Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 06 листопада 2020, 13:31
13151
129

Шанси тільки теоретичні. Зоря в Запоріжжі поступилась АЕКу

Підопічні Скрипника програли три матчі поспіль в новому євросезоні

| Оновлено 06 листопада 2020, 13:31
13151
129
Шанси тільки теоретичні. Зоря в Запоріжжі поступилась АЕКу
ФК Зоря

«Зоря» невдало стартувала в груповому турнірі Ліги Європи, програвши два матчі англійському «Лестеру» і португальській «Бразі». Тому для того, щоб ще сподіватися на вихід до плей-оф, підопічних Віктора Скрипника сьогодні влаштовувала тільки перемога. Втім, така ж ситуація була і у грецького клубу, в стартовому складі якого на поле вийшли добре знайомі нам Дмитро Чигринський та Євген Шахов. Адже гості теж мали нуль в графі очок. Одним словом, результат поєдинку був дуже важливим для обох суперників.

На жаль для українських вболівальників, вже на 7-й хвилині «АЕК» повів у рахунку. Лівая отримав м'яч зліва в штрафному майданчику господарів поля і зумів з-під захисника виконати точну передачу в центр на Танковича, який чомусь залишився абсолютно один без нагляду. Той в дотик пробив по воротах і м'яч, зачепивши ногу Циганікса, опинився в сітці воріт.

Звичайно ж, футболісти «Зорі» відразу кинулися вперед великими силами відіграватися, але до ударів справа практично не доходила. А ось контратаки грецької команди виглядали куди більш небезпечними. Так, на 15-й хвилині все той же Танкович ледь не оформив дубль, але йому завадив це зробити Шевченко. Через чотири хвилини помилився вже сам голкіпер «Зорі», потрапивши м'ячем в ноги Лівая. Добре, що в цьому епізоді все обійшлося.

Мабуть, найактивнішим у господарів поля в атаці був Кочергін. Саме від нього виходила найбільша небезпека для воріт греків. На 23-й хвилині після передачі з правого флангу Владислав зробив свій перший удар в цьому матчі, але м'яч полетів вище воріт. А ще за дві хвилини півзахисник «Зорі» пробив здалеку вже низом, однак голкіпер гостей Цідотас виявився на місці.

На 34-й хвилині знову невдало зіграла оборона українців. Цього разу «АЕК» провів швидку контратаку прямо по центру і його футболісти безперешкодно дісталися до воріт Шевченка. Танкович тепер став автором гольової передачі, а його партнер і капітан грецького клубу Манталос з близької відстані просто «розстріляв» ворота господарів поля.

До кінця тайму команди ще встигли обмінятися небезпечними моментами. У гостей знову на ударній позиції на 37-й хвилині виявився Манталос, але головою пробив у руки Шевченку. А у «Зорі» могли відзначитися Кочергін і Кабаєв. Однак у першого завершальний удар на 42-й хвилині зовсім не вийшов, а другий, опинившись прямо перед воротами без опіки на 44-й хвилині, пробив і над воротарем, і над поперечиною.

В перерві Віктор Скрипник провів відразу дві заміни, випустивши на поле Назарину і Сайядманеша, однак малюнок гри практичний не змінився. Більш того, гості дуже агресивно розпочали другий тайм і на 54-й хвилині забили свій третій гол. В цьому епізоді індивідуальну майстерність продемонстрував Лівая. Він отримав м'яч на правому фланзі, змістився в центр і, не зустрічаючи особливого опору від Абу Ханни, пробив лівою ногою в ближній кут. На жаль, і тут Шевченко команду не врятував.

0:3 на початку другого тайму. Такого розвитку подій явно ніхто не очікував. Наставник «Зорі» змінив ще двох своїх футболістів і в гру увійшли досвідчені Фаворов і Гладкий. Однак і з їхньою появою гостроти біля воріт гостей особливо не додалося. Луганська команда хоча і йшла вперед, але виглядала якось приречено.

І тільки на 81-й хвилині Кочергіну, нарешті, вдалося пробити сильно і точно із-за меж штрафного майданчика. Але не встигли господарі поля порадіти забитому голу, як буквально за кілька секунд їм довелося в четвертий раз цього вечора діставати м'яч з сітки своїх воріт. Розігравши з центру, гості тут же доставили м'яч вперед і Лівая оформив дубль.

Скоротити розрив у рахунку «Зоря» могла на 88-й хвилині, коли після виконання стандарту, Вернидуб з близької відстані пробив м'ячем у поперечину. Ось і все, на що були здатні в кінцівці українські футболісти.

