Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 25 вересня 2020, 13:45
15741
92

Дощ не на удачу. Колос в додатковий час програв Рієці

Команда Руслана Костишина вибула з Ліги Європи

| Оновлено 25 вересня 2020, 13:45
15741
92
Дощ не на удачу. Колос в додатковий час програв Рієці
twitter.com/nkrijeka

Єврокубковий похід «Колоса» продовжився в Хорватії. Там, на жаль, він і закінчився. «Рієка» непрохідним опонентом для ковалівців, скажімо відверто, не виглядала. Але «білі» були більш небезпечними суперниками, ніж той же «Аріс». Хоча б за рахунок досвіду, адже хорвати в своїй історії тричі ставали учасниками групового раунду Ліги Європи, а з Рієки ні з чим їхали «Фейєноорд» і «Мілан». До того ж, до протистояння з «Колосом» хорватський клуб підійшов з чотириматчевою домашньою переможною серією, в ході якої незмінно забивав мінімум по два м'ячі. З іншого боку, були наявні кадрові проблеми команди Симона Рожмана в поєднанні з хорошим як фізичним, так і психологічним станом футболістів ковалівського колективу. Так що, підстави для віри в позитивний для «Колоса» результат були.

Початок поєдинку залишився за господарями поля. «Білі» володіли територіальною перевагою, намагаючись знайти підступи до штрафного «Колоса». А ковалівці, як і тиждень тому в Салоніках, спочатку освоювалися на новому для себе стадіоні. Ось тільки, на відміну від матчу з «Арісом», акцентовані контрвипади у «колосків» не виходили. Хорвати небезпечні моменти не створювали, але тримали в постійній напрузі оборону ковалівців, особливо під час стандартних положень. Після одного з них Мурич з кутового закрутив м'яч у ворота, і Волинець виручив свою команду.

А ближче до екватору першого тайму гості привели в порядок свою комбінаційну гру і все частіше почали наближатися до штрафної суперників. Раз по раз намагався загострити ситуацію Богданов, котрий закидав володіння «Рієки» навісними передачами. Перед перервою був близький до успіху Новак, який після скидки партнера з лінії воротарського пробив вище цілі.

Впевнено почали підопічні Руслана Костишина і другу половину зустрічі. Правда, до гострих ситуацій біля воріт хорватського клубу справа не доходила. А ось «білі» періодично створювали гольові нагоди. Так, свій індивідуальний прохід Павічич завершив ударом в руки Волинцю, а Лончар пробив трохи вище поперечини. Ледь не відкрив рахунок в матчі Куленович, який після навісу з кутового не влучив у ворота.

Ключовим моментом протистояння стала... сильна злива. Дренажна система стадіону «Руєвіца» не впоралася з таким потоком води, і газон практично відразу став непридатним. Переміщувати по ньому м'яч стало дуже складно: круглий снаряд застрявав у воді. На жаль, краще до такого «водного футболу» пристосувалися футболісти «Рієки». Але у «Колоса» була відмінна можливість вирвати перемогу в основний час. Після прострілу Антюха Селезньов із забійної позиції не зміг пробити в дотик, а вже потім, дотягуючись до м'яча, запустив «сферу» вище воріт.

У додатковий час результат гри вирішили стандарти. Під час одного з них стався ідеальний відскок для Есковала, який з меж воротарського розстріляв ворота. Після такого дії ковалівців виглядали приречено. Гості насилу переміщалися по болотистому газону, не кажучи вже про доведення м'яча до штрафного суперників. Точка в поєдинку була поставлена на 115-й хвилині. Волинець не впорався з мокрим м'ячем, випустивши його на ногу Куленовичу. Після удару Сандро м'яч до воріт не долетів, але йому допоміг опинитися в сітці Адріянович.

«Колос» зазнав прикрої поразки і покинув Лігу Європи. А «Рієка» буде боротися з «Копенгагеном» за вихід в груповий раунд єврокубкового турніру.

Ліга Європи. 3-й кваліфікаційний раунд.

