Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 25 вересня 2020, 12:39
11284
29

Гіркий перший досвід. Десна в меншості поступилася Вольфсбургу

Колектив Олександра Рябоконя достроково завершив свій дебютний євросезон

| Оновлено 25 вересня 2020, 12:39
11284
29
Гіркий перший досвід. Десна в меншості поступилася Вольфсбургу
twitter.com/VfLWolfsburg_US

Своїм виступом на внутрішній арені в минулому сезоні чернігівська «Десна» здобула право представляти Україну на міжнародній арені. Ось тільки до безпосереднього потрапляння до групового етапу Ліги Європи УЄФА колектив Олександра Рябоконя трохи не дотягнув, тому був змушений задовільнятися лише місцем у третьому раунді кваліфікації. А далі був неприхильний до «сіверян» жереб, який вказав їм не просто провести свій дебютний єврокубковий матч проти добре відомого українському вболівальнику за минулим футбольним роком німецького «Вольфсбурга», але ще й зробити це на полі опонента. На даному етапі змагань була всього лише одна гра, тому з «AOK Арена» чернігівці могли повернутися або в якості учасника плей-оф кваліфікації, або достроково завершити свою міжнародну частину сезону.

Досить багато було розхожих думок щодо складності календаря на старті сезону для «Десни». Отримати два матчі проти прямих конкурентів зразка минулого сезону вже в стартових турах було нелегким випробуванням, проте «сіверяни» з нього вийшли з чотирма набраними очками. Питання викликав лише матч проти дебютанта УПЛ «Інгульця» (1:1), який завершився нічиєю, та на тлі якого і проходив звітний поєдинок. Утім, німецький суперник колективу Рябоконя також почав Бундеслігу з нічийного результату домашньої зустрічі проти леверкузенського «Байєра» (0:0), що давало українській команді певні надії на успіх.

Помітний мандраж дебютного поєдинку відчував український колектив на старті звітного поєдинку. Позначилося це на загальному володінні м'ячем, позиційній опіці суперників і грі під час стандартних положень. Під час першої спроби господарів поля застосувати останнє з перерахованих вище пройшла домашня заготовка німецької команди, а Жозуа Гілавогі, який вдало опинився на вході до воротарського,  ускладнив завдання «Десні».

Здавалося б, пропущений на 16-й хвилині м'яч навряд чи міг серйозно вплинути на підсумковий рахунок поєдинку. Однак у таких ситуаціях на користь команді грає досвід міжнародних баталій, якого точно не було у колективу Рябоконя як єдиної бойової одиниці. Глядачі побачили зім'яті дії гравців «сіверян», які зрідка доходили до створення гольових моментів. Єдиний шанс гостей був створений, як не дивно, під час стандартного положення: Гітченко не зміг повторити подвиг Штеффена зразка голу Жозуа Гілавогі. Важкий перший тайм був, але надія не вмирала.

Другий тайм Рябоконь почав з випускання на заміну в лівий фланг атаки швидкісного Олексія Гуцуляка. Цей крок головного тренера мав всі шанси себе виправдати, однак стартова активність півзахисника змінилася вилученням в складі його команди. Тамм, у першому випадку, в чужому воротарському відмахнувся від Кастеелса під час подачі кутового, а через кілька хвилин стрибнув з двох ніг у підкат проти Арнольда практично в центрі поля. Здали нерви у захисника.

До кінця матчу залишалося близько півгодини ігрового часу, проте сукупність ряду факторів і обставин, що склалися, грала явно проти української команди. «Вольфсбург» випустив гру з-під свого контролю в заключній десятихвилинці, але Будківському не вдалося завершити єдиний серйозний момент «Десни» в другому таймі, який був створений подачею кутового з лівого флангу на дальню штангу. А вже в компенсований час німецька команда використовувала чисельну перевагу: Гінчек у порожні ворота переправив простріл Шлагера з лівого флангу. На жаль, у України перший «-1» в єврокубках.

