Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 квітня 2021, 23:01
5583
55

Дива не сталося: Шахтар у Києві розгромив Маріуполь

«Гірники» забили «азовцям» три м'ячі

| Оновлено 10 квітня 2021, 23:01
5583
55
Дива не сталося: Шахтар у Києві розгромив Маріуполь
shakhtar.com

В останні роки перед матчами «Маріуполя» і «Шахтаря» завжди виникає питання, в якому складі з'являться на полі приазовські футболісти. Це пов'язано, перш за все, з орендою великої кількості гравців, що належать донецькому клубу, але виступають за маріупольців. А якщо до цього ще додаються травми і дискваліфікації, то, звичайно, не позаздриш наставникам останніх.

Ось і цього разу Остап Маркевич не міг розраховувати на багатьох футболістів основи, внаслідок чого чого з перших хвилин розпочали гру Кошкош, Кулієв, Петерман, Ухань і Трофимюк, прізвища яких мало кому відомі.

Як і передбачалось, зі стартовим свистком арбітра «Шахтар» пішов вперед великими силами і вже на 3-й хвилині Жуніор Мораес непогано пробив приблизно з лінії штрафного майданчика, але Гальчук перевів м'яч на кутовий. За чотири хвилини голкіпер «Маріуполя» знову виручив свою команду, тепер вже після небезпечного удару Манора Соломона. І тут же після подачі кутового Бондар головою пробив над поперечиною.

На якийсь час гірники трохи знизили активність, а потім знову взялися за своє. Так, на 16-й хвилині Майкон пробив із середньої дистанції, але Гальчук виявився на місці, а трохи пізніше Алан Патрік направив м'яч повз ворота. І тільки в середині тайму на 22-й хвилині маріупольці вперше у матчі змогли відповісти, причому вийшло досить небезпечно. Це Меліченко наважився на удар з-за меж штрафного майданчика і м'яч буквально просвистів поруч із правою штангою.

А рахунок в матчі був відкритий на 34-й хвилині, коли свою індивідуальну майстерність продемонстрував Жуніор Мораес. Він отримав м'яч перед штрафним майданчиком суперників, легко обіграв Чоботенка і, вбігши в штрафний, сильним і точним ударом вразив дальню «дев'ятку». Незабаром на 37-й хвилині Манор Соломон у властивій йому манері збільшив перевагу «Шахтаря». Ізраїльтянин з меж штрафного майданчика пробив обвідним ударом в правий кут воріт.

Ось так, протягом трьох хвилин, практично були зняті всі питання щодо результату цього поєдинку. Далі залишалося тільки неясно, скільки гірники ще заб'ють в другому таймі.

Після перерви на полі нічого не змінилося. «Шахтар» як і раніше володів великим ігровою перевагою і багато атакував. Тричі мав нагоду забити гол Тете. Так, в першому випадку на 55-й хвилині з його ударом впорався Гальчук. Через три хвилини бразилець не зміг вразити ціль з близької відстані, потрапивши м'ячем в ногу захисника. А на 65-й хвилині він же після прострілу зліва метрів з трьох влучив м'ячем у штангу.

«Маріуполь» в основному оборонявся, а його наставник, тим часом, випустив на поле ще трьох молодих футболістів Плаксу, Козицького та Шушка. Але проявити себе в такому матчі їм ніяк не вдалося.

«Шахтар» же забив третій гол з пенальті на 78-й хвилині, призначений в результаті спірного епізоду, коли в боротьбі за м'яч зійшлися Додо і Гальчук. Арбітр матчу Абдула вважав, що неправий був воротар і вказав на точку. Жуніор Мораес точно пробив по центру, оформивши в другому поєдинку поспіль дубль.

На останній хвилині другого тайму досвідчений Тищенко, який вийшов на заміну, міг один гол відіграти, але з близької відстані не влучив у ворота.

На тому команди і розійшлися. «Шахтар» тепер буде готуватися до матчу з «Динамо», а у «Маріуполя» наступним суперником стане «Олімпік».

Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ

Українська Прем'єр-ліга. 21 тур.

«Маріуполь» - «Шахтар» - 0:3

 Мораес (34; 78, з пенальті), Соломон (37).

 Кулієв (5) - Бондар (61).

«Маріуполь»: Гальчук — Меліченко, Чоботенко, Сагуткін, Биков, Стасюк - Кошкош (Тищенко, 75), Кулієв (Козицький, 65), Петерман, Ухань (Шушко, 74) — Трофимюк (Плакса, 55).

«Шахтар»: Трубін - Додо, Кривцов, Бондар, Сіпріано - Майкон (Маркос Антоніо, 46), Степаненко (Судаков, 46), Алан Патрік (Дентіньо, 75) — Тете (Фернандо, 76), Мораес, Соломон (Мудрик, 70).

Стадіон: НСК «Олімпійський» (Київ).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 55
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Очень жаль, но не смотря на весь тот боевой настрой и запал азовцев, сегодня не получилось "дома" добыть победу над горняками, последние отнеслись к ним с слишком большим уважением и даже выставили самый боевой состав попутно убрав весь основной состав соперника. Увы, но ни всегда получается добывать победы имея даже при этом запредельное желание и волю к победе, гениальный тренерский штаб и даже деморализованного последнее время противника, но отчаиватся не стоит и в следующий раз гордая команда из Мариуполя наверняка повергнет в шок шахтер, обыграв его с неприличным счетом, осталось только немного подождать. Дерби было как никогда запредельно захватыващим дух, скорее всего это # 2 классико после матчей Динамо-Шахтер, таковы ныне реалии нашего чемпионата.
Dzunkiv1
Сложнейшие 3 очка добыли горняки
андрей ильяшенко
Вот это "конечный цирк", который длится уже 10к лет, и когда этому настанет конец я ответа не нахожу. Но это не нормально и не допустимо в цивилизованной стране.
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
grig
Позорище. Всех болельщиков, в том числе и своих, за дураков держат.
Danylo1972
Всім добрий футбольний вечір! Такого ЦИРКУ, здебільшого це був виступ клоунів, давно вже не бачив!!! І цей Шахтар вважає себе діючим чемпіоном нашої України?(((( Це справді дуже сумно. Як вболівальник Динамо Київ, з багатодесятирічним стажем, сподіваюсь сьогодні ввечорі побачити справжній ФУТБОЛ у виконанні двох справжніх КЛУБІВ З БЕРЕГІВ ОДНІЄЇ РІКИ. Хай перемогу здобуде сильнійший!!!!
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
WladWest
Судья, назначив пенальти в ворота Мариуполя, убил интригу, которая держала болельщиков в нервном напряжении вплоть до этой минуты.
Alex86 1
С нетерпением ждем послематчевую пресс-конференцию Луиша Мануэла Рибейру ди Каштру, очень интересно сбылись ли все его тренерские задумки на эту, несомненно, непростую игру.
Igor Игорь
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Miroslav1981
Пеналь левый.. первый гол просто давали забивать.
dadlismit
У Марика на замену вышел некто Плакса. Это случайно не Тайсон под псевдонимом ?
SportsMan
Тете - знатный лошара! Таких три момента просрать.
А пенальти-то за что дали? Так при каждой игре вратаря на выходе надо пенальти давать.
Мессинг
Чудо произошло в петроднепровске.
Вратарь кричит: Внимание! Идёт подача! (Типа отличный случай для подставы). Ну все и замерли, пока Мыколенко набегал аж с трибуны за другими воротами. Да и вратарь не собирался даже прыгать.
Ну а карточки пасхальные шли по нарастающей. Что бы без вариантов.)))
Леонід Леонідович
Мариуполь раздвинул булки, хотя мало кто в этом сомневался, мне вот интересно Мариупольцам не противно это наблюдать год от года....
kadaad .
Этот результат был, есть и всегда будет, и нечего тут обсуждать.
Sviatoslav Kudelych
Яке ж тут чудо чекати? +23 нема. Кроти в мінусах. Не до сантиментів.
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил