Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 квітня 2021, 22:21
4048
11

З Днем народження! Маріуполь обіграв Інгулець у результативному поєдинку

Приазовці перервали серію без перемог довжиною у дев'ять матчів

| Оновлено 03 квітня 2021, 22:21
4048
11
З Днем народження! Маріуполь обіграв Інгулець у результативному поєдинку
ФК Маріуполь

До чергового туру українського чемпіонату «Мармуполь» підійшов з восьмиматчевою безвиграшною серією в Прем’єр-лізі. Перед паузою в турнірі команда Остапа Маркевича нарешті повернулася на домашню арену, але керівництво азовців переконалося в непридатності стадіону імені В. Бойка для проведення матчів. Тому маріупольці знову були змушені проводити домашню зустріч поза домом, на цей раз - у Харкові. Відзначимо, що сьогоднішнє протистояння стало знаковим для «Маріуполя», адже проходило воно в день його заснування: 61 рік тому, 3 квітня 1960 року, азовський клуб з'явився на футбольній карті.

«Інгулець» перед зустріччю з «Маріуполем» здобув дві перемоги поспіль, що з петрівським колективом сталося вперше в УПЛ. При цьому петрівці в трьох матчах не дозволяли суперникам вразити свої ворота. Без сумніву, до Харкова підопічні Сергія Лавриненка приїхали з намірами закріпити успіх.

Вже на 5-й хвилині м'яч опинився у воротах номінальних гостей, але арбітр зафіксував офсайд у Топалова, який і завдав точного удару. Суперники діяли в інтенсивному темпі, намагаючись довгими передачами виводити своїх футболістів на ударні позиції. Особливо старався в цьому компоненті півзахисник «Маріуполя» Очеретько. В середині тайму азовці заволоділи ініціативою. Знову відправив м'яч у ворота петрівців Топалов, але на цей раз він опинився ще в більш очевидному офсайді, ніж на початку поєдинку.

Ледь не відкрив рахунок в матчі Бондаренко, який після прострілу Топалова з центру штрафного не влучив у ворота. Схожа комбінація пройшла у маріупольців перед перервою. На цей раз простріл з лінії воротарського замикав Кулаков, і Малиш продемонстрував блискучу реакцію. Але зберегти свої ворота в недоторканності петрівцям не вдалося. У компенсований до першого тайму час Салем зіграв необережно у власному штрафному, після чого Малишу довелося збивати Кулакова, який зіграв на випередження. Бондаренко з 11-тиметрової позначки пробив впевнено - 1:0.

Початок другої половини зустрічі видався просто шикарним. Спочатку помилку допустив Малиш, після чого маріупольці подвоїли свою перевагу. Голкіпер не впорався з нескладним ударом Бондаренка з-за меж штрафного. Але згасла, здавалося, інтрига відродилася досить швидко. Коваленко, який вийшов на заміну в перерві, завдав удару з правого кута штрафного, і Плахотнюк підправив м'яч у ворота. А через хвилину вже сам Коваленко в падінні головою ефектним ударом замкнув навісну передачу Козака (також став «джокером» тренерського штабу «Інгульця»), зрівнявши результат.

Але в складі «Маріуполя» на полі був присутній свій герой. При подачі кутового Семенко руками обхопив Бондаренка, і арбітр вдруге в матчі вказав на 11-тиметрову позначку. Сам потерпілий з пенальті пробив точно в кут і оформив хет-трик. Відзначимо, що саме Бондаренко відзначився результативним ударом у поєдинку проти «Інгульця» в першому колі (1:1). Так що, Артем забив чотири голи в ворота петрівців у поточному сезоні.

