Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 30 жовтня 2020, 13:11
12631
69

З камбеком не склалося. Зоря програла і другий матч в груповому раунді ЛЄ

«Брага» забила два голи на початку поєдинку і втримала переможний результат

| Оновлено 30 жовтня 2020, 13:11
12631
69
З камбеком не склалося. Зоря програла і другий матч в груповому раунді ЛЄ
twitter.com/FCZorya

Після поразки від «Лестера» з великим рахунком 0:3 у першому турі групового турніру Ліги Європи, футболісти «Зорі» проводили свій дебютний поєдинок на своєму полі з португальською «Брагою». Суперник, до речі, стартував тоді з домашньої перемоги, причому з тим же результатом, над грецьким клубом АЕК.

Цікаво, що у порівнянні з поєдинком в Англії наставник луганської команди Віктор Скрипник виставив майже той самий склад, за винятком воротарської позиції. Її дещо несподівано зайняв Нікола Василь.

Гості розпочали матч дуже вдало для себе, забивши два голи у ворота «Зорі» вже до 12-й хвилині. І обидва рази їм вдавалося провести швидкі контратаки. Спершу на 4-й хвилині після передачі від Рікарду Есгаю з правого флангу Пауліньо, випередивши Віталія Вернидуба, метрів з семи у дотик спрямував м'яч у сітку воріт господарів поля. А незабаром вже Ніколас Гайтан завершив стрімку комбінацію своїх партнерів, пробивши лівою ногою приблизно з лінії штрафного майданчика точно під поперечину.

До такого розвитку подій українські футболісти явно не були готові, але, треба відзначити, що прийшли в себе вони досить швидко і через деякий час цілком могли скоротити відставання в рахунку. Так, на 14-й хвилині Єгор Назарина бив з-за меж штрафного майданчика у правий нижній кут, але воротар португальців Ліма Матеус був уважний і в падінні м'яч відбив. А ще за дві хвилини Владислав Кочергін також наважився на дальній удар і тепер вже голкіпер «Браги» парирував м'яч з-під поперечини на кутовий.

На 29-й хвилині Владислав Кабаєв отримав відмінну передачу і на швидкості намагався  увірватися до штрафного майданчика суперників, але був збитий Давідом Карму. В цьому епізоді цілком можна було показувати гравцеві португальського клубу червону картку за фол останньої надії, проте арбітр матчу Георгій Круашвілі з Грузії обмежився тільки жовтою. Що ж стосується перспективного штрафного удару, то його виконував Владлен Юрченко, але пробив він прямо в Ліму Матеуса, який стояв у правому куті воріт.

Далі «Зоря» володіла помітною ігровою перевагою і кілька разів загострювала ситуацію в атаці. Однак по-справжньому гольові моменти змогла створити тільки перед самою перервою. Обидва рази на ударній позиції опинявся Владлен Юрченко. В першому випадку на 45-й хвилині він бив метрів з двадцяти, але трохи повз ціль. А вже у компенсований арбітром час після скидки від Владислава Кабаєва півзахисник луганчан не зумів влучити в ціль, перебуваючи в центрі штрафного майданчика прямо перед воротами.
   
У другому таймі господарі поля також більше володіли м'ячем і частіше атакували, ніж їхні опоненти. Але знову небезпечних моментів було не так багато, а коли вони виникали не дуже виходило із завершальними ударами. Так, на 58-й хвилині Владислав Кабаєв бив з лівого кута штрафного майданчика в дальній кут, але не влучив. За три хвилини Владислав Кочергін робив гостру передачу на Олександра Гладкого, який щойно вийшов на заміну, проте українця на мить випередив захисник гостей. Були непогані можливості для завершального удару у Дмитра Іванисені, Владлена Юрченка, Дмитра Хомченовського, але і їхні удари мети не досягли.

На 77-й хвилині Владислав Кабаєв і Олександр Гладкий вдвох вибігали проти одного захисника «Браги» і воротаря. Кабаєву треба було зробити точну передачу на партнера і тоді гол, здавалося, буде неминучий. На жаль, але і в цьому епізоді гравцям «Зорі» не вдалося реалізувати момент і м'яч було втрачено.

А ось по завісу матчу два непогані шанси збільшити рахунок вже мали футболісти португальського клубу. Однак обидва рази вдало зіграв Нікола Василь, який зумів парирувати небезпечні удари з близької відстані від Гільєрме і Андре Орта.

І все ж «Зорі» вже у компенсований арбітром час вдалося вразити ворота Ліми Матеуса. На 90+6 хвилині відмінний дальній удар з-за меж штрафного майданчика вийшов у Дмитра Іванисені - м'яч влетів у правий нижній кут воріт. Шкода, що було вже пізно врятувати цю гру.

В підсумку «Зоря» зазнала другої поразки в групі G Ліги Європи, так і не набравши очок при різниці забитих і пропущених м'ячів 1 - 5.

Ліга Європи. Група G. 2 тур.