1:4 - третя поразка луганської «Зорі» в Лізі Європи і вона, так і не набравши жодного очка після трьох зустрічей, замикає турнірну таблицю.

Ліга Європи УЄФА. Груповий етап. Група G. 3-й тур.

«Зоря» – АЕК Афіни - 1:4

 Кочергін, 81 – Танкович, 7, Манталос, 34, Лівая, 54, 82

 Вернидуб, 65 – Манталос, 29, Ансаріфард, 77, Інсуа, 87

«Зоря»: Шевченко – Циганікс, Абу Ханна, Вернидуб, Хомченовський (Фаворов, 59) – Іванісеня – Кочергін, Юрченко – Кабаєв (Гладкий, 59) – Громов (Сайядманеш, 46), Луньов (Назарина, 46).

АЕК Афіни: Цидотас – Інсуа, Чигринський, Неделчару, Сварнас – Крстічіч (Галанопулос, 85), Шахов (Шабанаджович, 69), Васілантонопулос – Манталос (Ботос, 85), Лівая, Танкович (Ансаріфард, 75).

Арбітр: Вільям Коллум (Глазго, Шотландія).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 13 (5) – 9 (6)
Кутові: 5 – 1
Оффсайди: 2 – 2.

ЗОРЯ-АЕК АФІНИ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 8°C

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Коментарі 129
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avtv5555
Были мужики , а стали муда.и
dd dent
Чёрные дни для укр футбола, все три представителя принесли вместе - О.О.
akush777
СТЫДОБА!
K_Sarioglo@i.ua
Какие там шансы, Заря днище.
AleksDnipro87
Такой беззубой Зари я ещё не видел. Заря и Шахтёр знатно обо*срались
Alex86 1
Читаю с моб. "Недомужики! ...." Думал то про зорьку заголовок, а оказалось то крокодильи слезы эскортница супряги/боднаря льет ... "... Девушка Валерия Бондаря жестко ответила критикам"
Alex86 1
Епрст, не уж-то у нас такой убогий бронзовый призер, который чуть серебрянным не стал что уже и с греками дома погромъ?!
Alehandro
Дно достигнуто. Мне кажется, Скрипнику пора сходить на берег, бо уровень взаимопонимания и командной игры - "колхозные покатушки по воскресениям": игроки, такое чувство, что впервые друг друга видят. Огромное количество обрезок, передач в никуда и в ноги сопернику... во что Заря играет не понятно, но это точно не футбол
K_Sarioglo@i.ua
Админы, забаньте пожалуйста Leg҉e҉nd҉a, он уже просто задолбал.
winner2012
Полный провал Зари по всем фронтам! Как в ЧУ, так и в ЛЕ! Безвольная игра, бестолковая, без мысли, паса, напора, жажды... короче вообще без всего! Все линии проваливаются - вратарь не отбивает, защита не успевает и не предотвращает, центр не созидает и не возвращается, атака не умеет даже пробить нормально. Голы чисто случайны от Зари.
Просто пасы в никуда или в борьбу. Открываний нет, движения нет и даже тактического фола нет!!!
При Вернидубе команду называли мужики - а сейчас просто бабы! Одни негативные эмоции! Даже угловой подать не могут(Юрченко за линию)
Скрипник должен уйти! Не вижу перспектив вообще! Глаза не горят и ничего не происходит. Все просто потерянные.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
garik_trinity
Ребята, забудьте о шансах. С такой игрой последнее место с 0 очков.
maxno
ПОЗОР !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Михаил Степанов
очень разочаровывают....и команда и Скрипник...
baich
Игра в защите кошмарная, растянулись по всей ширине поля, разрывы между линиями. 2-3 вертикальные передачи и уже выход 1 в 1 на наши ворота. Печально
upiter8
Так шо там - Скрип подал уже в отставку???
Sonnenaufgang
Теоретические шансы есть на что?
Ukrainian_football
Хочется задать пару вопросов:
1. Кого вы хотите в своей группе обыгрывать? Чтоб держатся на плаву в Европе, если для вас это нужно. Отвечу сразу. Для болельщиков - нужно.
2. Можете ли вы пропускать хотя бы 1 гол, а не 3 или 4 как вы любите? Вы вообще на поле? Футбольном? Кукурузовом?
Не позорьте Зарю.. Вам не просто так дали прозвище...Его зарабатывали годами неделя того
BekXan
Такое впечатление что Скрипник контракт просто отбывает.Ну реально Заря вообще сникла по всем направлениям.