Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 13 лютого 2021, 20:45
36512
52

Путінцева переможена. Світоліна вийшла до 1/8 фіналу Australian Open

Найкраща українська тенісистка виграла у двох сетах

| Оновлено 13 лютого 2021, 20:45
36512
52
Путінцева переможена. Світоліна вийшла до 1/8 фіналу Australian Open
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжила переможну серію в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

У третьому колі 26-річна українка обіграла Юлію Путінцеву з Казахстану (№28 WTA).

Australian Open. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Юлія Путінцева (Казахстан) - 6:4, 6:0

Починався матч гірше не придумаєш. Світоліна повністю провалила стартовий гейм, допустивши п'ять невимушених помилок поспіль. Путінцева після такого подарунка захистила свою подачу й повела в рахунку. І тільки після цього гра вирівнялася. У третьому геймі Еліні довелося солідно попітніти, але з четвертого брейкпойнта вона все ж взяла перший гейм в матчі.

Спочатку Світоліна намагалася максимально тиснути на свою опонентку, захоплюючи простір для подальшої атаки, але Путінцева дуже добре протидіяла такій тактиці. Вона глибоко різала під задню лінію, а також закидала напівсвічки, що збивало атакувальний потенціал українки, а їй дозволяло встигати практично за всіма м'ячами. Вкорочені від представниці Казахстану працювали із перемінним успіхом, але іноді виходило дуже гарно.

Довгий час Еліна не могла активно вигравати м'ячі, але потім змінила тактику і це допомогло. Українка прийняла перестрілку ударами на задній лінії і проводила атаки тільки після вивірених комбінацій. Юлія після цього лише кілька геймів змогла тримати високий рівень, намагалася атакувати сама, часто помилялася і, звичайно ж, це її дратувало.

За рахунку 5:4 Світоліна заробила потрійний сетбол на прийомі, Путінцева голосно вилаялася, але все ж відігралася, допомогли невеликі аути. Але тут же послідувала подвійна і помилка з бекхенда.

Другий сет пройшов набагато приємніше для українських уболівальників, хоча всі гейми, окрім першого і фінального, були виграні в боротьбі. Було видно, що Світоліна сьогодні на голову вища, а Путінцева втратила впевненість через велику кількість своїх помилок. Юлія знову і знову давала волю емоціям, але навряд чи когось це здивувало.

Поки що Світоліна не програла жодного сету на турнірі, це додає впевненості в те, що вона може рухатися і далі по сітці, яка, до речі, досить непогана.

Відзначимо, що Світоліна вшосте поспіль обіграла Путінцеву.

У наступному раунді Еліна зіграє проти американки Джесіки Пегули (№61 WTA).

 
Оцініть матеріал
(138)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Світоліна обіграла другу ракетку Польщі у стартовому матчі на Вімблдоні
Теніс | 03 липня 2024, 18:10 19
Світоліна обіграла другу ракетку Польщі у стартовому матчі на Вімблдоні

Еліна у трьох важких сетах переграла Магду Лінетт

ВІДЕО. Ястремська не потиснула руку Грачовій на Вімблдоні. В чому причина?
Теніс | 03 липня 2024, 23:45 6
ВІДЕО. Ястремська не потиснула руку Грачовій на Вімблдоні. В чому причина?

Варвара народилася в московській області і в червні 2023 року отримала французький паспорт

Коментарі 52
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юхим Голд
Браво Еліна,так тримати!!!
Александр Ад
молодец и в 2 сете борьба шла в каждом гейме.и только в последнем соперница легко отдала свою подачу.Спасибо Эля за хорошее настроение,удачи!Слава Украине!
Andy Chak
Впевнено, без видимих зусиль, знову на класі. Поки все складається добре, тьфу-тьфу, не хочу загадувати наперед, але дай Бог...
brutal2015
Соперницу с такой фамилией Элина обязана была побеждать))) Мои поздравления.
Stanislav Matusevych
Сьогодні Еліну варто похвалити за те, що своєчасно перелаштувалася на свою звичну гру після того, як більшу частину першої партії жахливо провела в атаці. За перший сет вона зробила більше невимушених, ніж за весь матч з Гауфф! Але, давши можливість Путінцевій самій поатакувати, добре відзахищалася та примусила суперницю помилятися. А в другому сеті вже добила деморалізовану суперницю, яка за всю гру кого тільки не встигла обматюкати. 9 геймів поспіль і навіть з бубликом.
Дивимося, хто стане суперницею Еліни. Схоже, як і прогнозувалося, Пегула.
Elis
А мордорці не сплять, мінусують. Власне, це єдине, що їм ще залишається робити
serega-2019
Еліна з перемогою!!
.. спека вносить свої корективи в гру, можливо ця гра і не була така видовична як попередня з Корі.
Еліна ти молодчина, дякую за гру, позитивні емоції, чудовий настрій!!
Бажаю гарного відпочинку та вдалої підготовки до наступної гри!
Николай Власов
ЭЛИНКА ТЫ ТЫ ПРОСТО МОЛОДЧИНКА БРАВО ПОЗДРАВЛЯЮ ТЕБЯ С ЭТИМ УСПЕХОМ УДАЧИ ТЕБЕ В ДОЛЬНЕЙШИХ ИГРАХ 👍👍👍🎉🎉🎉🏆🏆🏆🏆🏆🇺🇦🇺🇦🇺🇦
olegg1261
P..S.Для тих хто любить підглядати в чуже ліжко.Зверніть увагу як впевнено Еліна грає з льоту біля сітки,безперечно це школа Гаеля!
sv_2000
Молодчина Элина. Классная атакующая и при этом надёжная игра. Кто там следующая?
olegg1261
Ранній початок матчу наклав свій відбиток на гру Еліни,вона важко входила в гру,вилізли старі"болячки"низький відсоток першої подачі,погана реалізація брейкпойнтів.Але на вольових зусиллях Еля"вигризла"перший сет.В другому сеті вирішальним став третій гейм коли здається чотири рази було порівну.Ну а далі казашка"посипалась"а Світоліна"пригадала" свій теніс.Молодець
ManUtd
Посмотрел первый матч Элины на АО, может более преданные любители тенниса меня поправят. Как по мне она контролировала игру и во втором сете экономила силы И было видно, что при желании есть запас и может в любой момент прибавить в давлении и движении.
olya403
от і молодець. Чудово, що без марафонських трьох сетів, як у них вже не раз бувало. Особливе задоволення від того, що нарваному путінцю баранку повісили.
п.с. Цуренко - то якесь чудо в пір'ях. Другий сет: 4-0, 5-2, 5-7. В третьому вже з брейком програє
axylinam
Молодчинка,обыграла в двух сетах бывшую москвичку,получилась шестая победа подряд над этой соперницей,отличный результат
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Minolt
Эля сейчас в самом зрелом для тенниса возрасте, когда опыт и мастерство приносят результат. Успехов тебе. Пусть нервничают другие
fifa89
поздравляю всех фанатов Элины из убедительной победой!!Элина красотка!! очень радует скорость ЭЛИНЫ и из такой игрой если ЭЛИНА не будет в дальнейшем много ошибаться как это у нее иногда бывает то она должна доходить минимум до полуфинала
Elis
Well done, Elina! Great job!