Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Челсі
13.04.2021 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 2:0 0 : 1
Ліга чемпіонів
| Оновлено 14 квітня 2021, 00:50
8365
1

Челсі пропустив гол в компенсований час, але вийшов до півфіналу

Приголомшливий за красою гол Таремі не врятував Порту від вильоту з Ліги чемпіонів

| Оновлено 14 квітня 2021, 00:50
8365
1
Челсі пропустив гол в компенсований час, але вийшов до півфіналу
Getty Images/Global Images Ukraine

Менше тижня тому суперники на цьому ж стадіоні провели перший чвертьфінальний матч Ліги чемпіонів, який завершився перемогою «Челсі» з рахунком 2:0. Причому тоді англійці виступали в ролі гостей. Тож тепер перед «Порту» стояло дуже складне завдання відіграти ці два пропущених «вдома» голи.

Відразу треба відзначити, що гра вийшла не особливо цікавою з невеликою кількістю ударів по воротах і головими моментами. У «Порту» найактивнішим до перерви був Корона. Два рази він опинявся на ударній позиції, але обидва моменти не використав. Спершу на 11-й хвилині після помилки Менді гравець португальського клубу трохи забарився і Жоржиньо встиг підставити ногу та врятував ситуацію. А на 33-й хвилині Корона отримав м'яч в штрафному майданчику і вирішив пробити з льоту, але м'яч полетів значно вище воріт.

У «Челсі» за весь перший тайм можна було відзначити хіба що удар із середньої дистанції від Джеймса, але м'яч полетів повз ворота.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другому таймі англійці явно додали і у них було кілька хороших моментів, щоб відкрити рахунок. Так, на 54-й хвилині Пулішич, перебуваючи в штрафному майданчику суперників, не зміг як слід пробити по воротах. А за три хвилини вже Маунт міг вразити ціль, але в останній момент Манафа зумів заблокувати удар і м'яч вилетів на кутовий.

На 63-й хвилині у «Порту» на заміну вийшов Таремі, а вже через дві хвилини він головою небезпечно пробив по воротах «Челсі» і тільки майстерність Менді позбавила його можливості відзначитися. І все ж вже у компенсований арбітром час Таремі забив. Причому гол вийшов на диво. Нану справа зробив зручну передачу і іранський легіонер, перебуваючи спиною до воріт, у стрибку через себе красиво і, головне, результативно пробив у верхній кут воріт.

На більше «Порту» не вистачило. А «Челсі», завдяки перемозі в першому матчі, вийшов до півфіналу.

Ліга чемпионів УЄФА. 1/4 фіналу. Матч-відповідь 

Челсі - Порту - 0:1 (перший матч - 2:0)

 Таремі (90+3)

 Сержіу Олівейра (46), Корона (74), Пепе (82), Таремі (90+4)

«Челсі»: Менді, Аспілікуета, Тьяго Сілва, Рюдігер, Джеймс, Жоржиньо, Канте, Чіллуелл, Маунт (Зійеш, 86), Хаверц (Жиру, 90+2), Пулішич

«Порту»: Марчесін, Манафа (Нану, 75), Мбемба, Пепе, Зайду, Груйіч (Таремі, 63), Урібе, Сержіу Олівейра (Фабио Вієйра, 84), Корона (Луїс Діас, 75), Отавіо, Марега (Еванілсон, 75)

Арбітр: Клеман Тюрпен (Франція)

Стадіон: «Рамон Санчес Пісхуан» (Севілья, Іспанія)

ЧЕЛСІ - ПОРТУ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.