!
Болела
Футбольна імпотенція у виконанні Шахтаря. Динамо і Луческу з чемпіонстом!
Dzunkiv1
С победой ЧЕМПИОНЫ!!!!
ya_3
Всех адекватных болельщиков ДИНАМО поздравляю с заслуженной победой и с практически чемпионством в сезоне 2020-21. Луческу по-прежнему супер тренер, а Палкин пусть наводит порядок в клубе, иначе его самого придётся упорядочить. Об игре ШАХТЁРА говорить нечего - её сейчас нет, как и нет самой команды, есть только набор игроков. Очень надеюсь, что новый тренер сможет создать новый ШАХТЁР, за который не будет стыдно. Всем удачи и болеем за красивый футбол!
euro2012_za_2012euro
Спасибо Деду за Победу !
BaZia
Где Петушара777, где? Динамо Киев сегодня и близко не подпустило к воротам кротов. Какое рвать? там уснуть можно было. С победой ДК!
cotbus
ДК грамотно построило игру и победило заслуженно
Fangold
Луческу посміхався як цар
Pixelman
Динамо - Чемпион!
funnycat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
alzhovtyak
Кто-то еще хочет что-то вякнуть про "картонное чемпионство"? Динамо - с победой, надо в следующем туре оформлять чемпионство уже официально!
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DKTheBest2
Не чекав, що від Кротів залишилося пусте місце.
Aleks04
Скучный матч. У Динамо было желание, а у Шахтёра 2 удара за весь матч (антирекорд?). Заслуженная победа, +10.
Alexey Antonenko
Что и требовалось доказать. Динамо чемпион.
Landertinger
Динамо - Чемпіон
Dzunkiv1
Луч хит этого сезона!
Александр Певчий
Поздравляю болельщиков Динамо! Киевляне сегодня по игре выглядели сильнее. И я не знаю, сдал ли Шахтер в этом сезоне или Динамо начало выходить из пике. Но в любом случае киевляне справедливо опережают горняков. Все честно, все справедливо.
Darkness1984
С победой!!!
Динамо чемпион!!
Все видели лицо Денисова?