Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 09 лютого 2021, 15:07
21987
37

Світоліна в непростому матчі обіграла Боузкову на старті Australian Open

Найкраща українська тенісистка йде далі

| Оновлено 09 лютого 2021, 15:07
21987
37
Світоліна в непростому матчі обіграла Боузкову на старті Australian Open
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) стартувала з перемоги в основній сітці Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу.

У першому колі 26-річна українка обіграла чешку Марію Боузкову (№50 WTA).

Australian Open. Перше коло
Еліна Світоліна (Україна) - Марія Боузкова (Чехія) - 6:3, 7:6(5)

Відразу після жеребкування стало зрозуміло, що в першому колі Світоліній доведеться попітніти. Боузкова - суперниця досить неприємна, хоча і не має переваги над Світоліною в потужності ударів і подач. Але чешка не гірше рухається по корту, а її технічний арсенал дуже різноманітний. З бійцівськими якостями теж все добре, це ми пам'ятаємо по фіналу в Монтерреї.

Починалося все прогнозовано, Боузкова часто використовувала виходи до сітки, а на прийомі другої подачі намагалася дуже активно тиснути. І якщо з першою загрозою вдавалося хоч якось справлятися, то друга - постійно давала про себе знати. Більш того, сьогодні у Еліни був дуже низький відсоток попадання в корт першої подачі. Це змушувало розігрувати зайві очки на своїй подачі, що безсумнівно відбирало сили і надмірно навантажувало плече.


Getty Images / Global Images Ukraine. Марія Боузкова

Ключовими в першому сеті стали третій і четвертий гейми. Спочатку Світоліна відіграла брейкпойнт опонентки, а потім заробила потрійний, а чешка відразу ж подала подвійну. Взагалі в першому сеті Боузкова частенько помилялася, при тому що в розіграшах відчувала себе досить непогано. Помилки Світоліної були більш помітні, тому що вони траплялися вже у виграшному становищі, але в сумі їх було трохи менше. Українці вдалося захистити всі свої подачі, стартова партія була виграна з четвертого сетболу.

На початку другого сету тенісистки обмінялися брейками, після чого особливих шансів виграти чужу подачу ні в кого не спостерігалося. Справжня м'ясорубка розпочалася у восьмому геймі, який за підсумком тривав 11 з половиною хвилин. Світоліна не реалізували чотири геймболи, а Боузкова могла двічі робити брейк. У підсумку українка все ж взяла очко, але вся подальша гра пішла за сценарієм виривання перемоги «на зубах». Було видно, що Еліна відверто втрачає сили, по суперниці це було менш помітно.


Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Світоліна в десятому геймі була змушена ще і відігравати сетбол, який Марія заробила в розіграші на 28 ударів. Звичайно ж, все дійшло до тай-брейка. На початку Еліна виграла пару чудових очок біля сітки, але легкої прогулянки не вийшло, адже подача не виручала. Але і чешка на тай-брейку не зіграла ідеально, в боротьбі вона допускала помилки. На щастя для нас, на цей раз все вийшло, Еліна виграла у впертій боротьбі двох характерів, дуже добре, що гра не затягнулася на третій сет. Хотілося більш впевненої перемоги, але як є.

Це була третя зустріч тенісисток, українка виграла вдруге.

У наступному раунді Світоліна зіграє проти американки Корі Гауфф (№48 WTA).

