Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 лютого 2021, 09:58
8852
8

Зоря в засніженому Запоріжжі обіграла Десну

Перемогу луганчанам приніс дубль Гладкого

| Оновлено 14 лютого 2021, 09:58
8852
8
Зоря в засніженому Запоріжжі обіграла Десну

У важких погодних умовах почалася друга частина української першості. Першими після зимової паузи на поле вийшли команди, які претендували на третю позицію в минулому сезоні. У нинішньому сезоні ситуація повторюється: перед сьогоднішнім поєдинком «Десна» йшла третьою, на три очки випереджаючи луганчан. У поточному сезоні принципові суперники вже провели дві очні зустрічі. В рамках чемпіонату «сіверяни» обіграли «Зорю», а луганчани вибили «Десну» з Кубка України. Відзначимо і дуель претендентів на звання кращого тренера України 2020 року - Віктора Скрипника та Олександра Рябоконя.

Команди почали зустріч під снігопадом за температури «-10» градусів. У «Зорі» з перших хвилин активністю почав виділятися іранець Аллах'яр Сайядманеш, який вже точно не звик грати в таких нефутбольних умовах. Атаки «сіверян» намагався розганяти Гуцуляк, але півзахиснику не вистачало останньої точної передачі на партнерів.

Відкрити рахунок «Зорі» вдалося після помилки голкіпера суперників. Паст невдало вибив м'яч, і Сайядманеш з правого флангу прострілив точно на Гладкого, який переправив м'яч у ціль. Втім, лідирувати в рахунку луганчанам довелося всього кілька хвилин. Конопля справа увірвався до штрафного і влучив у поперечину. М'яч відскочив до Тотовицького, котрий з близької відстані розстріляв ворота.

Після цього «Десна» заволоділа територіальною перевагою. Ледь не підвів свою команду Вернидуб, який в падінні блокував простріл Будківського. Чернігівці цілком могли розраховувати на пенальті, але арбітр розсудив по-іншому. Як і в моменті, коли м'яч опинився в сітці воріт «Зорі»: перед точним ударом Будківського було порушення правил проти голкіпера. Хороший шанс не використав Тамм, який замикав навіс Гуцуляка і головою пробив трохи вище цілі.

У перерві тренерський штаб Скрипника вирішив освіжити гру за рахунок виходу Жуніньо, а незабаром після початку другої половини зустрічі на полі з'явився один з кращих голеадорів чемпіонату Шахаб, який дебютував за «Зорю». І такі зміни принесли результат. Саме Жуніньо став автором гольової передачі: бразилець з лівого флангу навісив точно на голову Гладкому, який оформив дубль в матчі. І знову чернігівці відразу могли відігратися. Будківський головою пробив у протихід голкіперу, і Василь в цьому епізоді зіграв впевнено.

Луганчани агресивно зустрічали суперників, чого не спостерігалося в першому таймі. Була можливість відкрити рахунок голів за нову команду у Шахаба, якого після прострілу з флангу випередив захисник. А ближче до закінчення поєдинку чернігівці очікувано великими силами пішли в наступ. «Чорно-білі», в свою чергу, грали по рахунку. При цьому господарі робили ставку на контратаки і на швидкісні якості Саяадманеша з Шахабом.

І луганчанам вдалося відстояти прийнятний результат. 2:1 - «Зоря» здобула важливу перемогу. У наступному турі «Десна» вдома зіграє з київським «Динамо», а на луганчан чекає виїзний поєдинок проти «Маріуполя».

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур.

«Зоря» – «Десна» - 2:1
 
 Гладкий (18; 61) - Тотовицький (21).

 Іванисеня (81) - Імереков (51), Огіря (64), Конопля (77), Калитвинцев (90+2).

«Зоря»: Васіль – Фаворов, Вернидуб, Абу Ханна, Циганікс (Жуніньо, 46), Іванисеня - Кочергін, Назарин, Хомченовський (Шахаб, 59), Аллах'яр – Гладкий (Казаков, 90+5).

«Десна»: Паст – Конопля (Гітченко, 78), Тамм, Імереков (Арвеладзе, 86), Мостовий (Дегтярьов, 78) - Калитвинцев, Огіря, Білошевський (Домбровський, 66), Гуцуляк (Картушов, 66) – Тотовицький – Будківський.

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Арбітр: Анатолій Абдула (Харків).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitalii_13UA
Отличная игра двух команд в интересную погоду! Зарю с заслуженной победой! Также стоит отметить Гладкого, в этой игре он был на высоте и надеюсь на то, что так будет дальше.
Алексей Голяченко
Заря молодцы с победой. Мужики. А хрустальные кроты слабаки
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kevko
Командам - спасибо! Игра была боевой и интересной
Tеllur
Хорошая игра и никто не волынил.
Мороз это здоровье! Нас пацанами до ночи не могли загнать с таких же зимних футболов и хоккеев.
А то разнежились за несколько тёплых зим. А сейчас - лютый!
Но вся Европа мяч буцает.
андрей ильяшенко
- Десна может навязать проблемы Заре но редко. не Уровень еще Чернигов. Гладкий просто мужчина, передает привет рекордсмену. Видно было что Заря если нужно прибавила бы в любую минуту. С победой украинские Луганчане.
Tеllur
А спонсоры кто?
Две конторы.
Favbet - Parimatch 2:1
Договорняк.