Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кроссфіт
| Оновлено 08 квітня 2021, 15:16
15791
0

Правильне харчування для схуднення

Шлях до досягнення результатів

| Оновлено 08 квітня 2021, 15:16
15791
0
Правильне харчування для схуднення
Getty Images/Global Images Ukraine

Життя починається там, де закінчується ваша зона комфорту. Ніл Доналд Волш

Дуже часто, перегортаючи глянсовий журнал, худне людина задається питанням: "Як цій зірці вдалося схуднути?" Звідки вона знає, щоб досягти ідеальних форм, їй довелося всього лише направити свій раціон в "правильне русло". А далі - успіх близький. Раз вже суперзірка змогла, то зможете і ви.

При будь-якому рішенні проблеми, дисципліна усвідомленості вибору виведе вас на щабель вище до мети. Якщо метою є схуднення, слідуйте за здоровим вибором і, тоді тонка талія не змусить себе довго чекати. Завдяки звичці дотримуватися дисципліни в харчуванні, ви забудете, що таке відсутність результату не тільки в досягненні плоского животика, а й в інших сферах життя.

Багато скептиків правильного харчування скажуть, що основною причиною зайвої ваги є малорухливість, а не безладний раціон; не враховуючи при цьому факту - зупинитися на півдорозі, закинути, бо нічого не вийде.

Щоб отримати ефект від харчування в боротьбі із зайвою вагою, ви повинні тверезо визначитися з метою і зробити її максимально можливою.

Дана стаття розкриє поняття "дисципліна в харчуванні" і визначить її основні функції; розглянемо деякі види тренувань для схуднення; проаналізуємо як зміняться ваші форми тіла після 14 і 30 днів правильного харчування і тренувань; з'ясуємо, як закріпити і зберегти отриманий результат на тривалий проміжок часу

Як працює дисципліна в харчуванні?

Людина - раба своїх смаків.
Головним ворогом дисципліни є зона комфорту, з якої людині "незручно" і невигідно виходити. З цієї причини, процес схуднення сповільнюється і людина замість "кроку вперед", відступає на "два кроки назад".

Оволодівши розумом, зона комфорту не виведе вас на належний рівень і ви далі будете дозволяти собі розслаблятися. Тоді мрія - бути струнким і підтягнутим - просочиться, як вода крізь пальці.

Щоденний контроль своїх кроків в харчуванні приведуть вас до усвідомленості проблеми і вироблять дисципліну правильного раціону. Дотримуючись лінії правильного харчування, ви гарантуєте собі ефективний результат у схудненні.

Людина повинна піклуватися про своє харчування, щоб не підірвати здоров'я.

Коли тіло хворіє, розум теж слабшає і мозок перестає нормально працювати.
Дисципліна - це ключ до здоров'я і щастя, тому слід підбирати їжу так, щоб вона не шкодила.

Регулюючи і формуючи своє харчування, можна закласти основу правильної харчової звички.

Людина опускається до рівня тварини, якщо нехтує дисципліною в харчуванні і перестає контролювати бажання і тоді настає момент, коли їжа стає сенсом життя.

Раз дисципліна відсутня в харчуванні, то що говорити про інші аспекти життя?

Що з фізичних вправ Вам знадобитися для схуднення?

Якщо першим кроком назустріч схудненню є дисципліна в харчуванні, то другим - виступає спорт. Як правило, більшість людей, що худнуть, вважають фізичні навантаження найскладнішим моментом в схудненні. Мабуть, їм не вдавалося раніше доходити до реалізації задуманого.

Дивлячись в обличчя надмірної ваги, потрібно вхопиться за ту можливість, яка допоможе досягти ефективного результату і схуднути. Визначивши цінність фізичних тренувань, ви скоротите зайві сантиметри назавжди. Ваші завзятість та цілеспрямованість будуть штовхати вас вперед без особливих зусиль.

Сумовитість, небажання стежити за собою, депресивність, скептицизм - все це властиво людям із зайвою вагою. А все чому? Часто, перепробувавши різні екстремальні методики і дієти, людей поглинає хвиля розчарування і вони готові змиритися зі своєю вагою. А тут ще цей спорт!

Як би ви не були негативно налаштовані на фізичні навантаження, потрібно розуміти, що диво саме по собі не відбудеться. Лише ваша наполегливість дасть надію і перспективу на зменшення сантиметрів талії.

Фізичні вправи не повинні слідувати вашим перевагам. Вони залежать від того, яку ділянку тіла потрібно піддати корекції. Адже, якщо у людини не остання стадія ожиріння, то їй достатньо приділити увагу пробіжці, гімнастиці та аеробіці. Головне - узгодити спортивні тренування зі своїм тренером, щоб виключити ризики порушення здоров'я.

