Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 29 сiчня 2024, 05:43
34917
80

Теоретичні шанси зберегли. Зоря в більшості розгромила АЕК

Луганчани здобули першу перемогу в поточному груповому турнірі Ліги Європи

| Оновлено 29 сiчня 2024, 05:43
34917
80
Теоретичні шанси зберегли. Зоря в більшості розгромила АЕК
twitter.com/aek_fc_official

Три поразки в трьох попередніх турах за різниці забитих і пропущених м'ячів 2-9, це, звичайно ж, не той результат, на який розраховували луганчани на початку турніру. Тому для футболістів «Зорі» гра в Афінах стала останнім шансом зберегти хоча б теоретичні шанси на вихід із групи. Причому навіть нічия чинного бронзового призера чемпіонату України при перемозі «Браги» в паралельному поєдинку з «Лестером» ставила шлагбаум перед нашим клубом на цих надіях.

Господарі поля, у складі яких вийшли два українці Дмитро Чигринський і Євген Шахов, досить активно почали матч і вже на перших хвилинах провели кілька небезпечних атак. Особливо запам'ятався удар справа на 3-й хвилині хорватського легіонера Марка Лівайя, але м'яч пролетів зовсім поруч зі штангою.

Відбивши стартовий натиск грецької команди, гості стали сміливіше йти в атаку. Ось тільки до завершального удару по воротах суперників справа у них довгий час не доходила. І лише на 28-й хвилині Андрій Циганікс по хитромудрій траєкторії пробив у дальній кут, але в ціль не влучив. Ще одного разу цей же футболіст «Зорі» завдав непоганий удар на 41-й хвилині, однак і тут м'яч пролетів повз ворота.

Це, мабуть, і все чим запам'ятався перший тайм. Було багато боротьби, емоцій, порушень правил, проте гра, в основному, проходила між двома штрафними майданчиками і практично без гольових моментів.

Втім відразу після перерви на 47-й хвилині затяжна атака «Зорі» ледь не призвела до забитого м'яча. Це Владлен Юрченко приблизно метрів з двадцяти бив у лівий від себе кут воріт, але зовсім трохи не влучив. А ще за хвилину «АЕК» залишився у меншості. Другу жовту картку в матчі за удар ліктем в обличчя Дмитра Іванисені отримав Євген Шахов і вона відразу ж перетворилася для нього на червону.

Цікаво, що маючи на одного гравця менше, греки на 52-й хвилині цілком могли відкрити рахунок, якби не голкіпер «Зорі» Микита Шевченко. Він у блискучому стрибку парирував дуже сильний і небезпечний удар у виконанні Муамера Танковича. А потім на 61-й хвилині забили українці. Гольова атака зародилася на лівому фланзі, звідки майже від кутового прапорця Андрій Циганікс виконав передачу в район воротарського майданчика. Першим на м'ячі опинився воротар греків Георгіос Атанасіадіс, але він не втримав круглого в своїх руках і впустив його прямо під ноги Артему Громову. Той сповна скористався таким «подарунком» і закотив м'яч вже у порожні ворота.

У господарів поля були можливості для того, щоб відігратися. Причому на 67-й хвилині це ледь не сталося при курйозних обставинах. Ефстратіос Сварнас з правого краю, здавалося, бив просто навмання, але м'яч полетівши високо вгору, опустився прямо в штангу. При цьому Микита Шевченко просто спостерігав за тим, що відбувається. І щастя для «Зорі», що ніхто з суперників не був готовий до такого відскоку.

А потім вдруге успіху досягли гості. Свою індивідуальну майстерність і вміння точно пробити приблизно з лінії штрафного майданчика продемонстрував Владислав Кабаєв. На 75-й хвилині він отримав передачу від Дмитра Іванисені і, трохи підробивши м'яч під ліву ногу, завдав разючого удару в дальній нижній кут.

На 86-й хвилині крапку в цій грі з пенальті поставив Владлен Юрченко. Він чітко реалізував одинадцятиметровий, призначений за порушення правил проти Максима Луньова, який буквально за кілька хвилин до цього вийшов на заміну.

