Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

УХЛ
| Оновлено 10 листопада 2020, 15:26
1406
0

Феномен новачка: як Краматорськ дебютував у чемпіонаті УХЛ

Розповідаємо про те, чому новачок УХЛ дасть бій всім командам в чемпіонаті

| Оновлено 10 листопада 2020, 15:26
1406
0
Феномен новачка: як Краматорськ дебютував у чемпіонаті УХЛ

У сезоні 2020/21 УХЛ розширила склад учасників, додавши на хокейну карту два абсолютно нових клубу і відродивши київський "Сокіл".

Один з абсолютних дебютантів, зібраний фактично з нуля, і в досить стислі терміни - "Краматорськ" - вже на старті сезону показав потужний результат, мало не створивши сенсацію в першому ж матчі в історії команди.

Виходячи з того, що "Краматорськ", який ще до дебюту в національній першості скидали з рахунків, видав настільки яскравий старт, ми підготували матеріал про те, в чому ж феномен цієї команди і чому краматорчани стануть колючим суперником для інших клубів.

Cклад

Більша частина складу краматорського клубу вже добре знайома українському вболівальнику. Тут зібрали багато майстерних і досвідчених хокеїстів, які раніше вже захищали кольори лідерів українського чемпіонату. Наприклад, капітаном клубу став екс-нападник "Донбасу" і "Кременчука" Севастян Карпенко, а одним з перших новачків команди став екс-капітан "Дніпра" Андрій Жвачкін. Ці нападники останні кілька сезонів грали в складі стабільних і впевнених лідерів першості, допомагаючи цим клубам на шляху до медалей.

Також склад краматорського клубу поповнили нападники Гліб Кривошапкін і Дмитро Халін, які не так давно дебютували в дорослому хокеї в складах "Кременчука" і МХК "Динамо", виграли золото юніорського чемпіонату, а минулий сезон провели в США. Тепер же обидва нападаючих готові застосовувати свій досвід в Україні, допомагаючи абсолютному дебютанту в його першому сезоні в УХЛ.

До того ж, в "Краматорську" виступають і інші екс-хокеїсти "Донбасу", "Дніпра", МХК "Динамо" і "Білого Барса" - Айнарс Подзіньш, Денис Василенков, Юрій Качан, Олександр Воронін, Михайло Геворкян, Олексій Сиротенко та голкіпер Михайло Шевчук. До слова, саме цей воротар став першим номером у краматорчан і відразу довів, що таке тренерське рішення було вірним.

Такий потужний кістяк досить вдало розбавили легіонери, які мають досвід гри в Азіатській лізі, а також чемпіонатах Білорусі, Чехії та Казахстану.

Наприклад, Сергій Пахмурін і Микита Полухін сезон 2019/20 провели в казахстанській першості. А Едуард Гринь, Микита Зуєв і Дмитро Гринкевич всю кар'єру відіграли в чемпіонаті Білорусі, де Гринь в сезоні 2017/18 вигравав національну першість разом з "Німаном".

Микола Столяренко, Артем Сурсов і Денис Ковальов приїхали в Україну з Азіатської хокейної ліги, де в сезоні 2018/19 у складі "Сахаліну" вигравали золоті медалі.

Саме за рахунок такого потужного і "працюючого" складу з абсолютно різних, але досить досвідчених виконавців команда змогла успішно стартувати в чемпіонаті УХЛ Паріматч. І це навіть незважаючи на те, що до першого офіційного матчу проти чинного чемпіона України (!), Команда тренувалася на льоду трохи більше тижня.

Тренерський штаб

Тренерський штаб краматорського клубу очолив білоруський фахівець Павло Мікульчик. Це другий клуб наставника в ролі головного тренера - до цього Мікульчик тренував білоруську "Ліду". Як асистент головного тренера, Мікульчик також встиг попрацювати в "Металурзі", "Динамо-Молодечно" і солігорському "Шахтарі".

Цікавим є той факт, що під час перебування гравця Павло Мікульчик виступав в Україні - в сезоні 2011/12 білорус був заграний за київський "Беркут". Всього за свою кар'єру гравця Мікульчик 4 рази ставав чемпіоном білоруської першості, чотири рази вигравав срібло чемпіонату, а ще двічі завойовував бронзові медалі.

Воротарів у краматорському клубі виховує і наставляє добре знайомий українським уболівальникам наставник Євген Бруль. З сезону 2015/16 Бруль почав працювати з голкіперами в "Донбасі", а до цього працював в "Компаньйоні", білоруських "Німані" та "Вітебську".

Перші матчі

Уже в дебютному матчі в чемпіонаті УХЛ Паріматч "Краматорськ" майже створив сенсацію в матчі проти чинного чемпіона країни "Кременчука". Мало того, що краматорчани першими відкрили рахунок в матчі, вони не поступалися своєму більш зіграному противнику, протримавши інтригу в поєдинку аж до кінця матчу. У підсумку, "Краматорськ" хоч і поступився "городянам" в одну шайбу, але відразу показав себе гідним супротивником, якого не варто скидати з рахунків.

Саме тому "Краматорську" не довелося довго чекати своєї першої в історії перемоги - вже в наступному турі краматорчани мінімально обіграли "Маріуполь" і записали собі в актив перші два очки.

Чого чекати в майбутньому

Такий старт є феноменальним для команди, яку зібрали з нуля в дуже скорочені терміни, а гравці навіть не встигли зігратися на льоду. Незважаючи на це, тренерський штаб за рахунок грамотного підбору гравців зміг домогтися результатів з перших же матчів. А що буде через пару місяців, коли команда зіграється і посилиться новими гравцями, можна тільки уявити.

У листопаді "Краматорськ" двічі зіграє з "Дніпром" і "Соколом", а також проведе по матчу проти "Маріуполя" і "Кременчука". А в кінці місяця "Краматорськ" перевірить свої сили в матчі проти лідера поточного чемпіонату "Донбасу".

Досить щільний графік ігор дозволить команді бути в постійному тонусі, що вплине на підсумкові результати матчів, а щільність в турнірній таблиці і суттєве зростання конкуренції зробить матчі ще яскравішими і більш видовищними для всіх шанувальників українського хокею.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

По-крупному і без напруги. Динамо в Києві розгромило Верес
Футбол | 01 травня 2024, 17:27 293
По-крупному і без напруги. Динамо в Києві розгромило Верес

Команди провели на «Лобановського» відкладений матч 5-го туру УПЛ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.