Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
2505
0

Зоря – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

З іноземними посиленнями, кращими тренерами та позамежними амбіціями

Зоря – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Десна Чернігів

Прем'єр-ліга повертається в змагальний період матчами в Запоріжжі та Ужгороді. Але якщо одне із західноукраїнських дербі може бути цікаве як битва аутсайдерів, то протистояння на «Славутич-Арені» - точно центральне в турі, так що підвищена увага до нього забезпечена.

У минулому чемпіонаті суперники до останнього туру вели боротьбу за третій рядок, і, схоже, подібне буде з колективами навесні нинішнього року. Поки що попереду «Десна», але за втраченими очками «Зоря» анітрохи не поступається опонентам. Як пам'ятаємо, луганчани мають матч в запасі, так і не зігравши з «Олімпіком», оскільки донецький клуб в той період не справлявся з коронавірусом. Цікаво, що якщо боротьба за третє місце - більше питання майбутнього, то вже в понеділок визначиться володар нагороди «Кращий тренер України» в рамках премії «Футбольні зірки України-2020». Боротьбу з Мірчею Луческу ведуть якраз Віктор Скрипник та Олександр Рябоконь, тому особливо цікаво, хто ж виграє після чергового очного протистояння наставників.

У продовженні ж анонсу, скажемо, що саме з розташування «Олімпіка» взимку «перекочував» у «Зорю» найгучніший новачок міжсезоння. Іранський форвард Захедітабар Шахаб за перше коло встиг набити вісім голів, ставши одним з кращих бомбардирів УПЛ. Втім, «Десні» 25-річний нападник ще не забивав, та й взагалі не «розписувався» у воротах жодної з команд лідируючої п'ятірки. Саме час?

Чернігівський клуб був трохи активнішим на трансферному ринку, запросивши Крістіана Діму з Румунії, «виписавши» на перспективу Богдана Білошевського з «Динамо» (уродженець Чернігівщини тут же починав юнацьку кар'єру), а також повернувши добре знайомого і своїм уболівальникам, і луганським, Дениса Безбородька. До слова, свій останній матч у складі «Олександрії» форвард зіграв якраз проти «Зорі», вийшовши на заміну і відзначившись двома жовтими картками, достроково завершивши поєдинок. З цієї причини тепер Безбородько з луганчанами не зіграє, а ось у «Зорі» також через дискваліфікації пропустять зустріч Владислав Кабаєв та Владлен Юрченко.

У своєму останньому матчі на турецьких зборах колектив Віктора Скрипника переграв «Динамо» Тбілісі - 2:1, і якщо Юрченко провів на полі більше години, то Кабаєв поєдинок пропустив. Голами тут відзначилися Владислав Кочергін та 20-річний форвард Данило Алефіренко, який ще не грав в УПЛ. «Десна» на завершення зборів спарингувалася з «Вентспілсом», програвши представнику Латвії - 2:3. М'ячі за сіверян забили Ілля Шевцов та Павло Полегенько, а в складі суперників, до речі, грали екс-футболісти «Десни» Костянтин Махновський та Андрій Слинкін.

Згадуючи протистояння «Десни» та «Зорі» в рамках першого кола чемпіонату, відзначимо, що вийшло воно повним драматургії. Велика кількість жовтих, пенальті та вольова перемога чернігівської команди - претенденти на третє місце подарували гідний матч. У грудневому кубковому поєдинку мінімальну виїзну перемогу луганчанам приніс якраз Юрченко, в середині другого тайму ще й вилучений з поля.

З огляду на те, що опоненти сповнені амбіцій - можна чекати не менше гарячого футболу і в суботу. Аби не підвела погода, адже не всі виконавці готові грати в таких умовах. «Ну як можна грати за мінус 10, припустимо? Мінус 8, це нереально, чесно. Я не скаржуся ні в якому разі, але реально це виходить якийсь анти-футбол», - сказав напередодні Безбородько. Синоптики прогнозують якраз приблизно таку погоду, але віримо, що перешкод для гри ні в кого не виникне. Тим більше, сам нападник, нагадаємо, матч пропустить.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Василь, Абу Ханна, Іванисеня, Фаворов, Циганікс, Луньов, Назарина, Кочергін, Хомченовський, Шахаб, Гладкий.

«Десна»: Литовка, Полегенько, Гітченко, Єрмаков, Картушов, Домбровський, Чепурненко, Огиря, Діма, Дегтярьов, Шевцов.

 
  • 2.22
  • 3.44
  • 3.24
Зробити ставку
 
  • 2.15
  • 3.50
  • 3.30
Зробити ставку
 
  • 2.20
  • 3.45
  • 3.25
Зробити ставку

13 лютого, субота

«Зоря» — «Десна» 
Чернігів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ЗОРЯ  ДЕСНА. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві
Футбол | 25 квітня 2024, 14:42 53
ОФІЦІЙНО. Чорноморець зіграє два матчі з Шахтарем у Києві

Ініціатором перенесення ігор був одеський клуб

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 25 квітня 2024, 00:08 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.