Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 23 грудня 2020, 15:05
2496
3

Олександр ВОЛКОВ: «Детройт у новому сезоні зробить ставку на Михайлюка»

Екс-гравець «Атланти Хокс» – про майбутній сезон НБА

| Оновлено 23 грудня 2020, 15:05
2496
3
Олександр ВОЛКОВ: «Детройт у новому сезоні зробить ставку на Михайлюка»
twitter.com/DetroitPistons

Колишній голова Федерації баскетболу України Олександр Волков, який виступав з 1989 по 1992 рік в НБА за «Атланту Хокс», поділився очікуваннями від нового сезону в найсильнішій баскетбольній лізі світу, а також припустив, як може скластися сезон для українців Святослава Михайлюка в «Детройті» і Олексія Леня – в «Торонто».

Про сезон в цілому

– Поки фаворитом сезону я бачу «Лейкерс». Не думаю, що хтось може сказати тут щось оригінальне. Розумієте, НБА - це така річ, що передбачити переможця на початку сезону неможливо. Тут і травми, і якісь ще речі можуть вплинути. Але якщо «Лейкерс» залишиться в цьому ж складі, то мені складно уявити, хто їх зможе обіграти в фіналі.

Чого чекати від нового сезону в НБА. Західна конференція

Цікаво буде подивитися на «Бруклін». Якщо Харден приєднається до «Брукліна», то буде взагалі чудово. З іншого боку, команді знадобиться якийсь час, щоб зігратися і стати сильним колективом. Тому, їм буде непросто нав'язати конкуренцію. Все-таки, «Лейкерс» має чемпіонський склад, який вже довів свою спроможність і силу. За гравцями, і в цілому, по командній грі, «Лейкерс» посилився за рахунок придбань. Можливо, Рондо гравець більш командний, ніж Шрьодер. Але, з іншого боку, авторитет гравців «Лейкерс» може змусити Шрьодера більше грати на команду. Він молодший, свіжіший, і в якійсь мірі Шредер і Рондо схожі за манерою гри. Але Рондо більше захищається, у нього є лідерські якості. Все-таки, він грав у командах-переможцях, в «Бостоні» і «Лейкерс», які ставали чемпіонами.

Цікаво буде подивитися на «Голден Стейт», тим більше, що Томпсона поки не буде. Як буде виглядати команда без нього, взагалі незрозуміло.

«Кліпперс» з новим тренером і гравцями, на мій погляд, поки не зможуть нав'язати конкуренцію «Лейкерс». На Заході, взагалі, єдиною командою, яка зможе попити крові у «Лейкерс», буде «Денвер». Команда молода, але вже з чемпіонськими амбіціями.

На Сході добре виглядає «Мілуокі», але я не вірю, що ця команда зможе стати чемпіонами. Навіть при тому, що вони зберегли Адетокумбо, але поки у нього не буде стабільного кидка, в який він сам буде вірити, вони не зможуть досягти успіху. У плей-оф це взагалі може зіграти в мінус, там команди скрупульозно розбирають один одного і знають слабкі сторони, як лідерів суперника, так і всієї команди в цілому.

twitter.com/raptors

Чого чекати від нового сезону в НБА. Східна конференція

«Торонто», як мені здається, буде сильною командою. Може бути, до такої міри, як була в чемпіонський сезон. Що стосується «Маямі», то я не впевнений, що команда зможе додати. Свій максимум вони дали минулого сезону. Може, «Хіт» і підростуть, але не до такої міри, щоб обіграти «Лейкерс».

Святослав Михайлюк

«Детройт» зробить ставку на Святослава Михайлюка. Якщо йому не завадять травми або інші чинники, він може дорости до гравця стартової п'ятірки або грати шостим номером з лавки, в цілому, отримати хорошу кількість ігрових хвилин. Знаючи Михайлюка, його бажання, мотивацію і любов до баскетболу, як він тренується, то цілком допускаю, що він може вийти на новий, ще більш високий рівень.

Святослав Михайлюк готується до нової ролі в «Детройт Пістонс»

Що стосується команди, то мені складно судити, в якому стані вона знаходиться. Поки я не бачу, як грає «Детройт», у них часто відбуваються заміни, та й в плей-оф вони давно не були. Складно передбачити, на якому рівні буде «Детройт» в цілому. Я сподіваюся, що Михайлюк отримає свій стабільний ігровий час і буде досить плідним на майданчику.

Олексій Лень

Що стосується Леня, я вже казав, що команда «Торонто» дуже серйозна. Там хороший менеджмент, хороший тренер, у нього є можливість приносити користь команді. Але по передсезонному періоду незрозуміло, як це буде виглядати. Я думаю, що Леню будуть давати більше часу, ніж він отримував раніше. Але, коли почнеться сезон, то все може трапитися. Головне – залишатися здоровими, не отримувати травми, використовувати свій шанс і вірити в себе.

Олексій Лень в «Торонто» – найкраще, що могло статися з українцем у НБА

Я думаю, що Олексій і Святослав – талановиті гравці і здатні на більше, ніж вони показували. Чим швидше вони розслабляться в хорошому сенсі слова, повірять у свої можливості, тим краще буде для них. Персональна внутрішня відповідальність сковує їх. А їм треба розслабитися і грати у вільний баскетбол і використовувати весь свій потенціал і талант.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії
Футбол | 09 травня 2024, 23:47 0
Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії

Олег Орєхов спеціально для Sport.ua – про резонансний епізод півфіналу ЛЧ

Плей-оф НБА. Оклахома-Сіті не впоралася з Далласом, фаіско Бостона
Баскетбол | 10 травня 2024, 07:25 0
Плей-оф НБА. Оклахома-Сіті не впоралася з Далласом, фаіско Бостона

Набирає обертів другий раунд нокаут-стадії в лізі

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Яценко
А Кліпперс сьогодні відповіли таким прогнозам)))