Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 15 лютого 2021, 01:56
13788
10

Еліна Світоліна - Джессіка Пегула. Прогноз і анонс на матч Australian Open

Перша ракетка України проти дочки мільярдера

| Оновлено 15 лютого 2021, 01:56
13788
10
Еліна Світоліна - Джессіка Пегула. Прогноз і анонс на матч Australian Open
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

У ніч з неділі на понеділок перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) зіграє матч четвертого кола основної сітки Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу. Суперницею українки стане Джессіка Пегула з США (№61 WTA). Матч розпочнеться о 02:00 за Києвом.

Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток близько 159 тисяч американських доларів призових і 190 очок до рейтингу WTA на додаток до $248 тисяч, які вже завойовані. Світоліна поки заробила 110 рейтингових балів, перевершивши минулорічний результат на одне коло, її суперниця додала до свого активу 230 очок, оскільки у 2020-му поступилася в першому раунді.

Суперниця

Пегула не дуже відома своїми успіхами в світі тенісу, хоча і є ровесницею Світоліної. На даний момент Джессіка проводить свій найкращий турнір Великого Шолома в кар'єрі, раніше далі третього кола (US Open-2020) вона не доходила. Тричі грала у фіналах турнірів WTA 250 (раніше WTA International), в 2019-му виграла єдиний титул у Вашингтоні.

До 2019-го року Пегула не потрапляла в основу ТВШ, крім домашнього, але останнім часом почала стрімко прогресувати. Починаючи з торішнього турніру в Нью-Йорку (перенесеного з Цинциннаті), американку по разу обігрували лише п'ять тенісисток: Мертенс, Квітова, Соболенко, Світоліна і Кенін. Солідна компанія, чи не так? При цьому було здобуто 12 перемог, у тому числі дві над представницями топ-20.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джессіка Пегула

Але найцікавіше стосується особистого життя Пегули. Джессіка - дочка мільярдера Терренса Пегули, якому належать кілька спортивних команд з Баффало (штат Нью-Йорк). Але Терренс - «мільярдер здорової людини», тому не надто балує доньку. До прикладу, Джессіка не має особистого літака, хоча і має можливість тренуватися з найкращими фахівцями. На даний момент з нею працює екс-тренер Вінус Вільямс Девід Вітт, який пропрацював із Вільямс-старшою 11 років.

Шлях на турнірі
Стадія  Світоліна  Пегула
1-е коло    Боузкова (6-3 7-6) №50 WTA  Азаренко (7-5 6-4) №13 WTA
2-е коло  Гауфф (6-4 6-3) №48 WTA  Стосур (6-0 6-1) №112 WTA
3-є коло  Путінцева (6-4 6-0) №28 WTA  Младенович (6-2 6-1) №52 WTA

Статистика на турнірі

   Світоліна  Пегула
матчі 3 3
середній рейтинг суперниць 42 59
середній час матчу 1:33 1:12
витрачено секунд на одне очко 42 42
виграно очок на подачі, % 62.2 66.0
ейси/гейм 0.14 0.24
подвійні помилки/гейм 0.09 0.04
% першої подачі 58.7 58.2
виграно очок на першій подачі, % 68.9 69.7
виграно очок на другій подачі, % 52.7 60.1
виграно очок на прийомі, % 40.5 44.7
реалізовано брейкпойнтів, % 47.6 69.6
виходів до сітки/гейм 0.96 0.76
очки, виграні біля сітки, % 61.8 81.6
віннерси/гейм 1.12 1.3
невимушені помилки/гейм 1.19 0.9

Перспективи в рейтингу

Після вильоту кількох тенісисток з кінця першої десятки ситуація для Еліни стала більш спокійною. На даний момент її може обійти лише Серена Вільямс, якій потрібен хоча б вихід до фіналу. З огляду на майбутні матчі Вільямс-молодшої проти Сімони Халеп і, можливо, Наомі Осаки, зробити це буде ой як не просто.

Водночас Світоліній для прогресу в рейтингу потрібно виходити до півфіналу. У такому випадку Еліна стане четвертою, випередивши Софію Кенін. Вище третього місця не піднятися навіть в теорії, та і посунути Наомі Осаку з третього можна буде тільки дивом. Більш детально в таблиці. 