Фінальний свисток бельгійського арбітра Лоуренса Віссера відправив німецький «Вольфсбург» у плей-оф кваліфікації до Ліги Європи УЄФА, де їм буде протистояти грецький «АЕК». Для чернігівської «Десни» коротка єврокубкова кампанія цього сезону підійшла до кінця.

Ліги Європи УЄФА. Кваліфікація. Третій раунд.

«Вольфсбург» – «Десна» - 2:0

 Гілавогі, 16, Гінчек, 90+2

Мармуш, 50 – Тамм, 57, Конопля, 66, Огиря, 71, Тотовицький, 88

 Тамм, 61 (повторне попередження)

«Вольфсбург»: Кастеелс – Руссійон, Гілавогі, Лакруа (Брукс, 63), Штеффен – Арнольд, Шлагер – Жоао Віктор, Мехмеді, Мармуш (Отавіо, 59) – Вегхорст (Гінчек, 78).

«Десна»: Паст – Мостовий, Тамм, Гітченко, Конопля – Домбровський (Єрмаков, 65), Огиря – Картушов (Гуцуляк, 46), Тотовицький, Калітвінцев – Будковський (Шевцов, 85).

Арбітр: Лоуренс Виссер (Ломмел, Бельгія).

Стадіон: «АОК Арена» (Вольфсбург, Німеччина).

Удари (у площину): 13 (3) – 6 (1)
Кутові: 5 – 8
Оффсайди: 0 – 1.

ВОЛЬФСБУРГ-ДЕСНА.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 04:32 0
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
За вылет обидно. Уровень УПЛ над которым мы так смеемся на самом деле очень даже. Равная игра весь матч. Но мелкие ошибки и глупейшее удаление сказались на счете. Десна молодцы.
uge-madrid
Вот так целый сезон бьёшься за место в еврокубки...потом жеребьёвка и всё...
DKTheBest2
Хоч дива не сталося, але Десна зіграла дуже солідно. Може якби грали в Украіні, то змогли би видряпати перемогу. Зовсім не соромно за Десну, а якраз навпаки.
Ukraine Donetsk
До удаления гол Десны напрашивался... Могла преподнести нежданчик для немцев, но не срослось. Молодцы. Оч красиво играли, особенно на левом фланге в атаке.
Mac_Gyver
Срашистики исправно срут на спорт.юа. Одни и те же. 24/7. Вам хоть хорошо платят?
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Дима Чуйко
Скучная игра, результат закономерный, пока не перестанем бояться так и будет. Немцы сегодня игру тоже не показали
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Были ожидания что в борьбе стандартов Десна как минимум не уступит, но как раз там и не справились. Ну и судья помог немцам - повёлся на симуляцию воротника и дал первую жёлтую Тамму.
Михаил Степанов
не повезло со жребием
scorpio16
К сожалению это было ожидаемо ещё до начала встречи... Колос пока ещё держится и будет сенсацией маленькой если Риеку пройдут
Al Zolo
Волки недооценили дебютанта и хотели пройти впол-ноги.... былоб чуть больше фарта-моглиб наказать ... А так спасиб что боролись
OKs100
Десне нужно усиление на 50-60 миллионов долларов.
olexyn
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nikas
Ни стадиона, ни фамилий на форме, ни спонсора и это представитель УПЛ, у немцев был от этой недокоманды культурный шок
Andrey Glory
- Писаки, Десна могла, да вот если бы, да вот а бы, Десне показал Вольсбург как он к ней относится, немецкая команда играла как на тренировке в режиме раслаблености и принебрежении. Десна пусть скажет спасибо что 5ть не получили. Читать дурно, о том что, что-то там Десна могла.
Andrey Glory
- Не о чем... Вспоминая героические игры Зари, с соперниками подобного класса за Десну стыдно становится. Фу, брезгую даже писать о ней...