Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 12 сiчня 2021, 11:12
8647
27

Марта Костюк - Вероніка Кудерметова. Прогноз і анонс півфіналу в Абу-Дабі

Найбільший півфінал в кар'єрі обох тенісисток

| Оновлено 12 сiчня 2021, 11:12
8647
27
Марта Костюк - Вероніка Кудерметова. Прогноз і анонс півфіналу в Абу-Дабі

У вівторок, 12 січня українка Марта Костюк (№99 WTA) проведе півфінальний матч на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі. Суперницею третьої ракетки України стане четверта ракетка Росії Вероніка Кудерметова (№46 WTA). Орієнтовний час початку матчу в 11:30 за Києвом.
 
Перемога в цій зустрічі повинна принести одній з тенісисток $23,385 призових і 120 очок у рейтинг WTA в додаток до $26,745 і 185 очок, які вже завойовані.
 
Для обох тенісисток це буде найбільший півфінал у кар'єрі. На рівні WTA росіянка чотири рази боролася за путівку до фіналу, але кожного разу програвала. Українка до півфінальних стадій доходила лише на турнірах ITF.
 
Суперниця
 
Кудерметовій 23 роки, народилася в Казані. Істотно прогресувати в рейтингу початку в 2019 році, піднявшись за сезон зі 133-го на 41-е місце. Останні роки Вероніка працювала під керівництвом свого чоловіка і тренера Сергія Демьохіна, але з нового сезону її тренує словацький фахівець Володимир Платенік, який раніше працював з Касаткіною, Сасновіч і Блінковою.
 
У Кудерметової феноменальна статистика перемог в матчах з високорейтинговими тенісистками. З восьми поєдинків проти представниць першої десятки вона виграла п'ять, в тому числі двічі обігравши Еліну Світоліну і Кароліну Плішкову. На турнірах Великого Шолома поки не вражає, в сумі чотири перемоги в основній сітці, далі третього кола не заходила. Паралельно виступає і в парному розряді, найкращі досягнення - перемога в Ухані-2019 в тандемі з Дуань Ін'їн і півфінал US Open-2020 в парі з Анною Блінковою.


Jimmie48 Photography. Вероніка Кудерметова
 
Росіянка відмінно відчуває себе на подачі, швидкість першої може перевалювати за 180 км/год. Грає в атакуючому стилі, переважно плоскими ударами, часто практикує виходи до сітки. З прийомом справи йдуть трохи гірше, але судячи з виступу в Абу-Дабі, останнім часом трохи додала в захисній грі.
 
У сезоні-2020 кар’єра Кудерметової знаходилася у стані стагнації, лише одного разу вдалося виграти більше двох матчів поспіль. Статистика зустрічей після виходу з карантину 6-6. В Абу-Дабі вже зі старту обіграла естонку Анетт Контавейт, а після перемоги над Світоліною можна з упевненістю сказати, що це вже її найкращий турнір в кар'єрі.

Шлях на турнірі

Стадія  Костюк  Кудерметова
1-е коло    Градецка (6-2 6-4) №495 WTA   Контавейт (7-5 6-1) №23 WTA
2-е коло  Се Шувей (6-3 6-7 6-3) №67 WTA   Тураті (6-2 6-1) №318 WTA
3-є коло  Зіданшек (6-1 6-1) №87 WTA  Бадоса (6-4 4-6 6-1) №70 WTA
1/4 фіналу  Соррібес Тормо (0-6 6-1 6-4) №66 WTA  Світоліна (5-7 6-3 7-6) №5 WTA

Перспективи в рейтингу
 
Марта поставила за мету до кінця сезону увійти до топ-50. Уже зараз в онлайні вона знаходиться на 78-й позиції, вихід до фіналу дозволить піднятися ще на 11 рядків, розташувавшись перед подружкою Паулою Бадосою, яка в третьому колі поступилася тій же Кудерметовій. Росіянка прямо зараз бореться за найкращий результат в кар'єрі. Ще одна перемога дозволить стати їй як мінімум 36-ю, раніше рекордним був 38-й рядок.
 
Прогноз
 
Після перемоги над Світоліною букмекери ставлять на Кудерметову. В цьому немає нічого дивного, вона точно фаворит даного протистояння. Марта на цьому турнірі ще не грала з представницею першої півсотні, хоча вже зуміла переграти кілька непоганих тенісисток. І все-таки з сіткою їй дуже пощастило.


Jimmie48 Photography. Марта Костюк
 
Головною перевагою Вероніки буде потужна і стабільна подача, технічний арсенал у неї явно слабкіший. Що стосується потужності ударів, тут приблизна рівність. Головним недоліком Костюк може стати емоційна складова, хоча останнім часом це не заважає їй здобувати результат. Обидві тенісистки провели трисетові чвертьфінали, але навряд чи на старті сезону це сильно вплине на їхній фізичний стан. Всі повні сил і готові до перемог.
 
