Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 31 березня 2021, 03:16
11001
3

Еліна Світоліна - Анастасія Севастова. Прогноз і анонс 1/4 фіналу в Маямі

Хто вийде до дебютного півфіналу на турнірі?

| Оновлено 31 березня 2021, 03:16
11001
3
Еліна Світоліна - Анастасія Севастова. Прогноз і анонс 1/4 фіналу в Маямі
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

У ніч з вівторка на середу перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжить виступ на турнірі WTA 1000 в Маямі. У матчі 1/4 фіналу українка, посіяна під п'ятим номером, змагатиметься проти латвійки Анастасії Севастової (№57 WTA). Час початку матчу - 02:00 за Києвом.
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток $32 тисячі призових і 175 очок в рейтинг WTA на додаток до $61 тисячі, які вже завойовані. Світоліна майже не захищає очок за попередній виступ, тому вже заробила 205 рейтингових балів, Севастова в 2019-м подолала одне коло, тому зараз в плюсі ​​на 150 очок.
 
Для українки це буде друга участь в рамках стадії 1/4 фіналу в Маямі, в 2018-му вона програла інший латвійці - Альоні Остапенко. Для Севастової це вже найкраще досягнення на змаганнях у Флориді.
 
Суперниця
 
Анастасія Севастова довгий час грає в теніс на високому рівні. З 2013 по 2015 йшла з тенісу через проблеми зі спиною, потім поверталася і ставала 11-ю ракеткою світу, боролася за вихід до фіналу US Open і в сумі виграла чотири титули WTA (два на грунті і два на траві).

Getty Images/Global Images Ukraine. Анастасія Севастова

Останнім часом особливих успіхів у Анастасії не спостерігалося, але на турнірі в Маямі зійшлися всі зірки. У перших двох матчах 30-річна латвійка на характері переграла представниць молодого покоління Ольгу Данилович з Сербії і Корі Гауфф з США. На матч третього кола через травму не вийшла Сімона Халеп, а в четвертому раунді Ана Конюх, яка тільки-тільки повернулася на колишній рівень після чотирьох операцій на лікті, мала проблеми зі спиною і не змогла скласти Севастовій гідної конкуренції.
 
Статистика в 2021 році

   Світоліна   Севастова
матчі (виграних) 12-5 (71%) 7-6 (54%)
% першої подачі 57.2 60.5
виграних очок на першій подачі, % 68.4 59.7
виграних очок на другій подачі, % 47.9 46.6
виграних очок на прийомі, % 45.1 45.5
ейси, % 4.1 3.1
тай-брейки 3-3 (50%) 3-0 (100%)

 Шлях на турнірі

Стадія  Світоліна   Севастова
1-е коло -  Данилович (6-1 3-6 7-6) №160 WTA
2-е коло  Роджерс (3-6 7-5 6-3) №52 WTA   Гауфф (1-6 6-2 6-3) №36 WTA
3-є коло  Александрова (7-6 6-4) №34 WTA   Халеп (W/O) №3 WTA
4-е коло  Квітова (2-6 7-5 7-5) №10 WTA  Конюх (6-1 7-5) №338 WTA

Зустрічі між собою
 

Дівчата зустрічалися тричі, на рахунку українки дві перемоги, але найбільш пам'ятною була єдина поразка Світоліної. У 2018-му в четвертому колі US Open Еліна отримала від латвійки «бублика» в третьому сеті, то був дуже болючий програш. Після цієї зустрічі українка вже брала реванш у Севастової в Пекіні-2019, але хотілося б побачити ще й перемогу в Маямі.
 
Перспективи в рейтингу
 
На даний момент Світоліна зберігає шанси піднятися на одну позицію, випередивши Софію Кенін. Для цього потрібен вихід до фіналу. Також є шанси і опуститися нижче на одну сходинку. Це може статися тільки в разі перемоги на турнірі Аріни Соболенко або Б’янки Андреєску. Засейвити себе від зазіхань канадки можна виходом до півфіналу, з представницею Білорусі потенційно вирішити питання можна в очному протистоянні в тій же стадії.
 
Більш наочно в таблиці нижче, також позначена інтрига за звання першої ракетки світу


 

Прогноз
 

Перед матчем з Квітовою Еліна виглядала андердогом, але тепер ситуація змінилася. Після важливої перемоги над дуже сильною суперницею Світоліна повинна відчути впевненість в своїх силах, чого їй останнім часом частенько бракувало.
 
Севастова - одна з найбільш технічно підкованих тенісисток туру, але у неї немає переваги перед Світоліною в потужності і на подачі. Латвійка володіє залізними нервами, вміє ламати гру суперниці, але вона точно не буде диктувати умови в майбутньому матчі. Точно можна сказати, що українці в цій зустрічі доведеться часто бігати до сітки, перевага в швидкості пересування може зробити велику різницю.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Світоліної в трьох сетах
 

 
  • 1,44
  • 3,01
Сделать ставку
 
  • 1,4
  • 3,0
Сделать ставку
 
  • 1,39
  • 3,0
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
На нас очікує дуже цікавий матч із психологічної точки зору. Адже головною перевагою Еліни над Настею завжди була стабільність. У нечастих випадках, коли в Еліни вона зникала, траплялося щось на зразок пам'ятного матчу на ЮСО-2018, де Світоліна за весь третій сет виграла тільки 6 розіграшів. А після перемоги над Квітовою наша тенісистка має відчути трохи впевненості в собі, чого їй катастрофічно не вистачає уже доволі довгий проміжок часу.
Севастова, у свою чергу, має перевагу над Еліною у різноманітності гри. З технікою там усе в порядку, і Світоліній потрібно бути готовою, наприклад, до купи якісних дропів від суперниці. При цьому потужності латвійці не вистачає. Минулий і нинішній роки вона проводить невдало навіть за своїми мірками, цей чвертьфінал Мандаторі для неї є серйозним успіхом.
Вирішальну роль у зустрічі зіграє те, наскільки успішно Еліна зможе боротися із "власними демонами" (цитата від неї самої з в'ю після одного з перших матчів у Маямі). На папері Еліна, звичайно, є фаворитом. Але варіанти можливі, її завдання - їх не допустити.
vital
Я би ще додав що незрозуміло чому, але найбільші досягнення Севастової за її кар'єру в турі, в тому числі і на шлемах, пов'язані саме з американським континентом. Тому тут вона дуже небезпечна для суперниць у будь-якому стані.
Радує що матч відбудеться першим запуском вечірньої сесії, тобто в більш комфортний для Еліни час, і початок гри зміщуватися не буде
П.с. Ну і за "залізні нерви" латвійки спасибі, посміявся
tima fialko
Аби Еліна не була втомленою.Треба вирішити швидко у перших двох сетах.Три буде важко.