Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 09 жовтня 2020, 21:21
32696
20

Тримаємося в грі! Україна U-21 мінімально обіграла Румунію

Перемогу команді Ротаня приніс точний удар Булеци з пенальті

| Оновлено 09 жовтня 2020, 21:21
32696
20
Тримаємося в грі! Україна U-21 мінімально обіграла Румунію
frf.ro

«Без надії сподіваюсь!». З таким лейтмотивом відомого вірша Лесі Українки заходила збірна України серед юнаків віком до 21-го року на домашній поєдинок восьмого туру кваліфікації до чемпіонату Європи-2021 проти одноліток з Румунії. Гра на полі «Оболонь-Арени» в столиці України між прямими конкурентами в турнірній таблиці нашого секстету велася лише на два можливих результати. Будь-який здобуток, окрім перемоги, не міг влаштовувати команду Руслана Ротаня, яка серйозно недобрала очок під час попередніх протистоянь. У тому числі, і в грі першого кола проти суперників за звітною дуеллю.

Збірна Румунії U-21 украй успішно пройшла цей кваліфікаційний цикл, про що говорили 16 набраних очок за сім поєдинків. При цьому, усередині колективу пройшла зміна кадрів на позиції головного тренера, а Мірел Редой уже встиг вилетіти з головною командою країни з кваліфікації до перенесеного на 2021-й рік «дорослого» Євро за підсумком учорашнього поєдинку з Ісландією (1:2). Йому на зміну прийшов один з найбільш відомих гравців Румунії нового тисячоліття – Адріан Муту, з яким команда вже зуміла двічі перемогти на момент початку звітного поєдинку.

Проблеми нашої збірної були відомі всім небайдужим. Колектив Руслана Ротаня в хаотичному порядку не набирав необхідні для боротьби бали. І якщо домашню поразку від лідера групи, Данії, можна було компенсувати втраченою на виїзді перемогою, то стартова невдача з Фінляндією (0:2), задала тональність усій подальшій компанії. Туди ж можна було записати і програний за 15 хвилин поєдинок першого кола проти Румунії (0:3).

Два абсолютно різних за смисловим навантаженням тайми видали команди в цей вечір. Однак варто зазначити, що команда Ротаня зуміла скинути з себе тягар психологічного тиску, і провела більшу частину ігрового часу не просто в контролі м'яча, але ще і в досить агресивній атаці. Серйозно завадити цьому міг епізод під кінець першої чверті ігрової години, коли один з ривків флангом завершився для Романа Вантуха м'язовим пошкодженням. Захисника миттєво підмінив Орест Лебеденко, чого було цілком достатньо для продовження пресингу в цій зоні.

І саме через лівий фланг кинулася збірна України виконувати всі свої підходи до штрафної, у той час як на протилежній половині поля недостатньо впевнено виглядав у боротьбі з Дубінчаком оборонець Опруц. Однак футболісти нашої збірної це помітили надто пізно. Що примітно – свій найбільш небезпечний епізод у першій половині матчу господарі створили саме після подачі з правого флангу від Луньова, яку невдалим ударом у падінні спробував замкнути Назаренко. На другий тайм Ротань вирішив натиснути в проблемній зоні суперника, тому на поле вийшов Топалов.

Реалізувати цей крок нашого тренерському штабу не вдалося через пошкодження у Опруца, замість якого на поле після перерви вийшов Бобок, що нівелювало перевагу Топалова в «свіжості» в ногах. Але нахил атаки України в бік правого флангу це не змінило. На фінальні півгодини гри, коли перемогу нашій команді вже було потрібно, із оглядом на час, що залишився до фінального свистка, виривати, на поле вийшов Георгій Цітаішвілі, і в завершенні наступів почала з'являтися осмисленість.

Фактично, гравець київського «Динамо» став героєм нашої збірної в цей вечір. Саме його ривок в правий фланг штрафний завершився, будьмо справедливі, намальованим пенальті нібито за фол Костаке. Румуни довго сперечалися, поки Булеца готувався до точного удару в лівий верхній кут, але на матчі не було VAR, тому арбітру не було на що спертися у своєму рішенні.

Господарі поля вийшли вперед за 10 хвилин до кінця основного часу, проте миттєво могли пропустити під час подачі кутового з лівого флангу, яка завершилася ударом головою від Пашкану в ближню штангу. Не можна не відзначити невдалу гру Різника на перехопленні, хоча наш голкіпер до цього справно справлявся з вибором позиції. На більше гостям часу не вистачило, тому зі столиці України вони їдуть ні з чим, однак все ще мають шанси одноосібно вирішити долю проходу в наступний раунд.

Наступним матчем для збірної України U-21 стане гостьова гра проти Північної Ірландії, а Румунія прийматиме на своєму полі головного аутсайдера нашої групи – Мальту.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Груповий етап. Група 8. 8-й тур.

Україна U-21 – Румунія U-21 - 1:0

 Булеца, 80 (пен.)

 Бондаренко, 24, Булеца, 58, Різник, 88 – Опруц, 42, Влад, 72

Україна U-21: Різник – Вантух (Лебеденко, 15), Сирота, Попов, Дубінчак – Батагов, Булеца, Бондаренко (Чех, 67) – Назаренко (Цитаїшвілі, 60), Сікан (Шевцов, 67), Луньов (Топалов, 46).

Румунія U-21: Влад – Опруц (Бобок, 46), Гіце, Пашкану, Харуц – Чобану (Іту, 77), Марін, Олару – Мецан (Дрегуш, 65), Костаке, Ман (Моруцан, 77).

Арбітр: Фуркат Атажанов (Шимкент, Казахстан).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).
Удари (у площину): 11 (4) – 13 (7)
Кутові: 8 – 5
Оффсайди: 3 – 5.

УКРАЇНА U-21-РУМУНІЯ U-21.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Оцініть матеріал
(168)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vytas Meskauskas
Тактически самая сильная игра от Ротаня. Была и агрессия и контроль мяча и прессингом. Румыны тоже сильно играют. Жалко что так изначально не играли. В таком же стиле и сб сыграть с Германией.
Vit18
Сподобалася гра Батагова, бачу в ньому перспективу на майбутнє
Віталій Ткачук
З таким складом Тренер виграв би групу, але в нас Ротань Сильніше було лише покоління Мілі і ко..
Vbolivalnyk-Peter
Лівішого пеналя ще не бачив. Звичайно вітаю наших з перемогою, однак така собі сумнівна. Гравці хороші - тренер ніякий. Поставте Петракова - буде результат. А так тільки " за заслуги" посади роздають....
Vbolivalnyk-Peter
Ще щось подібне було у ворота Шахтаря у матчі з МС.
yuriy_kent
Румыния будет принимать на своем поле главного аутсайдера нашей группы – Мальту.
О каких шансах можно говорить? Ротань на выход. Так позорно молодежка еще не играла.
stop2018
Т.е. за такой пеналь и такую победу не стыдно? Победы не пахнут???