Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 вересня 2020, 01:17
9266
16

Цецадзе цього не бачив. Зоря знищила ПФК Львів за один тайм

Головний тренер львів'ян не був присутній на грі своєї команди і не побачив погрому від суперників

| Оновлено 28 вересня 2020, 01:17
9266
16
Цецадзе цього не бачив. Зоря знищила ПФК Львів за один тайм
ФК Зоря

Після напружених захоплюючих протистоянь у рамках суботньої частини четвертого туру Української Прем'єр-ліги, на наступний календарний день очікувалися не менш цікаві поєдинки. Так склалося на старті нового сезону, що до моменту очного протистояння на полі львівського стадіону «Україна», ПФК «Львів» і луганська «Зоря» перебували на сусідніх позиціях у підвалинах турнірної таблиці. Із тією лише відмінністю, що колектив Георгія Цецадзе ще не набирав очок в двох своїх попередніх матчах.

З невстановленої досі причини, головного тренера львів'ян не було в технічній зоні на звітній грі. Можливо, саме з цим можна пов'язувати той факт, що склади команд глядачі і транслятори дізналися тільки в момент виходу їх на футбольне поле. У Львові в цей день сильно дощило, тому до газону легендарного стадіону футболістам довелося звикати в терміновому порядку.

Гірше за всіх з цим завданням, як це не дивно, упорався голкіпер господарів поля. Литовченко не зміг дати раду вже першій спробою Владлена Юрченка нанести дальній удар, випустивши м'яч собі за спину. Важкий початок для ПФК «Львів», проте в подальшому проблеми для них почали формуватися подібно до снігової грудки.

Цецадзе, хоча і не був присутній на грі, вочевидь дав вказівку своїм підопічним грати в три центральні захисники, та ще й з максимально високим блоком. А оскільки за управління над футболістами безпосередньо в грі відповідали його помічники, то швидко зреагувати на зміну умов не вдалося. «Зоря» накинулася на суперників немов хижак на жертву, і вже до моменту відходу на перерву гру можна було вважати завершеною достроково.

Луганчани через довгий пас спокійно обходили останню лінію оборони суперників, після чого грамотно використовували вільний простір. На завершенні атак легка робота чекала Громова і Гладкого, кожному з яких вдалося записати собі по дублю в цій зустрічі. Олександр при цьому ще й зумів зайти в десятку кращих бомбардирів за всю історію найвищого дивізіону національної першості. Як правило, «Зорі» вистачало для взяття воріт успішної передачі з флангів, на завершенні яких обов'язково будь-хто з нападників правильно вибирав позицію у чужому штрафному.

Після перерви про настільки атакувальну гри гостям зустрічі не було необхідності думати, а їх суперникам залишалося лише дивитися навздогін поїзду. «Золоті леви» атакували та володіли м'ячем навіть більше опонентів у другому таймі, чому провиною була глибока ротація, лінію якої Скрипник провів від самої перерви. Однак головний тренер «Зорі» перестрахувався в обороні, випустивши на поле мотивованого на конкуренцію з Шевченком резервного голкіпера Василя. Саме на плечі Миколи впав обов'язок зберегти ворота своєї команди в недоторканності, і після кількох вдалих сейвів, він успішно довів гру до свого першого формально «сухого» поєдинку за клуб. Усе склалося вдало для «мужиків» в цей вечір, а ось усередині львівської команди відбувається щось незрозуміле.

У наступному турі ПФК «Львів» зіграє перше в своїй історії номінально гостьове дербі проти «Руху», а луганська «Зоря» зіграє на НСК «Олімпійський» з київським «Динамо». При цьому, «золотих левів» посеред тижня очікує протистояння в рамках 1/16 фіналу Кубка України. Колектив Георгія Цецадзе проведе виїзний поєдинок з полтавською «Ворсклою». Підопічні Віктора Скрипника свій шлях в даному турнірі почнуть на раунд пізніше.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

ПФК «Львів» – «Зоря» - 0:5

 Юрченко, 2, Громов, 5, 27, Гладкий, 33, 37

 Клименчук, 32, Грисьо, 64 – Кабаєв, 31, Фаворов, 55, Цвек, 82, Вернидуб, 90

ПФК «Львів»: Літовченко – Челіч, Кравчук, Клименчук – Шина, Борзенко (Романчук, 58), Айнсалу, Комарець (Грисьо, 51) – Кошман (Велвес, 73) – Філіпе, Нич (Казлаускас, 58).

«Зоря»: Шевченко (Василь, 46) – Циганікс, Абу Ханна, Вернидуб, Фаворов – Кочергін (Назарина, 60), Кабаєв (Перовіч, 70), Іванісеня (Цвек, 46), Юрченко – Гладкий, Громов (Хомченовський, 75).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Україна» (Львів).

Удари (у площину): 8 (4) – 11 (9)
Кутові: 6 – 9
Оффсайди: 0 – 6.

ПФК ЛЬВІВ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 10°C

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 12
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 37
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trasher311987
Там 10 должно было быть.
Львов это клуб не профессиональный.
Максимум на область Львовскую
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Зеник Гаєцький
В черговий раз львівські фізкультурники разом з різними легіонерами зганьбили Львів. І це вже продовжується понад десяток років. Невже керівництво цього не бачить, не розуміє, не усвідомлює чи саме таке ж бездарне і тупе? Чи не ліпше знятись з змагань і почати готувати нову команду, яка б з часом повернула славу львівського спорту, і футболу в тому числі?
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ll_pogulianka_ll
Фієрично!
Далі буде...
avtv5555
Я знаю почему Заря перестала забивать во втором тайме, их купили. голубой лев говорил. что руководство пообещала всем пришедшим на стадион детям по мороженому. Дети не пришли и все мороженое пообещали игрокам Зари.
romprest
Скоро сонячний наш фанат змінить аву на жовто-чорні кольори...
wicker
Зорьку з перемогою!
zhyr
Команду треба перемейнувати в ФК "Робін Гуд", бо у всіх беруть, всім дають)))
Sunrise
Заря порадовала. За Львов лучше промолчу. Но вот за судью молчать не буду. Не поставить железный пеналь и при этом дать левую жёлтую Кабаев... Потом левая жёлтая Вернидубу. А за удар по голове вратаря с мячом в руках - жёлтой нет. Так ошибаться в таком простом матче - очень печально.
romprest
Черговий раз факт: у вкраденої команди НЕ може бути нормальних вболівальників... А так, клоуни одні.
Dmytro Dmytro
Синє г@мно зд0хни)))
DidOk
Ніби ФК "Карпати" грають в 2-й лізі, а віці на полі...
Al Zolo
Отпустите уже Фекалии в родную ей 2 лигу.... они скучают по днищенскому дерби с Карпатами