«Рієка» - «Колос» - 2:0

Жоау Есковал (102), Франко Адріяшевич (115)

Момчило Распопович (104), Даніел Штефул (106), Іван Лепініца (121) - Микита Кравченко (3), Євген Задоя (37), Андрій Богданов (105+2)

«Рієка»: Іван Невістич, Хрвоє Смолчич, Дарко Велковскі (Жоау Есковал, 91), Лука Цапан, Даніел Штефул, Домагой Павічич (Сандро Куленович, 71), Адам Гнєзда-Черин (Іван Лепініца, 99), Іван Томечак (Момчило Распопович, 90+1), Стьепан Лончар, Франко Адріяшевич, Роберт Мурич

«Колос»: Євген Волинець, Владислав Ємець, Євген Новак, Кирило Петров (Павло Ореховський, 109), Віталій Гавриш, Микита Кравченко, Денис Антюх (Євген Морозко, 90+5), Євген Задоя, Андрій Богданов, Євген Смирний (Денис Костишин, 84), Володимир Лисенко (Євген Селезньов, 71)

Арбітр: Тьягу Мартінш (Португалія)

Стадіон «Руєвіца» (Рієка, Хорватія)

РІЄКА - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Владислав ЛУПАШКО: «Гравці Інгульця заслужили, щоб зіграти в УПЛ»
Футбол | 11 травня 2024, 02:00 0
Владислав ЛУПАШКО: «Гравці Інгульця заслужили, щоб зіграти в УПЛ»

Головний тренер команди з Петрового розповів про вихід до УПЛ

Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0
Інші види | 10 травня 2024, 06:15 0
Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0

Хорватія відвантажила у ворота Люксембургу 18 м'ячів без відповіді

Коментарі 92
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mov4uk
В овертаймах Колос грав в десятьох!!! Селезньова практично не бачив, тільки ходив по полю, замість того, щоб боротися за мяч... Нафіг такого нападаючого в команді!
BekXan
А забей деревянное гол было бы совсем по другому.Колосу респект и спасибо за старания.Удачи команде.
Макс Максов
Селя запутался в ногах и запорол выход в плей-офф... Но все равно, спасибо Колосу за борьбу и проявленный характер!
Михаил Степанов
обидно, но достойно...было два матча Колос бы прошел! Хотя бы один но дома! Ну и тунец конечно просрал щанс
Роман Захарчук
Жаль что в ковалевке не нашлось команды по водному поло.Игали на равных забивать надо было в первом тайме а Селезнев дно((( гоните его
dd dent
На равных, могли и пройти если б не старый жирный тунец, ну да ладно и на том спасибо
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Возвращение "царя" Селезнёва, в результате соперник получил царский подарок
maxno
селя сбитый лётчик притом когда вышел только стоял даже не бегал
Поручик Ржевский
90-я минута и кормилец выбегает один на один...
Бл...... ...... .....
Vipfishman2
Жирный тунец - это полный писец)))🤣🤣🤣очень жирный и очень полный 🤣🤣🤣
Владимир Коновалец
Хлопці грали дуже добре, забий Селезньов, але майстерність він свою давно пропив... Навіщо його взяли в команду?
zahar12
нормально боролись, молодцы! Тунец чмо
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ivan-Bogun
Після перемоги над сильним грецьким "Арісом" , просто мусили проходити "Рієку"...!
Тобто це помилки тренера Костишина і погана підготовка до гри футболістів...
А Селезня,який по суті "вбив" клуб у єврокубках,треба оштрафувати сильно... До речі в нього це не перший раз...Він і в "Шахтарі",і в "Дніпрі" так косячив...Він з тої когорти нападаючих ,яким треба за гру по 5 шансів,щоб один з них забити...Але в "Колоса" не настільки розвинута середня лінія,щоб постійно надавати такі шанси Селезню... Власник "Колоса" і запросив Селезня в клуб,щоб він в такі моменти вирішував...
Шкода...Не була б такою гіркою поразка,як би програли якомусь іспанському,англійському,іспанському,
німецькому,французькому,португальському
клубу...
Mykola_nik
Цікаво? Куди може попасти Селезньов після Колоса?
Mykola_nik
Розкусять селю і виженуть... як в попередніх всіх командах...
Алексей Ильин
Всі кажуть,, що Селезньов не бігав: ви до нього не справедливі! Попробували б ви быгати з таким пузом, та ще й успіваючи "пихать" своїм, чужим, судді. Він пожалкував, що не було вболівальників, він би їм напихав. Забий він гол, може й була б інша "преса", але суті цьго триндуна не змінило б.
garik_trinity
Вместе с Десной встретились в аэропорту и вместе вылетели.