Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 квітня 2021, 19:39
3991
65

Дотиснули після перерви. Зоря обіграла Інгулець у Кропивницькому

Підопічні Віктора Скрипника відзначилися двома різкими випадами

| Оновлено 11 квітня 2021, 19:39
3991
65
Дотиснули після перерви. Зоря обіграла Інгулець у Кропивницькому
УПЛ

В рамках 21 туру чемпіонату України зустрічалися луганська «Зоря» і петровський «Інгулець». При цьому саме луганчани виступили номінальними господарями поля на кропивницькому стадіоні «Зірка», що є притулком для «червоно-жовтих».

Після суботньої перемоги «Десни» луганський клуб перемістився на четверте місце в турнірній таблиці. «Інгулець», в свою чергу, зовсім не убезпечив себе від боротьби за виживання в еліті українського футболу. Тому в Кропивницькому очікувалася битва за турнірні очки, адже обом командам дуже потрібні залікові бали.

Відзначимо повернення на поле центрбека «Зорі» Віталія Вернидуба, який відновився після коронавірусної інфекції. Разом з тим, дискваліфікації не дозволили зіграти Іванисені та Шахабу, не виявилося в заявці на матч голкіпера Ніколи Василя і форварда Аллах'яра Сайядманеша. У «Інгульця» кілька футболістів опинилися в лазареті, був відсутній і дискваліфікований Младен Бартулович.

Перший гольовий момент у матчі організували петрівці, але Салем після подачі з кутового і скидки партнера запустив м'яч вище воріт. Надалі луганчани володіли перевагою, поступово нарощуючи тиск на штрафний номінальних гостей. Періодично виникали і небезпечні ситуації біля воріт петрівців. Кабаєв зліва з гострого кута влучив у ближню штангу. Двічі був близький до успіху Кочергін, але в обох випадках футболіста підвела точність. Як і того ж Кабаєва, який з хорошої позиції пробив трохи неточно.

А що ж «Інгулець»? «Червоно-жовті» сконцентрувалися на обороні своїх володінь і досить непогано з цим справлялися. А ось контратакуюча гра у петрівців зовсім не клеїлася. Тільки перед перервою «Інгульцю» вдалося потурбувати Мацапуру, коли Кучеренко після навісу зі штрафного пробив у руки голкіперу.

Друга половина зустрічі, як і старт поєдинку, почалася з небезпечного моменту біля воріт «Зорі». Після навісу з правого флангу Запорожець головою з лінії воротарського пробив трохи вище поперечини. Луганчани з відповіддю зволікати не стали, причому вийшла вона результативною. Хомченовський з правого флангу зробив проникаючу передачу в штрафний, і Юрченко у дотик точно пробив повз голкіпера.

«Червоно-жовті» спробували відразу відреагувати на пропущений гол, але луганчани не збиралися віддавати ініціативу. До того ж, стрімкі контратаки номінальних господарів не дозволяли петрівцям великими силами йти в наступ. Після одного з швидких переходів Гладкий з кута штрафного не влучив у дальній кут. Той же Гладкий, який стояв перед порожніми воротами, не відгукнувся на гострий простріл Кочергіна. І все ж, луганчани подвоїли свою перевагу. Кабаєв у лівому куті штрафного п'ятою скинув м'яч на Жуніньо, який сильним ударом пробив повз голкіпера. Цей гол став дебютним для бразильця в чемпіонаті України.

Надалі луганчани довели зустріч до переможного закінчення, хоч в кінцівці петрівці спробували скоротити відставання. У наступному турі на нас чекають дуелі конкурентів. «Інгулець» в домашньому поєдинку зустрінеться з «Рухом», а на «Зорю» чекає гостьове протистояння з «Ворсклою».

Українська Прем'єр-ліга. 21-й тур.

«Зоря» – «Інгулець» - 2:0

Юрченко, 51, Жуніньо, 67

Громов, 16, Кабаєв, 44, Гладкий, 54 – Чайковський, 23, Шишка, 62

«Зоря»: Мацапура – Жуніньо (Циганікс, 82), Абу Ханна, Вернидуб (Назарина, 70), Хомченовський – Кочергін, Цвек, Юрченко – Кабаєв (Луньов, 70), Гладкий (Гринь, 90), Громов (Алефіренко, 90).

«Інгулець»: Малиш – Квасний, Салем, Кучеренко, Балан – Чайковський – Козак (Янаков, 78), Шишка, Запорожець (Щедрий, 70), Коваленко (Сітчінава, 70) – Плохотнюк (Шевцов, 70).

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Стадіон: «Зірка» (Кропивницький).

Удари (у площину): 10 (2) – 4 (3)
Кутові: 11 – 5
Оффсайди: 2 – 1.

ЗОРЯ-ІНГУЛЕЦЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 15°C

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 65
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
funnycat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bullyUA
Так держать Зорька!
Заря будет второй.
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Заря Донбасса
Главное было открыть консервную банку.
Andrey Glory
- Я как адекватный поклонник Зари, вообще не считаю что Заря претендент на 2е место. У Зари архи трудный календарь. Ворскла, Днепр, Александрия. Тут дай Бог 3_тью строчку удержать.
funnycat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
А Заре: спасибо! В очередной раз показывают как делают достойные - не запрещают играть арендованным. Гранды пока слабохарактерны для таких поступков. Ну пусть смотрят и учатся, может дорастут когда-то)))
Sunrise
AK__228, что ты вообще забыл на этой ветке? Куча комментов и ни одного про Ингулец, а Зари-то для тебя давно нет. Так что забыл тут, балабол, а???
Alex86 1, всё это конечно интересно и лично я не считаю что Заря будет разрывать в ЛЧ и т.п. Вот только Заря заняла 3-е место в своей группе. А какие заняли ШД, ДК? Вот-вот. А каким было ДК в той же ЛЕ сезон назад? То-то же) А напомнить с каких корзин сеются наши гранды, а с какой Заря? И интересно сколько очков гранды бы набрали в Европе с бюджетом Зари. Если считать еврокубковые очки к 1млн евро затрат, то KPI Зари думаю по-выше грандовского будет)))
А теперь можете дальше весело засирать ветку команды, матч которой с Лестером вы даже не видели (а если бы видели, то знали бы что играла там вполне себе основа) Только выглядит это довольно жалко. Обдумайте на досуге. Удачи!
avk2307
Ладно, пусть будет по вашему.
Очки для Украины реально необходимы.
avk2307
Вроде все правильно. Да и сам я за Динамо. Но все таки есть же примеры тех же Вольсбергов ,Гранады в ЛЕ,Лестера,Монако и даже Гладбаха в ЛЧ.
Вот кто в Гладбах верил? А они достойно выступили и никому с разгромным счетом не влетели.
Должна же быть интрига какая то.
var
Кого там дожимать было? Ничьистов? Заря в Запорожье им ничью подарила из-за ЛЕ. Ну и харэ. Всё по рангам пока.
Шахтёр, Динамо, Десна, Ворскла и Заря выиграли у ниже находящихся в таблице. Никаких сенсаций.
А вот пусть Гельзин обыграет Колос и будет нежданчик.)
grig
Не помогло финансовое стимулирование "Шахтером" "Ингульца". Жаль только, что УАФ не даст "Заре" на второе место выйти. Она точно сейчас круче"Шахтера" играет и без помощи судей.