Ось так «Зоря» взяла переконливий реванш у грецького клубу «АЕК» за поразку в Запоріжжі. Тож боротьба за вихід з групи для підопічних Віктора Скрипника ще не завершена.

Ліга Європи. Група G. 4-й тур.

«АЕК» - «Зоря» - 0:3

Артем Громов (61), Владислав Кабаєв (75), Владлен Юрченко (86, пенальті)

Євген Шахов (43), Муамер Танкович (49), Андре Сімоеш (55), Ефстратіос Сварнас (70) - Віталій Вернидуб (49), Владислав Кочергін (73)

Євген Шахов (дві жовті картки)

«АЕК»: Георгіос Атанасіадіс - Йонуц Неделчяру, Дмитро Чигринський, Ефстратіос Сварнас (Ставрос Васілантонопулос, 82), Емануель Інсуа, Міхаліс Бакакіс (Константінос Галанопулос, 65) - Андре Сімоеш (Теодосіс Махерас, 87), Ненад Крстічіч, Євген Шахов - Муамер Танкович (Карім Ансаріфард, 66), Марко Лівая.

«Зоря»: Микита Шевченко - Йоель Абу Ханна, Віталій Вернидуб, Денис Фаворов, Дмитро Іванисеня - Андрій Циганікс, Владлен Юрченко (Михайло Перович, 87), Владислав Кочергін (Максим Луньов, 82), Артем Громов (Аллах'яр Сайядманеш, 87) - Олександр Гладкий (Єгор Назарина, 63), Владислав Кабаєв (Сергій Гринь, 87).

Стадіон: «Спірос Луїс» (Афіни, Греція).

Арбітр: Аліяр Агаєв (Баку, Азербайджан)

АЕК - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(127)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд
Футбол | 19 квітня 2024, 04:59 0
Фенербахче – Олімпіакос – 1:0 (пен. 2:3). Серія пенальті у ЛК. Відеоогляд

Дивіться відео голів та огляд поєдинку чвертьфіналу Ліги конференцій

Коментарі 80
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Интересный Паца
Красавчики!!!!
Алексей Голяченко
Молодцы. Что тут сказать. Реально заскучал за голами в еврокубках от наших. Молодцы мужики
Поручик Ржевский
Спасибо.
Подсластили пилюли этой кошмарной недели.
Ну, и свой парень Шахов тоже помог.
Главное, что на тот момент счёт 0:0 был.
Pavel Yakimovich
украинцев против украинских команд скоро выпускать перестанут... то у гента трио, то тут шахов подсобил
ManUtd
Заря приятно удивила, ибо позитивных футбольных новостей на этой неделе я уже не ждал
Михаил Степанов
луч света в царстве тьмы
Taykitanin
Молодці. Приємно здивували, хоч одна команда змогла виграти, ще й в суху. Відповідь всім скептикам(в тому числі й мені). Вернулась надія на позитив.
Aleks04
Фантастика, сон какой-то, иначе не скажешь. С победой Зорька
roman75zpr
Шах (Шахов) и мат! Хорош Заря психанула, а греки уже думали, что они в теплой ванне
garik_trinity
С победой, конечно, но насколько же тугодумная команда. Пока развернется, пока надумает пас отдать, соперник уже успевает накрыть.
Sunrise
Порвали! Красавцы!
Надеялся что будут играть спокойно, в удовольствие, а там как выйдет. Спокойно вроде получилось, только в конце было пару нелепых обрезов.
Вадим Максимов
Зоря с победой!!! После такого старта группового этапа собрались, есть характер и амбиции. После всех результатов наших команда, кажется что это сниться.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bonv
Респект Зорі!! Браво Мужики!!
Sunrise
Греки ещё в Запорожье грубо играли. Там чудом без удаления уехали. Сегодня продолжили - вынимайте.
Sunrise
Чёй-то не видать прогнозистов доматчевых. Они только о счете разгромном спорили в пользу АЕКа))) Ну бывает, ляпнешь ерунду, а потом и признаться стыдно)))
Vadim-77
Молодцы ! Доказали, что рано команду сбрасывать со счетов и принесли очки в копилку Украины.
https://t.me /fczarya/5948 Интервью Скрипника