Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 04 березня 2021, 11:29
9785
27

Зоря перемагає Верес в дуже непростому для себе матчі

Рівняни дали справжній бій, але клас Зорі виявився вищим

| Оновлено 04 березня 2021, 11:29
9785
27
Зоря перемагає Верес в дуже непростому для себе матчі
ФК Верес

Цього матчу вболівальники «Вереса» чекали дуже сильно. І на те є кілька причин. «Червоно-чорні» давно не піднімалися так високо в Кубку країни, мало того, рівняни тільки в минулому сезоні вийшли в Першу лігу. Благо, там підопічні Юрія Вірта почувають себе як риба у воді - перед початком зимової паузи команда облаштувалася на прохідній в УПЛ другій сходинці турнірної таблиці. На одне очко їх випереджає тільки ще один учасник Кубку з Першої ліги - волочиський «Агробізнес».

Скучили вболівальники «Вереса» не тільки за виступами своєї команди в Кубку, до речі, там найкращим досягненням рівнян був півфінал 1993/94-х років, а й взагалі по своїй команді. Адже представник Першої ліги мав зустрітися з луганською «Зорею», третьою силою українського футболу, яка в неділю на виїзді обіграла донецький «Шахтар»! І це все при тому, що у «Вереса» у 2021 році просто не було практики офіційних поєдинків. Більш того, Перша ліга була відправлена ​​на зимову паузу ще раніше, ніж «елітна» першість, в кінці листопада, так що про кондиції підопічних Юрія Вірта після зборів у Туреччині залишалося лише здогадуватися.

Втім, старт гри на луцькому «Авангарді», який через проблемну ситуацію зі стадіоном в Рівному і невідповідністю структурним критеріям УАФ запасного стадіону в Млинові, приймав цей поєдинок, видався дуже інтригуючим.

«Верес» не став «обкопуватися» біля своїх воріт, «ставити автобус» або «Китайську стіну», а сам пішов в атаку на ворота «Зорі». Сміливість і відвага формальних господарів дала результат. На 17-й хвилині Юрченко у своєму штрафному не за правилами атакував суперника і арбітр призначив пенальті, який упевнено реалізував Шестаков - 1:0!

Втім, такий рахунок протримався недовго. Вже на 25 хвилині той же Юрченко виконав навіс зі штрафного - Когут відбив м'яча перед собою і Іванисеня був тут як тут - 1:1.

«Верес» і не думав грати на оборону. Довгі закидання на Гегедоша раз по раз загострювали ситуацію біля воріт суперника. Роберту частенько вдавалося обігрувати захисників і пробивати, але у всіх епізодах надійним був Василь, який дуже солідно останнім часом виглядає у воротах «Зорі».

Але другий гол рівняни таки забили. На 52-й хвилині це зробив Шестаков. І що найприкріше для «червоно-чорних», результативний удар капітана команди був скасований через офсайд, якого, схоже, що не було.

Розплата прийшла швидко і несподівано. На 59 - й хвилині гол з нічого придумав Кочергін. У простій позиційній атаці півзахисник обійшов захисника і сильно пробив з-за лінії штрафного - Когут не виручив - 1:2.

Ну а далі «Зоря», якій напевно було непросто психологічно налаштуватися на цей матч після успіху з «Шахтарем», не стала витрачати сили і зберегла комфортний для себе рахунок. «Верес» варто лише похвалити. Команда у Юрія Вірта цікава і бойова. Таку хочеться бачити в УПЛ!

Кубок України. 1/4 фіналу.

«Верес» - «Зоря» - 1:2

 Шестаков (18, пенальті) - Іванісеня, 25, Кочергін, 59

 Панасенко, 7, Дахновський, 30 - Шахаб, 91

Панасенко (76, друга жовта картка)

«Верес»: Когут, Солдат, Махнєв, Гончаренко, Немчанінов, Полюлях, Панасенко, Дахновський (Сергійчук, 61) Гегедош (Гайдучок, 83) Пасіч, Шестаков.

