Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 листопада 2020, 02:56
9558
30

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Давно говорив, що я проти VAR. Втрачається краса футболу»

Наставник дав коментар за підсумками матчу УПЛ

| Оновлено 29 листопада 2020, 02:56
9558
30
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Давно говорив, що я проти VAR. Втрачається краса футболу»
fcdynamo.kiev.ua

Головний тренер київського «Динамо» відповів на запитання представників ЗМІ на прес-конференції після матчу з «Ворсклою» (2:0).

- Уже два матчі поспіль Супряга не виходить у стартовому складі, в центрі нападу грає Вербич. Ви в ньому зневірилися?

- COVID-19 вніс певні зміни в усі аспекти гри – і до організації, і до складу. Супряга довгий час грав, виходив у стартовому складі, адже він молодий і перспективний футболіст. Але у нас всі гравці в рівній мірі претендують на місце у стартовому складі. Вербич теж після травми довгий час приходив до тями, довгий час не грав, але потім додавав і додавав. Однак те, що він зараз грає, не означає, що він – гравець основного складу, а Супряга – ні.

- Як оціните суддівство – скасування чистого м’яча, вилучення Забарного?

- Мені нема чого коментувати щодо цього питання, оскільки я теж нічого не зрозумів.

- У другому таймі ви провели подвійну заміну, після чого на хвилин 5-7 події пішли не за сценарієм «Динамо». Чи не пошкодували ви про ці заміни?

- Я не збирався робити ці заміни, але в найближчі дні на нас очікує наступна гра. Ми дали відпочити одним гравцям і надали ігровий час іншим. Я незадоволений тим, як Гармаш увійшов, точніше не увійшов до гри. Дійсно, ми трохи втратили у контролі м'яча в середині поля, хоча продовжували створювати моменти в атаці. Але вже не було такого контролю м'яча, який був до замін.

- Склалося враження, що VAR дуже негативно позначився на динаміці гри. Напевно, рекордний час пішов сьогодні на перевірки за допомогою VAR...

- Я висловлював свою думку ще коли УЄФА проводило збори тренерів з усієї Європи. Я тоді сказав Мішелю Платіні, що я проти введення VAR, мотивуючи це тим, що втрачається краса, динаміка футболу.

Наприклад, коли гравець стелиться у підкаті, і в динаміці це виглядає як чоловіча боротьба, то при перегляді уповільненого повтору на деяких кадрах епізод виглядає зовсім інакше, що призводить до червоних карток. Нога в останній момент трохи піднімається або, послизнувшись, гравець зовсім трохи чіпляє опонента. Вважаю, що футбол від таких епізодів тільки втрачає.

Якщо весь час керуватися повторами і рекомендаціями VAR, то матчі доведеться закінчувати вшістьох або всімох. Футбол – це контактна гра, у якій ніхто не хоче поступатися. Напевно, я – людина іншого покоління, і мені здається, що спектакль від цього нововведення втрачається.

- З чим пов'язане непотрапляння до заявки на сьогоднішню гру Віталія Буяльського?

- Вчора на тренуванні він пішов у клінч з Денисом Гармашем, і при зіткненні у нього постраждало ребро.

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Омбудсмен пояснив, чому надіслав лист Шевченку
Футбол | 19 квітня 2024, 17:26 0
Омбудсмен пояснив, чому надіслав лист Шевченку

Михайло Спасов здійснює перевірку

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 13
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
В условиях гнусного поведения лохметовских шестерок во главе с павленкой Динамо потребуется большое мужество, чтобы стать чемпионом. Но мы это уже проходили неоднократно в своей истории. Попробуем эту подлую систему все таки преодолеть. Удачи киевскому Динамо на пути к золоту 2020/2021 и выходу в евровесну 2021!!!
DKTheBest2
Просто у нас судді з VARом як мавпи з гранатами.
Монзуль сьогодні продемонструвала як бабло перемагає VAR. Якщо хтось ще сумнівався, то сьогодні мали вже прозріти.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Та да. Вроде и смотрит в экран, а толку нет
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lenares85
А как офсайд нарушения поля не считается. там было случайно футболист выбивая мяч просто поскользнулся желтой бы было достаточно
Владимир Копяк
Никто не задумывался над тем, почему Катька в такой фаворе у Лучи? Злые языки поговаривают, что у них далеко не служебные отношения, но это такое...Ей свою жизнь надо устраивать, время для активного судейства не так уж и много осталось. Есть арбитры, которые отрывают голову команде с высоким уровнем профессионализма, а есть глухари, типа Кати, которые делают это в наглую, зная, что ее трогать не будут за ее беспредел на поле, пользуясь тем, что мужикам как-то западло морду женщине бить на поле. Да разве она одна у нас такая? Когда я смотрю на судейство Бойка, Арановского, Можаровского - рука тянется к гранатомету...
wojsergivan
особенно когда на поле или на vare ахметовская проститутка монзуль да здравствует уаф с продажным павелко
Анатолий Елисеев
Пусть Мирча потренирует Ингулец или Минай и тогда после игр с ДК и ШД выскажется по поводу вар
McLay
Монзуль тупа курка, їй не місце в суддівському корпусі, навіть в найнижчій лізі.
bas9
Странный Луческу, ему теряется красота футбола. Да что там VAR, тогда уж и судей заодно удалить, вот будет динамика, вот будет контактная игра! Некоторые типы выживают из ума незаметно... )
nicksaf
Удаление мораеса -- имитация принципиальности и равноудалённости от шахтё и от ДК Монзуль. Я ей не верю. В ответственный момент она проявит эту "принципиальность и равноудалённость" с пользой для шахтё.
tima fialko
Гундосить з будь-якого приводу,це суть Луческу.Вар треба вдосконалювати,щоб визначали гол значно швидше,але відміняти,то дурість.Справедливість повинна бути у всіх серьозних речах.А що у світі серьозніше життя і футболу
bullyUA
Как Катьке повезло в жизни, что у нее нет яиц. А то надо было бы оторвать.