Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 листопада 2020, 01:15
2911
5

Інгулець, обігравши Олімпік, здобув першу перемогу в сезоні

Дві грубих помилки голкіпера не залишили шансів донецькій команді

| Оновлено 30 листопада 2020, 01:15
2911
5
Інгулець, обігравши Олімпік, здобув першу перемогу в сезоні

Програму 11-го туру української Прем'єр-ліги завершував мат між «Інгульцем» і «Олімпіком». Командами в чомусь схожими, а в чомусь - абсолютними антагоністами.

У обох колективів тривала однакова неприємна серія. І той, і інший незмінно пропускали в попередніх шести матчах, причому зробили це синхронно по 11 разів. Але при цьому команда з Кропивницького залишалася найбільш миролюбною в нинішньому чемпіонаті країни - «Інгулець» 7 разів зіграв внічию. А ось «Олімпік» був найбільш безкомпромісним - 1 нічия, але і та з рахунком 3:3.

Відзначимо і той факт, що в умовах «коронавірусного» футболу саме донецька команда перед звітним поєдинком постраждала більше. Ігор Климовський вніс до заявки на гру лише 15 прізвищ.

Однак це не завадило саме «Олімпіку» почати матч з позиції першого номера. Вже на першій хвилині гості створили перший небезпечний момент. І незабаром з'ясувалося, що навіть з таким «знекровленим» складом донецька команда грає першим номером. Вона домінувала, але «привезла» гол у власні ворота.

Драме віддав пас на воротаря в цілком простій ситуації. Але Бетім, зупинивши м'яч, не зміг його вибити - влучив не по круглому снаряду, а в груди Сітчінави, який налетів шулікою. Той встиг вразити ворота, після чого впав на газон - 1:0. Відзначимо, що це був перший і єдиний удар в площину воріт «Олімпіка» до перерви.

Гості не зупинилися, однак в першому таймі зрівняти рахунок так і не зуміли. Другу половину зустрічі також почали активніше. Однак незабаром стало зрозуміло, чому Бетім в цьому сезоні до сих пір не зіграв жодної хвилини. Бартулович навісив зі штрафного справа - воротар, здавалося, зловив м'яч, але не втримав його, і круглий між ніг Бетіма прошмигнув у сітку - 2:0!

І все одно, ініціатива залишалася у гостей. Вони мали повну перевагу (60:40% у володінні м'ячем, 9:3 за ударами після перерви), двічі перевірили на міцність каркас воріт, проте забити зуміли тільки в компенсований час. Вийшовший на заміну Каргбо прострілив з флангу - і м'яч у штрафному знайшов руку захисника. Шахаб з точки пробив по центру, але сильно і під поперечину, і тут же арбітр дав фінальний свисток - 2:1.

«Інгулець» здобув історичну першу перемогу в УПЛ і, набравши, 10 очок, піднявся на 10-ту сходинку турнірної таблиці. У суботу команда їде в гості до «Львова». У «Олімпіка» 13 балів і 9-е місце. 6 грудня «олімпійці» приймають львівський «Рух».

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Інгулець» - «Олімпік» - 2:1

 Сітчінава (17), Бартулович (54) - Шахаб (90 + 6, з пенальті).

 Лупашко (69), Янаков (76), (90+5) - Драме (32), Романовський (46), Снурніцин (61).

«Інгулець»: Кринський - Кучеренко, Балан, Бартулович - Запорожець, Коваленко (Мкомола, 73), Козак (Янаков, 58), Павлов, Семенко (Лупашко, 46), Синьогуб - Сітчінава (90+3).

«Олімпік»: Бетім - Драме, Снурніцин, Лебеденко, Цимбалюк - Ксьонз, Романовський (Каргбо, 62), Політило, Кравчук (Кириленко, 74), Тейшейра (Аблітаров, 85) – Шахаб.

Стадіон: «Зірка» (Кропивницький).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєр повторив неймовірний рекорд Ювентуса для топ-5 ліг Європи
Футбол | 16 квітня 2024, 08:39 7
Баєр повторив неймовірний рекорд Ювентуса для топ-5 ліг Європи

Команда Хабі Алонсо знаходиться на серії з 43 матчів без поразок

Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело
Футбол | 15 квітня 2024, 16:35 3
Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело

Щоправда, ця інформація не надто стикується з тим, що повідомлялося раніше

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Голяченко
Не знаю как вас, а меня вратарь Олимпика повеселил
UKRAINE FAN
У вратаря Олимпика что ставка горела?
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
salamanka1982
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Зная склонность Олимпика к сдаче матчей, меня гложат сомнения по поводу результата... Или зарядили только вратаря? В моей команде в начале 90-х тоже был один вратарь, который часто предлагал свои услуги соперникам, даже в домашних играх не гнушался этим делом....