Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 12 сiчня 2021, 06:00
24551
61

Українського півфіналу в Абу-Дабі не буде. Світоліна програла росіянці

Українка знову в трьох сетах поступилася Вероніці Кудерметовій

| Оновлено 12 сiчня 2021, 06:00
24551
61
Українського півфіналу в Абу-Дабі не буде. Світоліна програла росіянці
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) завершила виступи на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.
 
26-річна українка, посіяна на турнірі під другим номером, в матчі 1/4 фіналу поступилася Вероніці Кудерметовій з Росії (№46 WTA).
 
Абу Дабі. 1/4 фіналу
Еліна Світоліна (Україна) - Вероніка Кудерметова (Росія) - 7:5, 3:6, 6:7(3)

Світоліна дуже хотіла взяти реванш у Кудерметової за поразку в Москві. Тоді вона явно не показала своєї найкращої гри, хоча через два тижні і дійшла до фіналу Підсумкового турніру.
 
Після феєричного матчу за участю Марти Костюк дана зустріч виглядала більш академічно. Обидві тенісистки потужно перестрілювалися плоскими ударами, лише зрідка змінюючи малюнок гри. Кудерметова іноді витягувала Світоліну до сітки, українка встигала не завжди. Перший сет пройшов у рівній боротьбі, але Еліна зловила суперницю на невеликому спаді в 11-му геймі, після якого росіянка банально не встигла відігратися.


 
У другому сеті Вероніка зменшила атакуючий запал, практично зрівнявшись зі Світоліною за рівнем тиску в атаці. Дивно, але це принесло плоди. Кілька разів на важливих м’ячах Еліна помилилася, відпустивши опонентку на два брейки вперед. Відіграти такий запас у Кудерметової малореально, подає вона надпотужно.


 
А ось третя партія могла гойднутися в будь-який бік. Незважаючи на те, що росіянка довгий час вела з брейком, в шостому та восьмому геймах Світоліна мала чудові шанси відновити статус-кво. Вийшло у восьмому, після чого пішов легкий захист своєї подачі, але прийняти на матч не вийшло. Тенісистки ще раз обмінялися брейками і пішли на тай-брейк. І якщо вчора суперниця дуже хвилювалася в цей момент, то сьогодні - ні. Кудерметова грала впевнено і заслужила на перемогу.
 
Побачити український півфінал в Абу-Дабі завтра не вийде, але продовжуємо вболівати за Марту.
 
Відзначимо, що у Світоліної перервалася шестиматчева серія перемог над росіянками. Також до цього поєдинку вона виграла 40 матчів поспіль, взявши гору у першій партії. Еліна збереже п'яту сходинку в світовому рейтингу.
 
Це були друга зустріч тенісисток, росіянка знову здобула перемогу в трьох сетах (Кубок Кремля-2019).
 
У наступному раунді Кудерметова змагатиметься з українкою Мартою Костюк (№99 WTA).

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна – наймолодша збірна серед учасників Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 22:12 4
Україна – наймолодша збірна серед учасників Євро-2024

