Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 09 сiчня 2021, 16:44
14758
24

Абу Дабі. Костюк вийшла в третій раунд, вигравши повний драматизму матч

Українська тенісистка обіграла 67-у ракетку світу, але змусила вболівальників понервувати

| Оновлено 09 сiчня 2021, 16:44
14758
24
Абу Дабі. Костюк вийшла в третій раунд, вигравши повний драматизму матч
Jimmie48 Photography. Марта Костюк

Третя ракетка України Марта Костюк (№99 WTA) продовжує перемагати на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.
 
18-річна українка в матчі другого кола обіграла Се Шувей з Китайського Тайбея (№67 WTA).
 
Абу Дабі. Друге коло
Марта Костюк (Україна) - Се Шувей (Китайський Тайбей) - 6:3, 6:7(4), 6:3

У другому колі Костюк грала вже не так пасивно, як в першому. Се Шувей - суперниця, яку потрібно тримати під перманентним тиском, інакше в плані точності вона переграє будь-яку тенісистку. Але представниці Китайського Тайбея не вистачає потужності і швидкості, за рахунок цього її і потрібно обігрувати.
 
Марта відразу ж взялася за роботу, граючи в атакуючому стилі з частими виходами до сітки. Це принесло свої плоди й українка повела 2:0. Але третій гейм розпочався з двох подвійних від Костюк, її суперниці вдалося розмочити рахунок. Це не зламало українку і вона продовжила грати в домінуючому стилі. У першому сеті вдалося зробити ще один брейк, який дозволив виграти партію. Сетбол на прийомі реалізувати не вдалося, але на своїй подачі все склалося.


 
Друга партія почалася багатообіцяюче. Марта на всіх парах мчала до перемоги, виграючи гейм за геймом. Але з рахунку 5:1 трапився незрозумілий емоційний провал. Костюк почала програвати очко за очком, гейм за геймом, дуже переживаючи кожну невдачу. Коли вона закричала: «Мамо, я не знаю, що робити!», стало якось не по собі. Абсолютна впевненість в перемозі швидко розвіялася. Се Шувей зуміла зрівняти рахунок і тільки після цього Марта виграла шостий гейм. Залишалося в черговий раз успішно подати на матч, але ще один важливий гейм був програний під нуль. Тай-брейк дуже прогнозовано завершився не на нашу користь.


 
Здавалося, що в третій партії за такого емоційного стану буде якщо не розгром, то як мінімум нуль шансів на успіх. І починалося все зовсім не райдужно. Марта не могла знайти свою гру і поступалася 1:3. Раптово, вперше за шість спроб, вдалося захистити свою подачу і далі стало набагато легше. Костюк повернулася в гру, що дуже швидко позначилося на результаті. До кінця зустрічі Се Шувей не виграла більше жодного гейму, не маючи шансів зачепитися в жодному з них.
 
Марта в черговий раз підтвердила свій статус королеви драми, але на цей раз все завершилося вдало. Є підозри, що досвід даного поєдинку принесе їй велику користь в подальшому. Навчитися збирати себе в кулак на високому рівні після таких безглуздих провалів - дорогого коштує. Тим більше, якщо попалася непогана сітка.
 
У наступному раунді Костюк змагатиметься з Тамарою Зіданшек зі Словенії (№87 WTA).
 
Також сьогодні матч другого кола проведе Еліна Світоліна.

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром
Футбол | 27 квітня 2024, 19:39 1
Український легіонер виграв перший чемпіонський титул з Баєром

Артем Степанов виграв з «фармацевтами» західну зону Бундесліги U-17

Третя ракетка світу зупинила Ястремську на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 27 квітня 2024, 22:26 10
Третя ракетка світу зупинила Ястремську на супертурнірі в Мадриді

Даяна майже зуміла камбекнути в першій партії після 0:5, але сил не вистачило

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kollekciy
Марту з Перемогою. Знову неочікувано повернулася дуже хороша та красива гра. Але ці вирішальні моменти, як завжди. Я вже думав, зільє, ала чудом знову зібралася, і зараз це найголовніше, навчитися грати до кінця, і перемог буде багато.
sv_2000
Марта играла очень неплохо. Хорошо двигалась, подавала, играла и мощно и вариативно... Вплоть до 5:1 и подачи на матч. А потом пришел Бабайка и стало тяжело. Но справилась в конце концов и с Бабайкой
kollekciy
Якщо відкинути нервові гейми, Марта грала просто супер, витягувала та атакувала не гірше за Еліну. Якщо зможе так зібратися на наступну гру, матиме великі шанси з Зиданшек. Та мабуть на ходу, але і в Марти гра наче прорізається.
Александр Науменко
В онлайн рейтингу вже 94-та.
Yelsss
Хороша перемога,так тримати.
Потрібно підніматися в топ—50 у цьому сезоні
Stanislav Matusevych
Як добре, що я цього не бачив) На Марту треба багато нервів. А проти Зіданшек буде ще важче. Адже її, на відміну від вікової Се, не задавиш потужністю, і вона прекрасно грає в контратаку. Чи залишилися фізичні та психологічні сили у Марти? Тим не менше, найкращий поки у кар'єрі результат на колишніх Прем'єрах, нинішніх WTA 500 досягнуто, як і рекорд у рейтингу.
axylinam
Хорошая победа,но лёгкий матч превратился в валидольный,нужно срочно развивать умственные способности и нанять хорошего психиатра или психолога
Trasher311987
Красава, только если Ястремская передавала оливье не хавай его выкинь
Ас Милан Чемпіон
Таке враження, що автор незнає Марту-це шо вперше вона так вимикається а потім включає характер чого крім, напевне, Завацької нема в жодній українок... З позитивного це знову таки видно, що навіть технічній СеШе нема чого против оставити не емоційні Марті))) також робота Флокатіса видна, ну недарма ж він фізіо Циципаса тоже... А далі.. Сітка хороша все від Марти залежить
Trollface
Молодец, так держать!
kollekciy
Згадайте Осаку в фіналі АО, там наче потрійний МП втратила. Це буває з багатьма. А, от те що змогла зібратися для Марти це майже вперше, і це головне досягнення. Раніше завжди зливала майже 6:0.
Vladlen
Марта могла легко в третьем сете 6:0 выиграть, но на брейкпоинте не попала прием на вылет и после этого начались нервы, посыпались ошибки, соперница переслалась ошибаться и такое огромное преимущество во втором сете уплыло. Но благо в третьем сете смогла проявить характер и на морально волевых качествах дожала соперницу. Пусть возьмёт пару совет у Светолиной, где можно найти хорошего психолога, без этого в современном теннисе не обойтись.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Журавко
Умница,Марта! Справилась!
Александр Ад
молодец конеш но натужно
Sashamar
Гру не бачив, тому міркування, вибачте, так, зі стелі. Здається, справа не в психології, а в фізиці. Не треба було Марті вчора й пару грати. Взагалі, як на мене, зарано їй ще грати на одному серйозному турнірі і одиночку і пару. Добре, що вік С'єх дався взнаки, і вона теж вимкнулася, а Марта витягла гру на морально-вольових
rosti79
главное чтобы на метане опять не поймали