Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 12 сiчня 2021, 02:07
43417
39

Костюк здійснила потужний камбек в 1/4 фіналу, програвши перші 7 геймів

Марта вийшла до півфіналу турніру в Абу-Дабі

| Оновлено 12 сiчня 2021, 02:07
43417
39
Костюк здійснила потужний камбек в 1/4 фіналу, програвши перші 7 геймів
Jimmie48 Photography. Марта Костюк

Третя ракетка України Марта Костюк (№99 WTA) продовжила переможну серію на турнірі WTA 500 в Абу-Дабі.
 
В 1/4 фіналу 18-річна українка обіграла іспанку Сару Соррібес Тормо (№66 WTA).
 
Абу Дабі. Чвертьфінал
Марта Костюк (Україна) - Сара Соррібес Тормо (Іспанія) - 0:6, 6:1, 6:4

Матч очікувався непростим, але щоб настільки інтригуючим... Соррібес Тормо трохи незручна суперниця для Костюк через свій стиль, тим більше, до сезону іспанка підготувалася дуже непогано. Так, на турнірі вона не зустріла жодної топової суперниці, але опонентки Костюк не були набагато сильнішими.
 
Старт трохи шокував. Марта виявився не готовою до гри суперниці, яка топ-спіном вкручувала м'яч глибоко під задню лінію, змушуючи Костюк підстрибувати для кожного удару. Українка чомусь намагалася атакувати не з найзручніших позицій, що частенько приводило до невимушених помилкок. Навіть феноменальні виходи до сітки рятували не завжди. Іспанка і тут часто знаходила відповіді, та ще й не помилялася, проробляючи при цьому колосальний обсяг бігової роботи. А як вам той факт, що за шість геймів у неї була одна невимушена помилка, та й то через незграбно підставлену ракетку. У підсумку в першому сеті Костюк виграла всього 9 очок, але 8 з них були зароблені потом і кров'ю.


 
Перший гейм другої партії продовжив сценарій першого сету, але потім картина на корті стала кардинально протилежною. Іспанка хотіла зіграти трохи безпечніше, а українка зробила висновки зі своїх попередніх помилок. Марта більше не атакувала з незручних позицій, де треба, терпіла, чекаючи свого шансу. Соррібес Тормо не встигла перебудуватися і була буквально знесена з корту. Окремо варто порівняти її статистичні показники з першим сетом.


 
Ще у другій партії згадався матч іспанки проти Аріни Соболенко в 1/4 фіналу Острави-2020. Тоді Сара виграла перші 10 геймів, але програла наступні 12. Перспектива такого результату не могла не радувати, але боротьба вийшла куди більш завзятою. Обидві тенісистки трохи втомилися і шість геймів поспіль в третьому сеті не могли захистити свої подачі. Першою це вдалося іспанці і вже в наступному геймі вона мала прихований матчбол. Українці вдалося відігратися, після чого вже вона вела гру, маючи кілька відмінних шансів закінчувати поєдинок. Для фінальної точки знадобилося трохи часу, але було видно, що сьогодні Костюк грала краще.
 
Найбільше радує, що Марта вчиться справлятися зі своїми емоціями. Рівень її таланту, ігрового інтелекту і фізичних можливостей дозволяє розраховувати на швидкий прогрес. Поки що потрібно грати і набиратися досвіду, так далеко вона ще не заходила.
 
У наступному раунді Костюк змагатиметься проти росіянки Вероніки Кудерметової (№46 WTA).
 
Це буде перший півфінал Костюк на турнірах WTA.