«Зоря» - «Брага» - 1:2

Дмитро Іванисеня (96) - Паулінью (4), Ніколас Гайтан (11)

Давид Карму (29), Франсержио (78) - Владислав Кочергін (35), Владислав Кабаєв (47)

«Зоря»: Нікола Василь, Віталій Вернидуб, Денис Фаворов (Йоель Абу Ханна, 87), Дмитро Іванисеня, Ловро Цвек, Дмитро Хомченовський, Єгор Назарина, Владислав Кочергін, Владлен Юрченко (Михайло Перович, 87), Владислав Кабаєв (Аллах'яр Сайядманеш, 81), Максим Луньов (Олександр Гладкий, 62)

«Брага»: Ліма Матеус, Рікарду Есгаю (Вітор Тормена, 91), Франсишку Моура, Раул, Бруно Віана, Давид Карму, Ніколас Гайтан (Юрі Медейруш, 66), Андре Каштру (Алі Аль-Мусраті, 79), Франсержио, Паулінью (Гільєрме Шеттіне, 79), Рікарду Орта (Андре Орта, 66)

Арбітр: Георгій Круашвілі (Грузія)

Стадіон «Славутич-Арена» (Запоріжжя, Україна)

ЗОРЯ - БРАГА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(41)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 69
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
K_Sarioglo@i.ua
У игроков Зари банально не хватает класса даже для группы ЛЕ, к сожалению и домашние стены помочь не могут.
Archie FireLion
Толку из этих всех коэффициентов УЕФА с такими говнокомандами играть итак некем. Максимум 1-3 от Украины и всё. Может Шахта что-нибудь наберет, может ДК хоть немного. А эти все немощные Засри, Десны даже не уровень Лиги Европы. Идем стопами Греции и Румынии, те также когда-то были в 10-ке, а потом резко откатились вниз.
Sunrise
Просидели 70 минут на чужой половине, моменты создавали, но завершение просто мрак. Ну обязаны они как профессионалы бить хорошо по воротам... А так, один хороший удар и сразу гол, но поздно.
Надеюсь Аллахьяр быстрее форму наберёт, в нём чувствуется возможное усиление.
Ну и жаль что судья оказался плохим. Не дать такую 100% красную - это грубейшая ошибка. Интересно посмотреть было бы на португальский автобус в десятером целый час.
Archie FireLion
Хватит называть этих немощей кривоногих "мужиками". Они даже не уровень Лиги Европы.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Rzechpospolita
Сколько бездарных ударов от игроков Зари, что здаётся такое ощущения, что просто напросто отсутствует класс у некоторых игроков Зори... Ну как так в простых ситуациях(когда даже не накрывают тебя) бить настолько мимо ворот...
Vytas Meskauskas
Зоря при скрипнике конечно намного сильнее чем при Вернедубе, есть атака , контроль мяча. С португальской командой 70% владение это что то с англичанами 50 на 50 . При Вернедубе 2-3 атаки за весь матч и автобусы. У команды есть будущее с этим тренере и его более менее агресивной атакующей тактике но нужен хороший нападающий.
The Moon Gggg
Интересная игра с ужасной реализацией забивных моментов, не фартануло Заре сегодня фартанет завтра, вцелом мне понравилось с каким настроем вышла команда на поле👍😀 надеюсь следующий раз повезёт больше👊
Istm
Враження, що Зорі все це не треба.
Ну а рівень техніки гравців і зокрема вміння бити по воротах - жахливі.
Ще Ребров в Києві виграє і залишаться кроти. Вони хоча б в ЛЄ вже точно мають пройти.
Mac_Gyver
Заря или Десна всегда готовы выиграть/сыграть вничью с ДК или ШД.
Но перед Вольфсбургом или Брагой коленки начинают дрожать. Почему?
vishu
З таким захистом Зорька і від АЕК може отримати пару банок
paulgreeen
Как же на фоне посредственного европейского середняка проявляется крайне низкий уровень игроков Зари...
ctrag-o9
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Amil Aliev
Итого, за все эти годы, когда Премьер лига пытается выср*ть третью команду, имеем полное отсутствие третьей команды, кто бы не выходил в группу ЛЕ - полный провал. Поэтому,
Sunrise
Такое ощущение что из эпохи Вернидуба все помнят только как мы на контрах Днепр рвали. А как с середняками-аутсайдерами не могли забить делая по 30 навесов в никуда, не помните?
Зачем нам на контры молиться? Они и близко не гарантия успеха. Там тоже мастерство нужно иметь. И медали в чемпионате взять вряд ли получится если у команды только контры хорошо поставлены. А выйти в евровесну боюсь так только раз в десять лет получится.
Nazarij - Oleg
футбол - це коли забивають голи...а ЗАРЯ не вміє забивати..це не з РУХОМ грати - де суддя видалив два гравці..
а на воротах ,що за БОЙКО стояв ?)
що не удар по воротах - то три метри над воротами...один Шахтар коефіцієнт не витягне..Зоря в єврокубках - НОЛЬ !
Dodogodori
Після пропущених голів думав вимкнути трансляцію , та все ж подивився весь матч і не шкодую . В принципі грали добре але реалізація 0-льова. Перший гол протупили явно захисники а другий нікому претезій нема. Нічого, ще перемоги будуть!🥇🥈🥉
Alex86 1
Увы, но не особо нам пока и нужны доп места в евро кубках, если б даже была возможность расширить представительство, по факту играть могут лишь дк да шд с переменным успехом, ну а мужики пока что му***ки первые 2 тура, а жаль. Нет у нас даже третьей команды для ЛЕ.
Максимум сможем участвовать в гумно кубке который третий хотят придумать.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
The Moon Gggg
Если бы сравняли 2:2 да ещё Брага получила красную то можно было бы сравнить игру с вчерашней 😁😁😁