Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
1802
3

Луїш КАШТРУ: «Перехід в Шахтар був правильним вибором»

Наставник «Шахтаря» - про роботу в донецькому клубі

Луїш КАШТРУ: «Перехід в Шахтар був правильним вибором»
ФК Шахтар. Луіш Каштру

Напередодні ключового матчу з «Динамо» в 22-му турі УПЛ головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про те, чому влітку 2019 року прийняв рішення очолити донецький клуб:

«Після успішного сезону з «Віторією» Гімараєш з'явилося кілька пропозицій по роботі. З Азії, Африки та Європи. Ми з тренерським штабом зупинили свій вибір на «Шахтарі». Клубі, який стає все більш популярним на європейській арені. На щастя, сьогодні я можу сказати, що ми зробили правильний вибір.

Я знайшов в «Шахтарі» дуже цікавий проект. До складу команди входять молоді таланти і досвідчені гравці. Він майже повністю складається з бразильців і українців. У нас є грузин і ізраїльтянин. Мова футболу універсальна. Хто грає, прекрасно розуміє. Немає культурних чи комунікативних бар'єрів. Гравці розуміють один одного без найменших проблем.

Протягом багатьох років «Шахтар» набирав фантастичних гравців в Бразилії. І він вигідно їх потім продавав, крім того, що вони приносили користь на полі. Це правильна формула, яка завжди дає позитивний результат. Президент клубу і його адміністрація керують проектом. Ідея, по суті, полягає в тому, щоб виявити молоді таланти в Бразилії і академії «Шахтаря» і дати їм час адаптуватися разом з іншими гравцями в команді, які пройшли той же шлях. Проект вже зарекомендував себе успішним у всіх відношеннях.

Конфлікт на Сході України вдарив по клубу, якому довелося переїхати до Києва. Футболісти стали жити і тренуватися в столиці країни. Однак спочатку матчі в основному проходили у Львові. Потім в Харкові. І зовсім недавно клуб почав грати в Києві. У минулому році ми, напевно, зробили близько 90 поїздок. Це залишає слід в команді. Незважаючи на це, клуб звик до такої напруженої рутини.

Минулий сезон був для нас дуже корисним, незважаючи на біль поразки в півфіналі Ліги Європи. Ми відчували, що могли пройти далі. Як би там не було, це був чудовий рік. Не тільки через те, чого ми досягли, але і через те, як ми це зробили».

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
Аутотренинг от Каштру!
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
да уже про уход из него в пору говорить, а этот приход вспоминает