Оцініть матеріал
(144)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 39
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleksandr Taktaiev
Єєєєєєєєєєєєєєс!!!!!
Це саме той камбек після безнадійного старту, якого у Марти не було давно (роки???).
Хочеться вірити, що це для Марти переломний момент.
Stanislav Matusevych
Окремо хочу відзначити багатогранність саме тенісного таланту Марти. Далеко не кожна атакувальна тенісистка здатна на довгі перестрілки з задньої лінії у вичікуванні та створенні моменту для атаки, після чого йде фірмова гармата. Даяна, наприклад, на подібне фізично не здатна. Ну й у сітки Марта вже зараз одна з найкращих у жіночому Турі. Парі сьогоднішніх воллеїв позаздрили б і багато чоловіків.
Shchebet
Этот Валидол покруче чем в исполнении Свитолиной!
Бомба!
Ked
Умничка Марта!!! С победой!!! Очень хотелось бы посмотреть на полуфинал землячек!!! Элине удачи!
Oleksandr Taktaiev
По-перше, хочеться відмітити гру біля сітки, за яку було б не соромно нікому з топ-10.
Нерви - їх вдалося вгамувати, це друга передумова виграшу.
І остання, третя складова, - адаптація. Марта винесла гарний урок після першого сету і далі використала стиль іспанки на свою користь.
Stanislav Matusevych
Марта така Марта! Програти майже без шансів перші 7 геймів матчу, щоб потім самій виграти 7 поспіль геймів. І у третьому сеті влаштувати з іспанкою парад брейків. Але вже вдруге за турнір з цих проблем вдається вийти переможницею. Подавши сьогодні на матч, що важливо. Так, суперниці лише з другої половини першої сотні, тим не менше, прогрес очевидний. І все ж, роботи над психологією залишається вкрай багато.
В рейтингу Марта стає 78-ю. Мета на сезон вже ближча.
Vyacheslav Kruts
Блин Мартуся як я за тебе вболивав,аж до сих пор трусе.Ты велыка молодець,просто нервишкы трохы побороть и першу подачу сыльну зробыть и ты будеш всих пидряд натягывать.
relax-1984
Вот переживают наши девочки за своих болельщиков, ну чтобы им скучно не было, дарят дружно им емоции даже в избытке ))) А вообще умничка Марта!!! Выключил в третьем сете при 3:4 15:40, думал всё, щя 3:5 и зэ энд... Покрутился по хате, думаю ну как такое не досмотреть, а там Мартуся как раз выходит на матч подавать ))) И как уверенно сделала это, что, мягко говоря, не свойственно нашим девчонкам... Кароче, расдухарился я тут ))) Просто БРАВО!!!
MiddleGreek
Все-таки вигризла. Перший сет, насправді, не виглядав так безнадійно, як показує рахунок. Сильно поспішала, намагалась грати ультраагресивно і суперниця по суті просто підбирала помилки, втім показуючи хороший рівень у вирішальних моментах. Потім зібралася, перестала поспішати, ну і звичайно, почало таланити. Добре, що матч затягнувся, бо видно було, що останні 3 гейми у Марти вже сил не ставало на емоції, тому вона повністю зосередилася на грі. А взагалі, це була дуже приємна гра для очей. Стільки варіативності, вигадливих підступів з обох сторін, гра біля сітки подекуди була просто феноменальна. Якщо Світоліна пройде далі, це явно не буде репризою третього кола АО.
olegg1261
Шанувальники тенісу напевно знають цитату Сирени Вільямс"Найголовніша моя суперниця це дівчина в дзеркалі"На мій погляд ці слова в повній мірі стосуються і Марти.Коли вона приборкує свої нерви то її гра майже бездоганна.
axylinam
Блестящий результат,если закрыть глаза на первый сет и кучу подарков сопернице в третьем сете
Александр Ад
молодец,через тернии к звёздам!!!!!
Ас Милан Чемпіон
Молодець.. Хочеться виділити плюси:мало хто так з дівчат грає біля сітки як Марта, нуі характер як завжди, коли в тебе нічого нейде.. Ну і робота фізіо з Греції.. Марта додала в витривалості...
Віктор Савчук
Що не матч то драма, практично всі поєдинки чвертьфіналу, Вчора Еліна добряче довела майже до інфаркту, а сьогодні Марта повторила.Одна одну підтримують. Неймовірний камбек. Вирішальним був 8 гейм на подачі Марти, який вигризла з великими труднощами.
Sashamar
Ось ми вже 78-мі ...
sv_2000
Молодец. Ключом к победе стала активная игра Марты, пусть и не всегда безошибочная. В мутном болоте перестрелок с соперницей было тяжело. Хотя, надо сказать, и в перестрелках Марта хороша... Все она умеет и готова у нее варит будь здоров
donPedro
Такі камбеки зміцнюють віру в свої сили.
Можливо наступного разу це заставить її боротися до кінця, а не псіхувати і зливати гру.
avtv5555
Марта молодец. Ждем полуфинал с Элиной. Обоим удачи.
kollekciy
Марту з Перемогою. Змогла таки не зневіритися, та знайти ключ до гри іспанки. В першою сеті було враження що змусити на помилку іспанку не можливо.