У команди Сергія Реброва великий потенціал

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Коментарі 61
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Жаль.
Элина достойно боролась, но проиграла, бывает. Марте, кстати, может быть и лучше Кудерметова. Не будет пиетета перед старшим товарищем. В общем, спасибо Элина, Марта камон!
olegg1261
Не зважаючи на поразку Еліні повага і подяка,за самовідданість ,за боротьбу,за спортивний характер!
pricolist
А спорт юа писал Костюк сыграет со Свитолиной. Зачем бежать впереди батька в пекло?
alex55
Чему учит Свитолину её тренер, не понятно. Наверное создавать себе проблемы, а потом их преодолевать. Сколько матчей смотрю, сценарий один и тот же. Перебить мяч на сторону соперницы и потом бегать по углам отбивать удары оппонентки. Никакого креатива, мысли или обострения для соперницы. Порой даже обидно.
Andrian Harandzha
Дійти до чвертьфіналу - не провал. Але не відчувалось легкості та надії, що Світоліна може повернути матч на свою користь. А шкода - сітка була сприятлива. Успіхів в майбутніх іграх.
Publius
Только один положительный момент в этом всем есть - не надо выбирать, за кого болеть в полуфинале. Шансов у Марты маловато, будем надеяться на удачу, она очень бы не помешала.
Олег Мандрівник
Вчера выдохлась, на сегодня сил уже не осталось
Віктор Савчук
за гру можна подякувати, по результату видно що старалась. З топ-10 лише Соболенко залилась, так що менше ниття, ще цілий попереду.
Alexandr Dovgan
Чесно кажучи, Еліні сьогодні конче необхідно було.... програвати!! Хоч ми і всі вболівали за український півфінал! Всі турніри Великого Шолому після виграного попереднього турніру Світоліна зливала, тому бажаю успіхів на АО!!
dudigo78
Нормально грала Еліна. Не феєрично, але і без провалів. Є таке поняття, як незручний суперник. Сьогодні було саме це. По крайній мірі в Марти появились хоч незначні, але шанси на фінал, бо зі Світоліною це був би матч в одні ворота, як і у всіх українок в матчах проти Еліни. Марті звичайно цей гіпотетичний фінал набагато потрібнішій, ніж Еліні, яка в тенісі вже виграла все окрім ТВШ. Так що вболіваємо завтра за Мартусю, а Елі відновитись і добре зіграти на АО
AleksMih
Аукнулся взад в том числе и деньгами откровенно слитый и ненужный матч на приснопамятном позапрошлогоднем кубке кремля , что это был слив понимали все, однажды даже эксспонсор Юра в интервью как-то нечаянно об этом проболтался, но после него у Кудерметовой появилась слабая надежда на превосходство, теперь это твердая уверенность. Но поведение семейки Кудерметовых - папик-хоккеист подхлопывал перед подбросом Свитолиной на подачу даже на решающем тайбрейке - это натуральное скотство, эмоциональной Марте надо быть готовой к таким гадостям.
Vladlen
Как хорошо Элина провела 1 сет, и так безобразно 2 следующих. Апофеозом игры был тайбрейк, не одной хорошей первой подачи и такие детские ошибки на приеме. Все таки со второй подачей надо что то делать или прогресса больше не будет.
Александр Ад
ну что ж надеемся что матч со Свитолиной отобрал у россиянки много сил,хотя в третьем сете эта худорукая била по мячу подозрительно очень мощно.Марта .думаю сделает правильные выводы из сегодняшнего поражения Элины и не повторит ее ошибок
sharp
Желаю Марте удачи !
Stanislav Matusevych
Після другої поспіль однотипної гри можна точно казати, що за міжсезоння нічого в тенісі Еліни не змінилося. Все ті ж помилки при спробі загострень проти атакуючої тенісистки, до того ж багато простих невимушених. А з осени додалися ще проблеми зі встиганням до дропів. Цей рік Еліні буде вкрай важко закінчити знову у топ-10.
Кудерметова здивувала тим, що у другому сеті змінила гру, відійшовши у захист і давши змогу Еліні напомилятися по повній. Мені здавалося, що мордорка на таке не здатна. Марті, зважаючи на це, завтра буде дуже важко. Потрібно буде одразу вмикатися в гру, американські гірки вже не пройдуть. І статистика проти мордорок у Марти ще погана. Шкода, що до українського дербі справа не дійшла.
BekXan
Бывают неудобные соперники скорее тот же случай.Может получилась и соперник не простой и чуточку под устала.Вопросы остались с элементарной техникой что то у Свитолины в этом вопросе не ладиться.
Sergey Dorofeev
Пока тренировать будет Эндрю, Элина "законсервируется" в подобных результатах. "Сложно что-то менять ничего не меняя!" (с)
Ked
Да уж...Физика явно подвела Элину. А у Кудерметовой конечно физра на высоком уровне, не первый раз она вытягивает матчи засчет выносливости, просто лошадь. Но думаю Марте эта лошадка вполне по зубам. Даже если по 3 сетам, тут физикой Марту уже не возмешь.
Stanislav Matusevych
Причин у регресі Еліни декілька, однак головною я бачу саме Монфіса. Не самого Гаеля, звичайно, а те, скільки Еліна часу та емоцій витрачає на нього. Не маючи тенісного суперталанту, своїх успіхів вона досягла завдяки працездатності та концентрації на справі. Ділити увагу між тенісом та бойфрендом так, щоб залишатися у топі, не вийде. Доведеться робити вибір, і дуже швидко, адже Еліна давно вже не юніорка, а грати до віку Вільямс вона не зможе через дуже енерговитратний стиль тенісу.
nika007
Свитолиной намного комфортне играть с Халеп, Барти, Плишковой на Итоговом турнире где она каждый раз в финале среди лучших чем на маленьких турнирах ВТА