У Костюк є чим обігрувати Кудерметову, можливостей навіть більше, ніж у Світоліної. Але потрібно постійно тримати стабільно високий рівень, росіянці дуже часто вистачає одного брейка для виграшу сету.
 
Прогноз: перемога Кудерметової у трьох сетах

 
  • 2,45
  • 1,61
Сделать ставку
 
  • 2,3
  • 1,61
Сделать ставку
 
  • 2,25
  • 1,68
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк – серед топів. Стали відомі всі учасниці 1/2 фіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:48 2
Костюк – серед топів. Стали відомі всі учасниці 1/2 фіналу в Штутгарті

Українка увійшла до четвірки найсильніших на найпрестижнішому турнірі категорії WTA 500

Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ
Футбол | 20 квітня 2024, 06:30 18
Брюгге наздогнав Шахтар. Боруссія може завадити гірникам вийти в основу ЛЧ

У клубному рейтингу УЄФА донецька команда ділить 25–27 місця

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Cruijff
Потрібно порвати вату!
SandroKing
Марта сражается на корте лишь сама с собой. Может как легко вынести так же и легко слить. От россиянки в данном конкретном случае не зависит ровным счетом ничего.
Ас Милан Чемпіон
Багато з чим незгоден кардинально:перше Вероніка не грала з таким типом суперниць як Марта-та сама біля сітки витворяти такі речі може, плюс сама кидати дропы, того, що не хватало Еліні.. Я небачу чим Вероніка може дивувати Марту-лише попа даты все в задню лінію.. Мій прогноз-выграш Марти в двох))
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
В этой встрече победит та,которая будет лучше держать свою подачу и меньше психовать,татарке уже 23 года достижений в теннисе практически нет,плюс вчера сил потратила немало,Костюк главное не психовать на корте и всё будет хорошо
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
КОЗАЧКА ВІРИМО В ТЕБЕ!
Sashamar
Так, перша фіналістка відома. Що колгоспниця виграє у Саккарі, в принципі, очікувалося, але щоб так легко...
Виктор Волков
Наши "звёздочки" сплошь валидольные - не дают спокойно посмотреть игру. Но всё равно, благодаря им, мы стали смотреть женский теннис. Так что , спасибо, девчата. Правда, я думаю , что Элина достигла своего потолка, а у Марты и Ястремской всё ещё впереди.
sv_2000
Ерунда прогноз. Марта техничнее, у нее богаче арсенал, в мощи не уступает, круче в защите. Уступает только в опыте... Но и Кудерметовой опыта не бог весть... Ну и эмоциям, конечно, Марта подвержена. Как по мне, Свитолина была бы на много сложнее в силу ее ментальности и опытности. И вчерашняя Торба с ее корявым теннисом тоже была противнее. А с Кудерметовой должна быть хорошая игра. Если хорошо настроится, то зачехлит ее в двух сетах.
П.С.
А буки, да, сильно впечатлились победой над Свитолиной, изменили Марте, паршивцы
vital
Марта насправді трохи схожа на Бьянку, як за манерою гри, так і навіть на обличчя. Для мене не так важливо чи зможе сьогодні Костюк перемогти. Як не крути, це є підготовчий період перед стартом АО. Для Марти суттєвіше хоча б повторити, а ще краще поліпшити свій найкращий результат на шлемах. Марті є ще в чому додавати до старту шлему. У тій же першій подачі, бо наразі ейсів є мінімум. Хай Марта вийде на свій пік форми під АО-2021. Ну і знаючи емоційну Марту, щоб вона раптом після надто вдалого виступу в Абу Дабі, знову не піднялася в зіркові хмари.
tima fialko
Головна вада українок у тому, що вони справжні жінки
Stanislav Matusevych
Щоб самій перемогти мордорку, Марті потрібна потужна і стабільна подача, десь близько до рівня пам'ятного матчу на ЮСО-2020 проти Осаки. І в принципі потрібна стабільна гра, без фірмових американських горок. Незрозуміло, звідки вона може взятися, адже навіть зі значно слабшими суперницями Марта тільки одну гру провела на подібному рівні. Залишається сподіватися більше на те, що після важкої та якісної перемоги над топом Кудерметова трохи одягне корону і почне у притаманному для себе стилі минулих років пуляти по горобцях. Але я б на таке не розраховував. Навіть один сет для Марти завтра буде непоганим результатом, у будь-якому разі вона провела дуже вдалий для себе турнір. Прогнозую перемогу мордорки у двох партіях.