Правильно підібрана індивідуальна програма вашого фітнес - тренера, може включати наступні вправи:

Розминка;
Вправи для живота ("скручування", підняття ніг, повороти корпусу і тд);
Вправи для ніг (випади, махи ногами в сторону, "ножиці", підйоми ніг вгору до корпусу, лежачи на спині і тд);
Вправи для стегон і сідниць (махи ногами в сторону в положенні стоячи або лежачи на боці, присідання, випади, підняття таза від статі в положенні лежачи на спині і тд)
Пам'ятайте, після тренування потрібен повноцінний прийом їжі. І мова тут йде про правильне харчування, а не про дієти з "закрученими" назвами. Обмеження себе в їжі, як і переїдання, відсуває позитивний результат назад, і тоді старанна робота над своїм тілом буде марною. Комплексний підхід до мети допоможе знайти красу і здоров'я вашого організму.

Що зміниться через 14 днів після застосування правильного харчування?

Почавши регулярно тренуватися і правильно харчуватися, через 14 днів ваше тіло перейде в стадію трансформації. Ви помітите, як у кращий бік змінюються не тільки ваші звички, а й форми.

Їжа - це будівельний матеріал. Від її якості і поживності залежить здоров'я вашого організму, а також його стійкість до зовнішніх збудників.

Щоденне вживання правильного кількості білків, жирів і вуглеводів, дасть можливість відчувати себе активним, бадьорим, залишатися працездатним протягом всього дня.

При правильному харчуванні і регулярних фізичних вправах, ви не стрімко втрачаєте вагу. Цим даєте час шкірі встигнути відреагувати на нові зміни вашого способу життя і скоротитися в тій мірі, щоб не викликати дискомфорт і розтяжки.

Поступова нормалізація ваги - гарантія довгострокового ефекту.

Виробивши звичку - щоденного балансу в харчуванні, ви зможете уникнути хронічних хвороб, зміцнити імунітет і зберегти струнку фігуру.

Як закріпити результат через 30 днів тренувань і харчування?

Спорт вимагає сталості. Не можна зберегти пружність м'язів, одного разу їх накачавши, а потім закинути.

Спорт - це складності, особливо, коли вони стосуються новачка, який худне. Але без труднощів виміряти ефект неможливо. Щоб побачити результати від занять спортом, потрібні терпіння, мотивація і послідовність.

Якщо ви не дуже мотивована людина, то протягом короткого періоду відступите назад і здастеся.

14 днів - це поворотний момент, в якому реально змінити свої звички і звикнути до тренувань.

Ще через пару тижнів тренувань в комплексі з правильним харчуванням, ви помітите і відчуєте різницю "до" і "після". Позитивний ефект у всіх проявляється по-різному.

Спорт відбивається на:

емоційному стані (зменшує нервозність і дратівливість, "приглушує" стреси);
піднімає впевненість в собі;
пробуджує волю до нових досягнень (тепер ви захочете не тільки схуднути, але і відправитися в кругосвітню подорож);
робить організм більш витривалим (помітили відсутність задишки на біговій доріжці?);
трансформує форми тіла (прояв рельєфності і підтягнутості м'язів) ...
Щоб відчувати себе таким завжди, слід дотримуватися регулярність, навіть якщо ви сильно зайняті. Є бажання досягти мети - тоді одного плану недостатньо. Його основна ідея в тому, щоб ви були готові пройти цим шляхом і не звернути назад.

Висновки

У правильному харчуванні важливо не перестаратися. Оскільки, помітивши зміни в самопочутті, людина починає різко змінювати свій раціон: знижує кількість калорій або зовсім відмовляється від їжі. Це може стати причиною нервових розладів, порушення обмінних процесів в організмі і роботи органів, виникнення ряду хронічних захворювань (артеріальний тиск, низький гемоглобін, анемія і тд).

Навчитися правильно харчуватися не під силу кожному. Адже, доведеться уважніше ставитися до вибору продуктів, готувати вдома, підшукувати "правильні" і "не шкідливі" рецепти страв. А ще це потрібно робити регулярно, адже раціон повинен бути різноманітним, а у багатьох людей для цього немає ні часу, ні сил.

Перехід на правильний раціон для багатьох виглядає психологічно некомфортним. Тому більшість людей призначають собі самостійно підібрану методику, яка підходить під їхні інтереси, спосіб життя і переваги, не виходячи за рамки зони комфорту.

Тільки залишається відкритим питання: а де впевненість, що і на цей раз не відбудеться зрив, розчарування в дієті і ви знову не залишитеся топтатися на одному місці в тій же вазі?

Автор статті Михалик Марина

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Зіграв понад 250 матчів. Де Брюйне забив перший гол головою в АПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 23:10 4
ВІДЕО. Зіграв понад 250 матчів. Де Брюйне забив перший гол головою в АПЛ

Кевін забив у ворота «Брайтона»

Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо
Інші види | 25 квітня 2024, 20:47 3
Напружений фінал. Білодід виграла чемпіонат Європи 2024 з дзюдо

23-річна українка в Загребі послідовно здолала 5 суперниць

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.