Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 21 березня 2021, 23:32
6037
15

«Тур несподіванок» завершився перемогою Колоса над Зорею

Команда з Ковалівки вперше в історії обіграла луганчан

| Оновлено 21 березня 2021, 23:32
6037
15
«Тур несподіванок» завершився перемогою Колоса над Зорею

Луганська «Зоря» високо підняла планку. 8-ми матчева переможна серія команди Віктора Скрипника, під час якої на виїзді навіть був переможений донецький «Шахтар», змусила вболівальників задуматися про появу третьої сили в боротьбі за золоті медалі чемпіонату. Однак, програш київському «Динамо» у 18-му турі різко змінив розстановку сил нагорі турнірної таблиці. І «мужики» знову опинилися головним претендентом, але лише на третє місце в УПЛ.

Втім, сенсаційна поразка «гірників» у 19-му турі від ФК «Львів - 2:3, напевно, додало луганчанам мотивації в матчі з ковалівцями. Адже перед завершальним матчем туру відрив від другого місця, на якому розташувався «Шахтар», становив зовсім не катастрофічні 7 очок, при тому, що у «мужиків» ще дві гри в запасі. Та й «Ворскла», що йде четвертою з відставанням всього в один бал, підтискала. Так що перемагати в Ковалівці для «Зорі» було дуже доречно.

Втім, команда Руслана Костишина також не ликом шита. Ковалівці йдуть шостими і всерйоз претендують на потрапляння в зону єврокубків. Та й з настроєм у команди з Київщини все було в порядку. У попередньому турі в номінально виїзному матчі в Ковалівці, вони без проблем переграли «Маріуполь» - 4:1 і були налаштовані продовжити свою переможну серію.

Саме господарі зі старту матчу і почали активну ходу до воріт Василя. Непогано виглядав Чурко, який кілька разів загрозливо атакував зі свого правого флангу. Усередині тайму «Зоря» вирівняла гру і сама почала шукати щастя на чужій половині поля. Але, до особливо гострих моментів справа не доходила ні в тих, ні в інших. До 42-ї хвилини, коли прекрасна атака «Колоса» призвела до голу в ворота гостей. Чурко прострілив з правого флангу, Золотов розумно пропустив м'яча і Лисенко з лівої просто розстріляв ворота суперника - 1:0.

Після перерви луганчани спробували змінити ситуацію. Гості йшли вперед, але завершальних ударів по воротах Волинця катастрофічно не вистачало. У той же час, господарі гостро контратакували і могли навіть подвоїти свою перевагу.

«Зоря» додала і на 72-й хвилині Шахаб, який кількома хвилинами раніше вийшов на поле, красиво пробив через себе після скидки головою від Аллах'яра. А через 10 хвилин Лисенко ледь не зробив дубль, але Абу-Хана виніс м’яча вже з порожніх воріт.

У підсумку 1: 0. «Колос» набирає 29 очок і тепер лише на один пункт відстає від «Десни», яка йде п’ятою. «Зоря» з 32-ма балами - третя.
 

Українська Прем'єр-ліга. 19 тур.

«Колос» - «Зоря» – 1:0

 Лисенко (42).

 Костишин (37), Золотов (61), Волинець (90 + 3), Смирний (90 + 4) - Кочергін (35), Назарин (50), Аллах'яр (86).

«Колос»: Волинець - Чорноморець, Гавриш, Петров, Золотов - Кравченко, Богданов (Нгамба, 85), Задоя (Мілько, 27), Чурко (Ільїн, 74) - Костишин (Смирний, 74) - Лисенко (Ісаєнко, 85).

«Зоря»: Васіль – Жуніньо (Циганікс, 68), Абу Ханна (Казаков, 85), Іванисеня, Хомченовський - Назарин - Кочергін, Громов (Кабан, 68), Юрченко - Гладкий (Шахаб, 68), Аллах'яр.

Стадіон «Колос» (Ковалівка).

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
Упустили отличную возможность сократить отставание от ШД в 1 очко. Убили интригу за 2-е место
Bismuth
Тем веселей будет борьба за Еврокубки.
Чемпион уже определился.
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
grig
Интересно, сколько за этот матч "Колос" премии от "Шахтера" получит. Заслужили. Костышина теперь можно почетным горняком признавать. Ведь благодаря этой победе - ворое место для "Зари" теперь маловероятно
KARABAS55
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vadim-77
Флэш интервью Скрипника и Костышина @fczarya
Sunrise
Ага, нашёл, на флэшскор? Ну у них и по матчу 55 на 45. А Футболы нарисовали 42 на 58 в пользу Зари. И я больше склонен верить данным футболов. По тому как глаза мои не могли меня так обманывать, раньше такого за ними не замечал)))
axylinam
Тут куча народу прогнозировала Заре второе место,мнения разделились пополам,одна половина-вторые после Динамо,а вторая половина-вторые после Шахтёра
OKs100
Колос поборется за третье место, жаль Шахтер слишком сильно оторвался, могли бы побороться за второе.