«Зоря»: Василь, Руфаті (Громов, 88) Іванісеня, Абу Ханна, Циганікс (Ємець, 69), Назарина, Юрченко, Луньов (Хомченовський, 69), Кочергін, Шахаб, Кабаєв.

Арбітр: Максим Козиряцький, Запоріжжя

Стадіон: Авангард, Луцьк

ВЕРЕС-ЗОРЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 5
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 10
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dadlismit
На фоне матча с Шахтером, который состоялся всего 2 дня назад, Заря сегодня на поле приложила усилий столько, сколько и нужно было для победы. Вересу за матч респект, вышли как на последний бой
Пыхнадзор
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
С полуфиналом, Заря! Много ошибок из-за несыгранности особенно в первом тайме, всё-таки полуоснова. Шахаб не понравился совсем сегодня. Поле тоже не понравилось, но тут ничего не поделаешь.
Верес старался, носился, грыз землю и сделал что мог. И сделал не мало, но с завершением проблемы.
Αἴᾱς
Нормальная кубковая игра. Пацаны с трибун запомнят на всю жизнь игру против топа. А фаеристам по барабану где дым поднимать.
андрей ильяшенко
- Зоря з перемогою. Вересу подяка. Зоря напів основою грала, Верес змотивованим як на останный бій, тому така гра з обох боків. Хочу зазначите ганебний стан поля, дуже м'яке, дуже насичене водою.
Владимир Копяк
Второй гол Вереса - 100 процентовый! Лайсмен поднимая флаг априори не мог видеть касание мяча другим игроком Вереса,однозначно!!! Не мог этого видеть и главный арбитр(если там оно, касание, вообще было). Тогда возникает вопрос - на каком игроке Вереса было зафиксировано лайсменом положение "вне игры"? В очередной раз судейская бригада облажалась...За другие дебильные решения по поводу штрафных и левого певого предупреждения игроку Вереса Панасенко на 7 минуте,я вообще промолчу....
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
YOU OK?
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Philip J. Fry
Одна з небагатьох команд, яка може скласти реальну конкуренцію Динамо і Шахтарю в Україні.
Sergii Novykov
Как спецом во время матча интернет упал на 5 минут.. как раз когда гол с офсайда(или нет) был.. теперь все обсуждают а я не в теме))
В любом случае Вересу спасибо за отдачу в игре и что никого не сломали.. хотя по началу матча думал что пару человек минимум унесут на носилках.. Но тут и поле сыграло свою роль. Ждем Верес в следующем году в высшей лиге.
Игра Зари.. Комментирвоать нечего. Прошли и хорошо. Ждем 1/2. Но главное чемпионат
odiniznashih
Парни, вы хотя бы правила почитайте,что такое офсайд.
Игрок находящийся перед вратарем, если даже не касается мяча, находится в офсайде.
Более того, если он не касается мяча, а помогает забить гол, а в данном моменте он участвовал в эпизоде(пропускал мяч, продляя передачу) - офсайд однозначен.
Так что судья прав на 100 процентов.
Можете минусовать, а можете почитать правила.
aleksnayt
Заря сегодня не заслуживала победы в основное время. Судьи несколько ключевых моментов забокапорили (из-за некомпетентности или из-за лояльности к более именитому клубу? хз). По игре логичным было бы доп время и пенальти.
nabooo
Ну что, без VAR лучше?.. Портит футбол, да? Теряется темп? Куда интереснее когда у команды первой лиги забирают мечту из-за сложного для арбитра момента. Зато темп, консервативность, "как у дедов". Хорошо что прогресс не остановить.
Al Zolo
Зоя пиехала погулять в Луцк и была близка к провалу-ошибки судьи и кипера Вереса спасли ее
Сергій Попруга
Арбітри вкрали півфінал у Вереса. Зоря сильніша, але сьогодні не заслужила на перемогу.