Незабаром гольова феєрія була продовжена. Після навісу з правого флангу від Кирюханцева м'яч долетів у дальній кут штрафного до ніким неприкритого Стасюка, який завдав точного удару. Номінальним гостям знову потрібно було демонструвати характер, але на цей раз маріупольці не дозволяли суперникам що-небудь створити біля своїх воріт. Шанс на камбек у петрівців з'явився в кінці поєдинку. Кудрик врізався в Балана в штрафному майданчику, і в матчі був призначений третій пенальті. Шевцов з «точки» скоротив рахунок до мінімуму.

Маріупольці на останніх хвилинах вистояли. Таким чином, азовці перервали свою безвиграшну серію. У наступному турі на команду Остапа Маркевича чекає непросте домашнє протистояння з «Шахтарем» (де воно пройде, поки невідомо), а петрівці проведуть гостьовий матч із «Зорею».

Українська Прем'єр-ліга. 20-й тур.

«Маріуполь» – «Інгулець» - 4:3

  Бондаренко, 45+3 (пен.), 46, 60 (пен.), Стасюк, 67 – Плохотнюк, 52, Коваленко, 54, Шевцов, 89 (пен.)

  Танковський, 72, Чех, 74, Мишньов, 87, Кудрик, 88, Кирюханцев, 90 – Квасний, 19, Бартулович, 24, Семенко, 58, Балан, 64

«Маріуполь»: Кудрик – Меліченко (Кирюханцев, 46), Чоботенко, Биков, Стасюк (Драмбаєв, 85) – Топалов, Танковський (85), Мишньов, Очеретько (Кащук, 73) – Бондаренко (Чех, 68) – Кулаков.

«Інгулець»: Малиш – Квасний, Семенко, Салем, Балан – Кучеренко – Щедрий (Коваленко, 46), Шишка, Запорожець (Чайковський, 73), Бартуловіч (Козак, 46) – Плохотнюк (Шевцов, 73).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: ОСК «Металіст» (Харків).

Удари (у площину): 12 (6) – 10 (5)
Кутові: 4 – 4
Оффсайди: 4 – 2.

МАРІУПОЛЬ-ІНГУЛЕЦЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 6°C

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

ФОТО. «Легенда!». Зірковий гравець Реала зустрівся з Надалем
Теніс | 25 квітня 2024, 13:10 0
ФОТО. «Легенда!». Зірковий гравець Реала зустрівся з Надалем

23-річний бразилець підписав Рафі футболку

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Николай Власов
ПОЗДРАВЛЯЮ ВСЕХ ИГРОКОВ ТРЕЙНЕРСКИЙ ШТАБ ПРЕЗЕДЕНТА ВЕСЬ ПЕРСАНАЛ И НАС ВСЕХ БОЛЕЛЬЩИКОВ С ДВОЙНЫМ ПРАЗДНИКОМ С ПОБЕДОЙ НАШЕГО ЛЮБИМОГО ФК КЛУБА МАРИУПОЛЬ И С ДНЕМ РОЖДЕНИЯ ТЕБЯ НАШ ЛЮБИМЫЙ КЛУБ ОДИН КЛУБ ОДИН ГОРОД ОДНА КОМАНДА МАРИУПОЛЬ
HAKUNA MATATA
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman_kros
Адміни, у вас баг в мобільній версії сайту.
Кроки для відтворення:
1. Відкрити сайт на смартфоні
2. Подивитися список матчів на сьогодні.
Актуальний результат:
Жодного матчу.
Якщо клікнути по слайдеру на день назад, а потім на день вперед, то тільки так можна побачити матчі на сьогодні.
Demon
Наконец-то победа!!! Ингульцу-респект, сражались до конца.
Mar
Мечта болельщиков!
Но не Ингульца, который так проигрывал и ФКА,
Но что интересно, никаких претензий ни к одному голу, а все пенальти 100%.
И был ВАР. Но не было балаболов типа киловата.)
Al Zolo
уровень игры-1 лига-обороны нет вообше как таковой
Pavlo Kolejchuk
Це лайно ще вітати..
Та в море їх скинути
Jack Kilowat
Попахивает судебным произволом