Оцініть матеріал
(72)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 37
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fifa89
ПОЗЛРОВЛЯЮ Элина Свитолину и ее фанатов из победой!!! Элина молодец показала характер
Александр Ад
молодец думал отдаст 2 сет .но нет таки выиграла тай !Удачи Эля!
Elis
З перемогою! Заслужила!
vital
Виграла в двох сетах. Незважаючи на те, що чешка з кінцівки першого сету заспокоїлася і вже менше помилялася надалі. Як для Еліни стартових раундів, то це те що доктор прописав. Є ще багато в чому додавати Елі, сподіваюся пік її форми припаде на другий тиждень шлему. Головне туди дійти. Вже в наступному раунді вундеркіндер Гауфф...
AleksMih
… и после облегченного выдоха странно отсутствует тема сисек
Stelios Komnin
Приятной неожиданностью стала ее атакующая игра: не просто перекидывание по центру, а удары по углам. Сетка непростая у нее.
Stanislav Matusevych
Молодець, що змогла-таки видряпати перемогу. По грі можна відзначити хіба швидкість, яка пропала восени і зараз знову з'явилася. Один з двох козирів Еліни. Але, на жаль, другий та головний - стабільність - залишається недосяжною мрією. Варто було тільки Бузковій у другому сеті впертися - і посипалися помилки, аж до смішних. Ну і, звичайно, всі традиційні недоліки теж були присутніми. Гра біля сітки, неправильні рішення на завершальних ударах після хороших перших підготовчих. Можна, звичайно, радіти, що хоч хтось із наших пройшов перше коло мейджору, але ж наші сподівання в останні роки завжди були куди більшими.
Далі буде Гауфф, у якої сьогодні подача була на диво стабільною, а як буде далі, навіть вона сама ніколи не знає. Взагалі, знову сітка хороша аж чвертьфіналу, особливо, якщо Младенович таки дотисне Саккарі. Але Еліна зараз може програти абсолютно будь-кому, тому чи дотягне вона хоча б до чвертьфіналу та топів, величезне запитання.
GeloN83
Та вона вже давно нікуди не йде. 😏
Sashamar
Навряд чи хтось очікував легкої перемоги. Виграла, й слава богу. Тим більш на тай-брейку, зважаючи на хронічне невміння нашіх дівчат грати тай-брейки.
Проти вундеркіндши легше точно не буде, може й програти, до цього треба бути готовим.
axylinam
Молодчинка,хорошо,что в двух сетах победила,следующая Гауфф,тяжёлая сетка у Свитолиной
brutal2015
Следующая соперница Свитолиной Кори Гауфф - любопытный персонаж. В Америке в ней видят приемнищу Серены Уильямс. Действительно к 16 годам входить в топ-50 рейтинга дано далеко не каждому. На счету талантливого вундеркинда уже есть скальпы Арины Соболенко и Наоми Осаки, которую кстати Гауфф обыграла на предыдущем АО-2020 в последующем уступив будущему победителю турнира Софье Кенин.
Oleynik_sport
Хороший старт на Австраліан Оупен.
24forever
в непростом по счету, но по геймам в минус5, а это уже прилично
пока вывод первых дней: топари лютуют, соскучились по игре
24forever
Посев тоже плясал под мировые тенденции (пути чемпионов и нечемпионов) а-ля какие-нибудь Евро2016, ЧМ2018
у буков 8 лучших по шансам на титул и все походу с нижней части (Наоми, ЯжеМатерь, Петра, Симона ... Арына, Бьянка ... и даже Ленчик Рыбакина ..) просто Е5
24forever
неужели у Барти, Александровой, Контавейт, Оли Данилович, Бенчич, Кузнецовой, Мертенс, Каро Плишковой ... Кенин, Свитолиной так мало шансов?
такие себе Португалия2016 или Хорватия2018!
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Вітаю Отаманша з перемогою! 10 - 15 ейсів у КОЖНОМУ матчі! І БУДУТ ПЕЕМОГИ ! ХАЙ ЩАСТИТЬ!
Tеllur
Всё равно - на диету!
joystick2018
Элину с победой! Я пропустил превью Чемпионата от Матусевича?
Stanislav Matusevych
От не хотів вже писати, але дуже смішно стало. Ультраатакуючі Бенчіч і Свьонтек. Ультраатакуючі. Чи то людина значення слів не знає, чи то теніс тільки вчора дивитися почала. А я тут з нею про тактичні нюанси.
Ультраатакуючі. Ох...