Прогноз

Світоліна зустрічалася з Пегулою в першому матчі на недавньому турнірі в Абу-Дабі. Уже тоді було видно, що американка - суперниця непроста і має певний рівень стабільності і майстерності. І все ж поки що на турнірі їй дуже пощастило з сіткою. У першому колі випало грати з Вікторією Азаренко, яка відсиділа суворий карантин. Під час матчу представиниці Білорусі навіть викликали лікаря. Далі були Саманта Стосур і Кікі Младеновіч. Найкращі часи першої вже давно пройшли, друга останнім часом набагато краще виступає в парі (діюча чемпіонка турніру, між іншим). Цього року француженка підставила свою напарницю, прийнявши рішення сконцентруватися на одиночці. В результаті заробила більше, ніж за потенційний вихід до фіналу парного розряду.

А ось Світоліна поки радує. Її опозиція була куди більш небезпечною, та й українка не віддала жодної партії. Перед матчами 1/8 фіналу фахівці підрахували, що саме у Еліни найзручніша сітка для боротьби за титул. Але для досягнення навіть найближчого результату потрібно грати як мінімум не гірше, ніж до цього. Пегула Еліні під силу, ми це вже бачили, в 1/8 фіналу все буде залежати від самої українки.

Прогноз: перемога Світоліної у двох сетах

 
  • 1,43
  • 3,04
Сделать ставку
 
  • 1,5
  • 2,62
Сделать ставку
 
  • 1,45
  • 2,8
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби
Футбол | 03 травня 2024, 18:04 1
Стала відома сума відступних за Довбика. Цікавляться два топ-клуби

«Атлетіко» та «Челсі» – одні з фаворитів на трансфер нападника

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 8
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив до сфери інтересів «гірників»

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Чесно кажучи, перед матчем неспокійно. Наскільки можна судити за коментарями, не мені одному. Так, Пегула не має якихось серйозних успіхів, але за останні рік-півтора помітно прогресує. Грає в атакуючій манері, і на цьому турнірі за три гри жодного разу не мала негативного співвідношення вінерсів/невимушених. Знову багато чого буде залежати від самої Еліни. На Шоломах їй останнім часом часто щастить із сіткою, але дивідендів з того виносити зазвичай не вдається. То Подороска трапиться, то розгром від першого-ліпшого топа.
Безперечно, здолати Пегулу Еліні цілком під силу. Вона вже обігрувала на турнірі одну куди більш обдаровану атакуючу американку. Для перемоги потрібна концентрація зі старту поєдинку. Як з Гауфф. Треба забути спокійний виграш місячної давнини в Абу-Дабі. Якщо Еліна увійде в гру подібно до матчу з Путінцевою, нічим хорошим справа не закінчиться. Це з мордоркою можна відійти у захист, та не буде знати, що робити, і отримає розгром. Пегула за такий фінт тільки подякує. І доб'є, скоріш за все. Тому зі старту матчу треба грати активно. Не давати суперниці атакувати власною глибиною і готувати таким чином свої атаки. Носитися по задній лінії американка дуже не любить.
Дуже не хочеться недооцінки суперниці з боку Еліни. Тому і неспокійно. Побачимо, як буде.
tima fialko
День відпочинку для фізично затратної Еліни,саме то.Повинна перемогти.
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Отаманша! Будь зібрана та наполеглива! Хай щастить!
Александр Петухов
Наш Марчело наконец то больного Маррея одолел! Всех с победой!! ....офф топ..
sv_2000
У Элины была тяжелая сетка на старте, а сейчас самая благоприятная среди всех топов... Ну надо уже в конце концов использовать свой шанс. История с Подороской то таке.... Разочарование довольно условно. Не выглядела Элина тогда в топ форме, а дольше после Подороски была Ига, которая рвала всех подряд.... А вот сейчас будет невероятно обидно. Элина играет хорошо, на пути минимум до полуфинала соперники не топы.... Когда же как не сечас?
axylinam
Если Свитолина будет достаточно хорошо подавать,то выиграет,против агрессивных атакующих теннисисток особенно важно хорошо подавать
Александр Ад
в интервью Элина сообщила,что Монфис пару дней назад улетел во Францию по делам,вот и интересно,как это повлияет на её игру .